Terve iho ja turkki

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Jotta koirasi pysyisi hyvässä kunnossa, on tärkeää varmistaa, että sillä on terve iho ja turkki. Koiran rodusta ja karvan laadusta riippuu kuinka paljon turkki tarvitsee hoitoa. Trimmaamista vaativille
roduille löydät varmasti useita eri paikkoja jotka tarjoavat trimmauspalveluita. Paikallinen lemmikkiliike tuntee usein tarjonnan hyvin, ja osaa ohjata sinut hyvälle trimmaajalle. Myös paikallisessa eläinlääkärissä voi olla saatavilla trimmauspalveluita. Trimmaushoitolan henkilökunta on hyvin koulutettua, he toimivat ammattimaisesti ja ovat perehtyneet eri koirarotujen tarpeisiin. He voivat hoitaa myös koirasi hampaiden harjaamisen ja kynsien leikkaamisen.

Tee-se-itse -trimmaus

Saatat haluta trimmata koirasi itse, ainakin suurimmaksi osaksi, ja viet sen vain silloin tällöin ammattilaisen hoidettavaksi. Tämä on hyvä tilaisuus viettää aikaa yhdessä koiran kanssa, erityisesti siksi että useimmat koirat rakastavat sitä kun niitä hoidetaan ja pidetään hyvänä.

Kun turkki on terve, se on pehmeä ja suhteellisen sileä myös lyhyt- ja karkeakarvaisilla roduilla. Turkin pitäisi olla kiiltävä mutta ei rasvainen, eikä sen pitäisi tuoksua voimakkaasti. Kun koiran turkki ei ole kunnossa, karvat ovat kuivia ja hauraita ja niitä lähtee paljon. Turkki itsessään saattaa olla rasvainen tai pölyisen oloinen. Muita epäterveen turkin merkkejä ovat kaljut kohdat ja paha tai öljyinen haju.

Harjaa säännöllisesti

Harjaaminen on koiran turkin hoidon tärkein osa. Pitkäkarvaiset rodut tulee harjata kahdesti viikossa ja rodut joilla on taipumusta karvanlähtöön, tai paksu aluskarva pitäisi harjata kerran viikossa. Jopa lyhytkarvaiset rodut hyötyvät säännöllisestä harjaamisesta, koska niin ne pääsevät eroon irtonaisista karvoista. Kuten mikä tahansa toimenpide, harjaaminen vaatii oikeat välineet. Saatavilla on yhtä monta harjatyyppiä kuin on koiran turkkejakin. Ihanteellista olisi, jos sinulla olisi kaksi harjaa - harvapiikkinen koirasi turkin uloimmalle kerrokselle ja tiheäpiikkinen turkin kauttaaltaan harjaamiseen ja kasvojen ympärille. Kysy eläinlääkäriltäsi tai trimmaajalta mitä he suosittelevat.

Kylvyn aika

Turkin haju johtuu yleensä bakteerien lisääntymisestä ja talista. Kunnollinen pesu pysäyttää niiden kertymisen, ja saa turkin tuoksumaan raikkaalta. Liiallinen peseminen kuitenkin kuivattaa ihoa ja se saattaa ärtyä, joten jos koira ei ole erityisen likainen (kurasta, ulosteista tms.), älä pese sitä useammin kuin kerran kuukaudessa. Hyvä sääntö on ettet käytä ihmisille tarkoitettua shampoota. Kaikkein parasta on käyttää koirille suunniteltuja pesu- ja hoitoaineita. Niitä on saatavilla eläinlääkäriltäsi ja paikallisesta eläinkaupasta.

Kunnollinen ruokavalio

Toinen erittäin tärkeä osa koiran turkin kunnossapitoa on ruokavalio. Karvat ovat suurimmaksi osaksi proteiinia, ja mitä parempi koirasi ruokavalio on, sitä paremmin sen turkki voi. Ruuat jotka sisältävät paljon elintärkeitä rasvahappoja, ovat erityisen tärkeitä koiran turkille. Jos huomaat koirallasi ongelmia ihossa tai turkissa, saattaa ruokavalio olla niiden ongelmien lähde. Keskustele eläinlääkärisi kanssa millaista ruokaa hän suosittelisi koirallesi ja sen turkille.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.