Kuinka suhtautua lemmikin vatsavaivoihin  

Published by
Min. lukemista

Apua, lemmikkini vatsa on sekaisin!

Monet lemmikit kärsivät vatsavaivoista aika ajoin. Vaikka yksityiskohtia ei ole mukava lukea, on tärkeää, että tiedät mitä odottaa.

Tunnista merkit 
Jos kuulostaa siltä, että lemmikkisi aikoo oksentaa, vie se nopeasti paikkaan, joka on helppo puhdistaa. Jos koirasi vikisee ovella tai kissasi raapii ovea haluten ulos, sen saattaa olla vaikeampi hallita vatsansa toimintaa kuin normaalisti. Jotkut lemmikit saattavat olla levottomia, kävellä ympäriinsä tai ne saattavat jopa alkaa kaivaa kuoppia, jos niiden vatsa on kipeä, tai ne voivat vain käpertyä kippuraan ja näyttää onnettomilta. Muita merkkejä on laihtuminen, ruokahalun muutokset, ilmavaivat, kuriseva vatsa ja ulostusvaikeudet.

Mikä aiheuttaa nämä ongelmat? 
Useimmat vatsavaivat johtuvat ylensyönnistä, vääränlaisen (kuten pilaantuneen) tai ruoka-allergiaa aiheuttavan ruoan syönnistä tai hotkimisesta. Useimmat lemmikit pääsevät näistä vaivoista nopeasti eroon pienellä vaivalla, joten pyydä eläinlääkäriltäsi neuvoja heti kun vaivat ilmaantuvat. Joillain lemmikeillä vaivat ovat kuitenkin pitempikestoisempia ja ne eivät koskaan näytä parantuvan, tai vaivat ilmaantuvat aika ajoin. Eläinlääkärin täytyy usein ottaa erilaisia näytteitä löytääkseen pitempään kestävien vatsavaivojen syyn. Kirjoita muistiin milloin lemmikilläsi on vaivoja, miten se käyttäytyy ja mitä se söi sairastumista edeltävinä päivinä diagnosoinnin helpottamiseksi. 

Parhaat vinkit

 • Jos lemmikkisi oksentelee tai kärsii ripulista, anna sille vuorokauden ajan vain hieman vettä ja vältä ruokintaa.
 • Jos lemmikkisi vaikuttaa sairaalta, jatkaa oksentelua, tai sen oksennuksessa tai ulosteessa on verta, ota yhteyttä eläinlääkäriin.
 • Jos oksentelu ja ripuli loppuu vuorokauden sisällä, kysy eläinlääkärisi mielipidettä ruokinnan aloittamisesta pienillä määrillä helposti sulavaa ruokaa. Eläinlääkäreiltä ostettavaa Hill’s™ Prescription Diet™ i/d™ -lemmikkieläinruokaa suositellaan usein lemmikeille.
 • Jatka eläinlääkärin suositteleman eläinruoan antamista seuraavat viisi päivää, tai eläinlääkärin ohjeiden mukaan.
 • Lisää tähän ruokaan lemmikkisi normaalia ruokaa vähitellen, vähentäen Prescription Diet™ -ruoan määrää seuraavien seitsemän päivän ajan, kunnes annat lemmikillesi vain sen normaalia ruokaa.
 • Pyydä eläinlääkäriltäsi aina neuvoa, jos olet huolissasi lemmikkisi terveydestä.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>