Miksi kissat naukuvat?

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Jopa pieni lapsi tuntee ja matkii kissan ääntelyä. Tuo tyypillinen 'miau' ei ole vain yksinkertainen kissan ääni. Se on itse asiassa yllättävän hieno kommunikaation metodi. Miksi kissat siis naukuvat?

Voit oppia paljon kissastasi kiinnittämällä huomiota sen naukumiseen.

Kissan ääni on itse asiassa yhtä yksilöllinen kuin kenen tahansa ihmisen. Saatat omistaa kissan, joka tuskin koskaan inahtaakaan tai sinulla voi olla äärimmäisen puhelias kissa. Myös eri roduilla on eri kuuloinen naukumisääni. Esimerkiksi siamilaiset kissat ovat tunnettuja erityisen kimeästä vaikeroinnistaan.

Katso minua!

Kaikkein yleisin naukumisen laji on kissan valittava itku huomion saamiseksi. Asiayhteydestä on paljon apua sen määrittelemisessä, miksi kissasi naukuu. Jos kissa kävelee edestakaisin keittiössä, se luultavasti haluaa ruokaa. Jos kissasi naukuu silloin kun olet juuri tullut kotiin, se on luultavasti vain iloinen nähdessään sinut ja haluaa tulla silitetyksi tai nostetuksi syliin.

Tervetuliaisnaukuminen, erityisesti johdonmukaisesti toistuvana, on yhteydessä myös paritteluun. Kissa, joka on kiimassa, naukuu jatkuvasti viestiäkseen saatavuudestaan uroksille.

Joillakin kissoilla tämä voi kehittyä pitkitetyksi vaikeroinniksi kaikkina aikoina, yöllä ja päivällä. Joskus kissa päästää outoja jutustelevia tai jopa määkiviä ääniä kun se näkee saaliin, jota se ei voi saada kiinni. Kukaan ei ole täysin varma siitä, miksi kissat tekevät tätä. Jotkut ehdottavat, että se on yksinkertaisesti kissan ääni odotuksen tai turhautumisen johdosta, kuin joku maiskauttaisi huuliaan.

Jotkut ihmiset arvelevat, että se on kissan puolelta eräänlainen juoni huijata sen saalis tutkimaan kummallista ääntä. Murina, sylkeminen, sähinä ja parkaisut ovat kaikki aggressiivisia tai defensiivisiä voihkaisuja.

Yleensä on melko selvää, jos kissa on vihainen tai pelästynyt. Myöskään kehrääminen ei suurempia selityksiä vaadi. Kissasi vain on tyytyväinen. Jos sinulla on hiljainen kissa, joka yhtäkkiä alkaa naukua tai äänekäs kissa, joka yhtäkkiä lopettaa naukumisen, se saattaa tarkoittaa, että kissasi on sairas.

Kiinnitä erityistä huomiota kissoihin, jotka alkavat naukua jatkuvasti käyttäessään hiekka-astiaa tai syödessään. Kumpikin näistä voivat olla merkkejä, että kissa on jonkinlaisessa hädässä.

Kuuntele ja nauti kissasi juttelusta. Se haluaa tulla ymmärretyksi.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet