Kissanpennun ottaminen: mistä etsiä pentua?

Julkaisija
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Harkitsetko kissanpennun ottamista? RSPCA otti vastaan 29 432 kissaa pelkästään vuonna 2019, ja se raportoi, että hylätyt kissat ja kissanpennut ovat tarvinneet erityisen kipeästi pelastamista koko pandemian ajan. Tämän vuoksi on tärkeää olla täysin tietoinen kissanpennun omistamiseen liittyvistä velvollisuuksista ja harkita tarkkaan, mistä kissanpennun hankkii.

Kori täynnä harmaavalkoisia kissanpentuja

Pitäisikö minun ottaa kissanpentu?

Kissanpennun tuominen kotiin on valtava velvoite, joten mieti näitä tärkeitä kysymyksiä, ennen kuin otat ratkaisevan askeleen.

 • Onko kotini valmis kissanpennulle? Kissanpentu haluaa tutkia uuden kotinsa jokaisen kolkan. Se haluaa kavuta kirjahyllyille, tutkia ahtaita paikkoja ja leikkiä kaikella, minkä se saa tassujensa ulottuville. Sinun on oltava valmis ja kykenevä tekemään muutoksia, jotta kissanpentusi pysyy turvassa ja kotisi ehjänä. Tee kodistasi turvallinen kissanpennuille noudattamalla näitä vinkkejä.
 • Onko perheeni valmis kissanpentuun? Kissanpentu saattaa saapua perheeseen, jossa on pieniä lapsia tai muita lemmikkejä. Pienillä lapsilla ei ehkä ole vielä kokemusta lemmikeistä, eivätkä he välttämättä vielä ymmärrä, miten niitä tulisi kohdella. Jos sinulla on lapsia ja he kärttävät sinulta kissanpentua, on tärkeää, ettet koskaan anna suoraan periksi vaan varmistat ensin, että sekä sinä että lapsesi olette valmiita ottamaan uuden vastuun. Lapset saattavat luvata ruokkia ja hoitaa kissan sekä siivota hiekkalaatikon, mutta sinun pitää olla opettamassa ja neuvomassa heitä ja olla valmis loppupeleissä ottamaan vastuun kissasta.
 • Onko sinulla muita lemmikkejä, jotka pitäisi ottaa huomioon ensin? Jos kotonasi on jo eläimiä, voi kestää aikansa, ennen kuin ne tottuvat uuteen lemmikkiin. Esittele eläimet toisilleen hitaasti äläkä jätä niitä yksin, ennen kuin olet varma, että ne ovat valmiita. Muista, että nykyiset lemmikit ovat tottuneet saamaan kaiken huomiosi ja voivat olla tarkkoja reviiristään. Onkin tärkeää osoittaa muillekin lemmikeillesi yhtä paljon rakkautta kuin ennenkin, jotta siirtymä sujuisi helpommin.
 • Onko minulla tarpeeksi aikaa kissanpennulle? Kissanpennut ovat pörröisiä, minikokoisia energiakimppuja, jotka haluavat leikkiä kanssasi ja tutustua sinuun. Jos kissanpennut jätetään liian usein yksin, niille kehittyy myöhemmin todennäköisemmin käyttäytymisongelmia. Pennut tarvitsevat runsaasti liikuntaa, koulutusta ja aikaa ystävystyä kanssasi.
 • Onko minulla kärsivällisyyttä uuden kissanpennun kouluttamiseen? On myös tärkeää miettiä, riittääkö kärsivällisyytesi uuden kissanpennun kouluttamiseen. Aivan kuten lapsetkin, kissanpennut vaativat paljon huomiota, ja niille on opetettava, millainen käytös käy päinsä. Varmista, että sinulla on kärsivällisyyttä kouluttaa kissanpentuasi esimerkiksi hiekkalaatikon käytöstä, raapimisesta ja huonekaluille hyppimisestä.
 • Onko minulla varaa huolehtia kissanpennusta? Päätös ottaa kissanpentu on pitkäaikainen taloudellinen sitoumus, joka alkaa pennun leikkauttamisesta, rokotuksista ja sirutuksesta ja jatkuu vuosien ajan ruoan, hiekan ja säännöllisten eläinlääkärikäyntien muodossa. Sinun on myös otettava huomioon mahdolliset kustannukset, jotka aiheutuvat kissanpennulle ehkä elämän varrella tulevista terveysongelmista. Tutustu tähän Battersea Dogs & Cats Home -järjestön erittelyyn kissojen tyypillisistä kuluista. Järjestö suosittelee myös lemmikkivakuutuksen ottamista odottamattomien kulujen kattamiseksi.
 • Millainen kissanpentu minun pitäisi hankkia? Tutustu eri rotuihin ennen kuin päätät valita tietyn kissanpennun. Mieti, kuinka paljon aikaa pystyt viettämään kissasi kanssa, kuinka paljon tilaa käytössäsi on, mitä allergioita sinulla on ja millaista elämää vietät.

Oikean kissan valitseminen perheellesi

Löytäeläinkoteihin palautetaan vuosittain huomattava määrä adoptoituja lemmikkejä, koska niiden uudet omistajat eivät ole osanneet ennakoida lemmikkien tarpeita tai eivät enää pystyneet täyttämään niitä. Se voi olla traumaattinen kokemus sekä omistajalle että kissanpennulle, joten on tärkeää varmistaa, että löydät itsellesi ja perheellesi sopivan kissanpennun. Jos et ole varma, millainen kissa sopii sinulle, kysy neuvoa.

Omistajat, jotka hakevat neuvoja ja tukea perheenjäseniltä, ystäviltä tai eläinlääkäriltä ennen adoptointia, pitävät todennäköisemmin pentunsa ja muodostavat niihin toimivan suhteen.

Mistä hankkia kissanpentu

Löytöeläintalot, rescue-järjestöt ja eläinsuojeluyhdistykset ovat täynnä rakastavia, terveitä kissoja ja kissanpentuja, jotka kaipaavat hyvää kotia. Käänny kaupunkisi eläinsuojeluyhdistysten puoleen löytääksesi sinulle sopivan kissanpennun.

Eläinlääkärikin voi antaa paikallisten löytöeläinjärjestöjen tiedot. Varaudu tarjoamaan mahdollisuus kotitarkastukseen, sillä monet löytöeläinjärjestöt haluavat varmistaa, että niiden pennut menevät hyviin koteihin. Jos haluat rotukissanpennun, pyydä eläinlääkäriäsi suosittelemaan paikallista kasvattajaa.

Muista myös tutustua artikkeliin kissanpennun tarvikkeista, jotta olet valmis tarjoamaan kodin pienelle, pörröiselle uudelle ystävällesi. Minkä kissanpennun sitten päätätkin ottaa, muista rakastaa ja hoitaa sitä kuin yhtä perheenjäsentä.

 

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • Hill's Science Plan ADULT CAT FOOD with CHICKEN

  <P>™Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken™ -ruoka on kehitetty tukemaan kissan optimaalista hyvinvointia. Se sisältää kliinisesti vaikuttavaksi todettuja antioksidantteja, puhdasta proteiinia ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.</P> <P><BR><B>
  Buy Now »
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
  Buy Now »
 • Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat Young Adult Chicken

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Young Adult Sterilised Cat on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.<BR><BR><B>
  Buy Now »
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD WITH LAMB

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult with Lamb (lammas) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »