UUDEN LEMMIKIN OMISTAJA: Kissa

Harkitsetko ryhtyväsi kissanomistajaksi? Selaa näitä artikkeleita varmistaaksesi, että kaikki sujuu mahdollisimman helposti. 

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Mitä on odotettavissa, kun otat lemmikin?

Juuri nyt mietit varmaankin: ”Pitäisikö minun hankkia kissa?” Se on jännittävä kysymys, mutta se pitää myös ottaa vakavasti. Kissan ottaminen on valtava sitoumus, joten ennen kuin ostat kissalle leluja ja laatikon kissanhiekkaa varten, mieti näitä kysymyksiä: Tunnetko luotettavan eläinlääkärin? Onko kotisi sopiva lemmikeille? Oletko puhunut asuintoveriesi tai pienten lastesi kanssa kissan hellän hoivaamisen tärkeydestä? Nämä kysymykset ovat vasta alkua. Lue lisää saadaksesi vastauksia ja tärkeää tietoa siitä, kuinka pidät uuden parhaan ystäväsi terveenä ja tyytyväisenä tulevat vuodet. 

Kotisi valmistelu kissaa varten  

Huonekalujen järjestelyn lisäksi joudut järjestämään myös prioriteettisi uudestaan, kun kissanpentu tulee kotiin. Ensiksi sinun pitää varmistaa, että kaikki vaaralliset ja arvokkaat esineet — kemikaalit, puhdistusaineet, vaatteet, kengät jne. — säilytetään joko kodin ulkopuolella tai kissan ulottumattomissa. Tämä tarkoittaa, että kaapit pitää lukita, pöytätasojen ja lattioiden pitää pysyä tyhjinä ja sähköjohtojen ja -kaapeleiden pitää olla poissa näkyvistä tai kiinnitettyinä seiniin. Sinun pitää myös tutustuttaa kissa vähitellen lapsiin. Anna kissalle riittävästi aikaa ja tilaa niin, että se löytää luonnollisesti paikkansa perheessä. Tilanne on hankalampi, jos perheessä on jo muita lemmikkejä. Anna muiden lemmikkien aluksi haistella leluja ja muita tavaroita, joilla uusi lemmikki on leikkinyt. Lisää uuden lemmikin läsnäoloa sitten vähitellen ja valvo lemmikkien välisiä kohtaamisia, kunnes olet varma, että kaikki tulevat keskenään toimeen.

Kun kissa on hankittu

Kissan omistaminen ensimmäistä kertaa voi tuntua pelottavalta, mutta voit tehdä monia valmisteluja varmistaaksesi, että asiat sujuvat hyvin. Tee kissan olo mukavaksi varaamalla perustarvikkeita (hiekkalaatikko, ruokaa, peti ja peitto, vesikuppi jne.) Hanki joitakin leluja ja luo kissalle turvallinen ympäristö poistamalla myrkylliset kasvit, lukitsemalla puhdistusaineet kaappiin ja sulkemalla WC-istuimen kansi. Kun tutustutte toisiinne, kissa kertoo sinulle vähitellen, mistä se pitää ja mistä se ei pidä. Muista edetä rauhassa ja nauttia jokaisesta hetkestä uuden ystäväsi kanssa.