Kissan ruokkiminen kalalla

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Äitisi on luultavasti sanonut tämän sinulle lukemattomia kertoja: Kala on terveellistä. Mutta onko hyvä idea syöttää kissalle kalaa? Viimeisimmät tutkimukset osoittavat, että luultavasti on. Ja se on hyvä uutinen kissoille, koska useimmat kissathan rakastavat kalan makua.

Ovatko kaikki kalat samanlaisia?

Saatat helposti ajatella, että jos kala on kerran niin mahtavaa, voit tarjota mitä tahansa lahnaa, kevyesti höyrystettynä, tai maidossa keitettynä. Mutta jos todella haluat kissasi saavan kaiken ravinnollisen hyödyn irti kalasta, lue eteenpäin...

Kuten mikä tahansa ruoka-aine, kalaa tulisi tarjota osana tasapainoista ruokavaliota. On myös lisääntyviä todisteita siitä, että voit hyötyä paljon syöttämällä vain jotkut tietyt ravitsevat kalan osat. Ensinnäkin kala on hyvä proteiinin lähde ja hyvin terveellistä kissalle. Siinä on oikea määrä aminohappoja - proteiinin ainesosia - suhteessa meidän tarpeeseemme, vaikkakaan ei se ihan yksi yhteen mene.

Negatiivinen puoli on se, että jotkut kalat voivat myös tuhota tiettyjä vitamiineja. Kissan ruokkiminen kalalla vaatii vähän asiantuntemusta, jotta ravinnollinen tasapaino voidaan saavuttaa. Toinen ongelma kissanomistajille on se, että kissanruoka, jossa on paljon kalaa, haisee kamalalle ja kala jopa voi olla vielä hengissä!

Teknologia

Onneksi tässä teknologia voi ojentaa auttavan kätensä. Kalasta otetaan parhaat ravintoaineet ja lisätään ne kissanmuoniin. Näin kissat saavat parhaan terveydellisen hyödyn, syövät ne sitten niiden lempi kana-, nauta- tai lammassekoitusta.

Vaikka et olisikaan asiantuntija kalatieteissä osaisit ehkä arvata, että valkoinen kala, kuten meriantura ja turska eroavat rasvaisista kaloista, kuten makrillista ja tonnikalasta. Itse asiassa, jos täytyisi nostaa esiin vain yksi 'super-ravinne', jota kalassa on, se olisi kalanrasva.

Luonnollinen taipumus saattaa olla valita vaaleaa kalaa, mutta ne sisältävät hyvin vähän näitä arvokkaita rasvoja, joten rasvainen kala pitäisi olla ykkösvalintasi.

Terveellinen vaihtoehto

Tutkimukset, joita tiedemiehet julkaisevat kalan rasvoista ovat hämmästyttäviä. Haluatko kissallesi hyvän näön? Kokeile kalan rasvaa. Vanha kissasi on kangistumassa?

Kokeile kalan rasvaa.

Toivotko kissasi olevan vähän älykkäämpi? Kokeile kalan rasvaa. Eläinkirurgi, Libby Sheridan Hill's Lemmikkiravitsemuksesta selittää asian näin: "On olemassa tietty kalan rasva, DHA eli omega-3-rasvahappo, jonka tiedämme olevan yhteydessä neurologiseen kehitykseen - aivojen ja niiden välittäjäaineiden toimintaan. Vaikka osa tästä kehityksestä tapahtuu silloin kun pentu on vielä kohdussa, on selvää, että muutoksia tapahtuu myös syntymän jälkeen.

Siinä on järkeä, koska aivojen pitää pysyä 'liukkaina' käsitelläkseen kaiken sen informaation, jonka eläin omaksuu ympäristöstään, kun se näkee, kuulee, tuntee ja kokee koko joukon uusia asioita. Me täydennämme nyt kaikki pentumuonat DHA:lla, ravinteella, joka auttaa tehostamaan tätä meneillään olevaa kehitystä. Kaikki voivat saada valppaamman ja sopeutuvaisemman kissan vain ruokkimalla kissanpentuaan oikein ensimmäisten kuukausien aikana."

Tasapainokysymys

Kehossa tapahtuu tasapainottavaa toimintaa koskien näitä tietyntyyppisiä rasvahappoja. Kaksi yleisintä tyyppiä ovat omega-6- ja omega-3-rasvahapot.

Omega-3:n arvokkaita muotoja löytyy joistakin kasviöljyistä, kuten pellavansiemenistä ja kalasta, erityisesti rasvaisesta kalasta. Kumpikin ryhmä hillitsee toisen ryhmän vaikutuksia jossain määrin. Joten, jos annat toista enemmän ja toista vähemmän, voit nähdä erilaisia vaikutuksia. Yleisesti ajatellaan, että ruokavaliossa, jossa on paljon eläinrasvoja, on enemmän omega-6:ta verrattuna omega-3:een ja että on etu lemmikeille (ja mahdollisesti ihmisille) syödä paljon enemmän omega-3:a ja pysyä terveenä.

Muutama varoituksen sana kuitenkin; älä sorru vain antamaan ylimääräistä kalaöljyä kissallesi. Liiallinen annos yhtä ravintoainetta voi ajaa kehon epätasapainoon ja aiheuttaa ongelmia. Kysy neuvoa eläinlääkäriltä ennen ruokavalion täydentämistä, erityisesti jos kissasi on sairas. Yleensä on olemassa asianmukaisesti kehitetty lisäravinne, jota eläinlääkärisi voi määrätä tai sopiva eläimille kehitetty ruokavalio, joka täyttää lemmikkisi erityistarpeet kaikkien ravintoaineiden kohdalla ja mikä on räätälöity juuri kyseiseen terveydentilaan.

Terveiden kissojen omistajille Libby Sheridanilla on muutama yksinkertainen neuvo: "Kun ostat kissanruokaa, älä anna etiketissä glamour-ulkokuoren hämätä. Etsi tuotteita, joihin on merkitty, että ruoka sisältää lisättyä kalan rasvaa. Me olemme niin vakuuttuneita tämän tutkimuksen paikkaansapitävyydestä, että päätimme täydentää kaikkia kissan kuivamuoniamme kalan rasvalla. Ja osta aina hyvämaineisia tuotemerkkejä, joista tiedät, että niihin on lisätty oikeita rasvoja, jotka ovat peräisin oikeanlaisista kaloista, jotka ovat kasvaneet puhtaissa saastumattomissa vesissä."

Juuri niin kuin äitisi sinulle sanoi: kala on terveellinen vaihtoehto!

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's Science Plan ADULT CAT FOOD with CHICKEN

  <P>™Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken™ -ruoka on kehitetty tukemaan kissan optimaalista hyvinvointia. Se sisältää kliinisesti vaikuttavaksi todettuja antioksidantteja, puhdasta proteiinia ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.</P> <P><BR><B>
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat Young Adult Chicken

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Young Adult Sterilised Cat on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.<BR><BR><B>
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD WITH LAMB

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult with Lamb (lammas) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.