Auta koiranpentuasi sosiaalistumaan

Published by
Min. lukemista

Sosiaalista koiranpentu ja anna sen elämälle paras mahdollinen alku

Sosiaalistaminen. Se näyttää ja kuulostaa suurelta ja tärkeältä sanalta. Sitä se onkin, ja sitä tarvitaan, jotta koiranpennustasi kasvaisi ystävällinen täysikasvuinen koira, joka elää elämäänsä täysillä.

Nyt kun sinulla on oma koiranpentu, sinun tehtävänäsi on kasvattaa siitä sopeutuvainen sekä ihmisten sekä toisten eläinten seurassa viihtyvä koira.

 

Sosiaalistamista ei voi aloittaa liian varhain

Varhaisen sosiaalistamisen hyötyjä ei voi korostaa liikaa. Hyvä uutinen on, että se on helppoa ja hauskaa sekä sinulle että koiranpennullesi. Sinun täytyy vain viedä se ulos ja ympäriinsä niin paljon ja niin varhaisessa vaiheessa kuin mahdollista. Koska koiranpentu saa nykyisin ensimmäiset rokotuksensajo kuusiviikkoisena, voit viedä sitä kodin ulkopuolelle vielä aikaisemmin kuin ennen. Vielä varoituksen sana - älä yritä tehdä liikaa liian nopeasti - anna pennun kokea uusia asioita aluksi hitaasti.

Koiranpentu ja toiset ihmiset

Kuten hyvin tiedämme, ihmiset ovat erilaisia - eri ikäisiä, muotoisia ja kokoisia. Ja ideaalia olisi, että koiranpentusi voisi kohdata heidät kaikki. Totuta pentu vieraisiin, mutta varo etteivät ne hämmennä uutta lemmikkiäsi kiintymyksen osoituksillaan.

On tärkeää, että pentusi tutustuu myös lapsiin. Vaikkei talossa olisikaan omia lapsia, anna koiranpennun tavata heitä muualla. Yksi hyväksi havaittu neuvo on viedä sitä koulun lähettyville - lapsia ei kahta kertaa tarvitse pyytää silittämään tai paijaamaan uutta tulokastasi. Älä kuitenkaan unohda, että koiranpennut väsyvät nopeasti. Pidä kohtaamiset ihmisten kanssa aluksi lyhyinä ja anna pennulle aikaa levätä niiden jälkeen.

Tutustuminen muihin koiriin

Ratkaisevan tärkeä vaihe sosiaalistumisessa on toisiin koiriin ja koiranpentuihin tutustuttaminen. On kuitenkin tärkeää, että pentu tapaa aluksi vain hyvin sosiaalistettuja eläimiä - huonoilla kokemuksilla voi olla elinikäisiä vaikutuksia pikkuiseen.

Olemalla täysikasvuisten koirien seurassa oma koiranpentusi oppii kunnioittamaan vanhempia lajitovereita. Jopa niin, että jos pentu innostuu liikaa, se sallii vanhemman yksilön komentaa itseään.

Iso ja leikkisä koira voi olla pienelle pennulle myös hämmentävä kokemus. Et varmastikaan halua, että pentu pelästyy, joten pysy pennun lähettyvillä ja tarjoa turvaa tarvittaessa.

Ei ole mitään syytä, miksei koiranpentusi saisi tavata muita nelijalkaisia ystäviään, kuten kissoja, hevosia ja muita maatilan eläimiä. Nämä kohtaamiset auttavat sitä tulevaisuudessa kasvamaan luottavaiseksi ja ystävälliseksi täysikasvuiseksi koiraksi.

Koiranpentusi muissa paikoissa

Osana sosiaalistumisprosessia pentu täytyy totuttaa erilaisiin ympäristöihin, näkymiin ja ääniin. Lemmikiltä, joka tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa, tämä käy luonnostaan. Totuta koirasi kaupunkiin, maaseutuun ja liikenteeseen ja autolla matkustamiseen. Tämän tulisi olla teille molemmille miellyttävä kokemus - kunhan muistat, ettet anna pennulle liian paljon uusia kokemuksia yhtä aikaa.

Jos haluat perehtyä sosiaalistamiseen tarkemmin, eläinlääkärisi suosittelee sinulle mielellään lisämateriaalia luettavaksi. Voit harkita koiranpentusi viemistä pentutapaamisiin, joita monilla eläinlääkäriasemilla järjestetään. Voit osallistua, kun koiranpentusi on 12-18 viikon ikäinen.

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.