Auta koiranpentuasi sosiaalistumaan

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Sosiaalista koiranpentu ja anna sen elämälle paras mahdollinen alku

Sosiaalistaminen. Se näyttää ja kuulostaa suurelta ja tärkeältä sanalta. Sitä se onkin, ja sitä tarvitaan, jotta koiranpennustasi kasvaisi ystävällinen täysikasvuinen koira, joka elää elämäänsä täysillä.

Nyt kun sinulla on oma koiranpentu, sinun tehtävänäsi on kasvattaa siitä sopeutuvainen sekä ihmisten sekä toisten eläinten seurassa viihtyvä koira.

 

Sosiaalistamista ei voi aloittaa liian varhain

Varhaisen sosiaalistamisen hyötyjä ei voi korostaa liikaa. Hyvä uutinen on, että se on helppoa ja hauskaa sekä sinulle että koiranpennullesi. Sinun täytyy vain viedä se ulos ja ympäriinsä niin paljon ja niin varhaisessa vaiheessa kuin mahdollista. Koska koiranpentu saa nykyisin ensimmäiset rokotuksensajo kuusiviikkoisena, voit viedä sitä kodin ulkopuolelle vielä aikaisemmin kuin ennen. Vielä varoituksen sana - älä yritä tehdä liikaa liian nopeasti - anna pennun kokea uusia asioita aluksi hitaasti.

Koiranpentu ja toiset ihmiset

Kuten hyvin tiedämme, ihmiset ovat erilaisia - eri ikäisiä, muotoisia ja kokoisia. Ja ideaalia olisi, että koiranpentusi voisi kohdata heidät kaikki. Totuta pentu vieraisiin, mutta varo etteivät ne hämmennä uutta lemmikkiäsi kiintymyksen osoituksillaan.

On tärkeää, että pentusi tutustuu myös lapsiin. Vaikkei talossa olisikaan omia lapsia, anna koiranpennun tavata heitä muualla. Yksi hyväksi havaittu neuvo on viedä sitä koulun lähettyville - lapsia ei kahta kertaa tarvitse pyytää silittämään tai paijaamaan uutta tulokastasi. Älä kuitenkaan unohda, että koiranpennut väsyvät nopeasti. Pidä kohtaamiset ihmisten kanssa aluksi lyhyinä ja anna pennulle aikaa levätä niiden jälkeen.

Tutustuminen muihin koiriin

Ratkaisevan tärkeä vaihe sosiaalistumisessa on toisiin koiriin ja koiranpentuihin tutustuttaminen. On kuitenkin tärkeää, että pentu tapaa aluksi vain hyvin sosiaalistettuja eläimiä - huonoilla kokemuksilla voi olla elinikäisiä vaikutuksia pikkuiseen.

Olemalla täysikasvuisten koirien seurassa oma koiranpentusi oppii kunnioittamaan vanhempia lajitovereita. Jopa niin, että jos pentu innostuu liikaa, se sallii vanhemman yksilön komentaa itseään.

Iso ja leikkisä koira voi olla pienelle pennulle myös hämmentävä kokemus. Et varmastikaan halua, että pentu pelästyy, joten pysy pennun lähettyvillä ja tarjoa turvaa tarvittaessa.

Ei ole mitään syytä, miksei koiranpentusi saisi tavata muita nelijalkaisia ystäviään, kuten kissoja, hevosia ja muita maatilan eläimiä. Nämä kohtaamiset auttavat sitä tulevaisuudessa kasvamaan luottavaiseksi ja ystävälliseksi täysikasvuiseksi koiraksi.

Koiranpentusi muissa paikoissa

Osana sosiaalistumisprosessia pentu täytyy totuttaa erilaisiin ympäristöihin, näkymiin ja ääniin. Lemmikiltä, joka tulee hyvin toimeen ihmisten kanssa, tämä käy luonnostaan. Totuta koirasi kaupunkiin, maaseutuun ja liikenteeseen ja autolla matkustamiseen. Tämän tulisi olla teille molemmille miellyttävä kokemus - kunhan muistat, ettet anna pennulle liian paljon uusia kokemuksia yhtä aikaa.

Jos haluat perehtyä sosiaalistamiseen tarkemmin, eläinlääkärisi suosittelee sinulle mielellään lisämateriaalia luettavaksi. Voit harkita koiranpentusi viemistä pentutapaamisiin, joita monilla eläinlääkäriasemilla järjestetään. Voit osallistua, kun koiranpentusi on 12-18 viikon ikäinen.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy Food with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken (kana) on suunniteltu tukemaan suurten rotujen pentujen luuston kehitystä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen mineraalitason.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Food Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoyry Chicken on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Hill's Science Plan NO GRAIN PUPPY FOOD -KANARUOKA

  Tukee koiranpentujen vastustuskykyä ja terveellistä kasvua