Tutustuminen kaulapantaan ja hihnaan

Published by
Min. lukemista

Kaulapanta ja hihna

Vielä kuluu muutama viikko, ennen kuin voit viedä koiranpennun ulos lenkille talutushihnassa (ennen kuin pentu on saanut rokotuksensa, sinun on kannettava sitä sylissä infektioriskin välttämiseksi). Voit silti totuttaa sen jo kaulapantaan, kunhan sillä on ensin ollut muutama päivä aikaa asettua aloilleen uuteen kotiinsa.

 

Minkälainen kaulapanta?

Koiranpentusi ensimmäisessä kaulapannassa pitää olla solki - ei missään nimessä ketjua eikä kuristuspantaa. Panta on sopivan kireällä, kun niskan ja pannan väliin mahtuu kaksi sormea.

Milloin panta laitetaan paikalleen

Valitse sellainen hetki, kun pennulle tapahtuu jotakin miellyttävää, esimerkiksi kun se saa ruokaa, sen kanssa leikitään tai kun se viedään ulos. Valmistaudu siihen, että ensin koira rimpuilee ja yrittää saada pannan pois raapimalla sitä. Älä kiinnitä huomiota tähän, vaan kun se lopettaa, kehu sitä runsaasti. Ohjaa pennun huomio hetken päästä johonkin muuhun mukavaan, ota panta pois ja pistä se takaisin myöhemmin.

Pantaan tottuminen

Pentu tottunee kaulapantaansa muutamassa päivässä. Kun se ei enää kiinnitä siihen huomiota, voit jättää sen sen kaulaan pysyvästi. On kuitenkin hyvä muistaa muutama asia: Ensinnäkin pannan kireyttä on syytä tarkistaa muutaman päivän välein, koska pentu kasvaa hyvin nopeasti ja pannasta voi tulla liian kireä. Toiseksi, koiranpentu on altis eksymään ensimmäisten elinviikkojensa aikana, minkä vuoksi pannassa on oltava tunnistelevy. Sitä paitsi, lainkin mukaan kaikilla koirilla on yleisillä paikoilla liikuttaessa oltava laatta, jossa on omistajan yhteystiedot.

Myöhemmin, kun koiranpentu on tottunut olemaan käsiteltävänä, aloita sen totuttaminen siihen, että sen liikkumista rajoitetaan pannalla. Pidä pennun kehosta kiinni toisella kädellä. Pysäytä sen pyrkiminen pois läheltäsi kiertämällä sormesi pannan ympärille. Yritä olla välittämättä siitä, että koira rimpuilee, ja kun se seisoo paikoillaan, kehu sitä. Kun tällä tavoin varovasti rajoitat sen liikkeitä, se oppii hyväksymään, ettei se pääse karkuun, kun sitä pidetään kiinni kaulapannasta.

Talutushihnan aika

Kun pentu on tottunut kaulapantaansa ja sen tuomiin rajoituksiin, voit kiinnittää talutushihnan. Anna sen totutella talutushihnaan leikkimällä sen kanssa joitakin kertoja. Voit irrottaa hihnan toisinaan, mutta pysy paikallasi, kun teet niin. Tällä tavoin pentu oppii, että hihnassa oleminen tarkoittaa sitä, ettei se pääse minne vain, koska se on kiinni sinussa. Kun pentu on hyväksynyt sen, että sen liikkumista rajoitetaan, anna runsaasti kehuja, ennen kuin päästät sen irti.

Koiranpentusi henkilöllisyystodistus

Kuten aiemmin on mainittu, laki määrää, että koiranpentusi pannassa tulee olla laatta, josta ilmenevät selkeästi yhteystietosi. On kuitenkin muitakin keinoja, joilla voit varmistaa, että koirasi pääsee turvallisesti takaisin kotiin jos se eksyy.  

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.