Pienikokoiset rodut ovat kaikkien muiden koirien tavoin ainutlaatuisia.

Oikeanlainen ruoka pienille koirille pitää sisällään ihanteellisen ravinto- ja valmistusainekoostumuksen, joka täyttää pienten koirien tarpeet.

Pienikokoiset rodut ovat kaikkien muiden koirien tavoin ainutlaatuisia.

Pieniä ja kääpiökokoisia koiria, jotka painavat aikuisina alle 10 kg, kutsutaan myös seura- tai sylikoiriksi. Ne ovat olleet ihmisten suosikkiseuralaisia kaikkialla maailmassa vuosisatojen ajan. Himalajan seudun munkit rakastavat tiibetinspanieleja ja Euroopan kuninkaalliset papilloneja. Muut pienikokoiset rodut (kuten terrierit) jalostettiin uurastamaan väsymättä isäntiensä rinnalla. Alkuperäisestä tarkoituksestaan riippumatta nämä koirat valloittavat sydämiä minne ikinä menevätkin.

Yorkshire terrier looks over the shoulder of his owner.

Pienillä koirilla on erityistarpeita biologiansa ja rotuominaisuuksiensa vuoksi

  • Suuri maailma voi tuntua pienestä koirasta musertavalta. Koirastasi tavalliset pölynimurin kaltaiset tavarat voivat tuntua pelottavilta, minkä lisäksi muutokset rutiineihin (kuten matkustaminen, eläinlääkärikäynti, ero perheestä tai kovat äänet) voivat aiheuttaa stressiä.
  • Pienet koirat elävät muita pitempään pienen kokonsa ansiosta. Tämä tarkoittaa myös, että ne altistuvat vapaille radikaaleille muita kauemmin. Vapaat radikaalit vaurioittavat soluja ja DNA:ta.
  • Koirasi saattaa näyttää sinusta sopivan kokoiselta, mutta tosiasiassa ihannepaino vaihtelee koon ja rodun mukaan. Eläinlääkärisi voi kertoa sinulle koirasi ihannepainon.

Jokapäiväiset stressaavat tilanteet

Voimme auttaa lemmikkejämme vähentämällä stressaavia tekijöitä niiden elämästä ja varmistamalla, että ne pääsevät viettämään riittävästi aikaa tuttujen ihmisten seurassa. Koirilla tulisi olla "oma paikka" kuten peti tai matto, johon ne voivat mennä rauhoittumaan ja missä ne tuntevat olonsa turvalliseksi. Lisäksi oikea ruoka voi auttaa saavuttamaan tunne-elämän tasapainon pienillä koirilla.

Lisätietoja

Eroahdistus

Päivittäisten rutiinien luominen liittyen ulkoiluun, ruokailuun ja leikkimiseen voi tuoda varmuutta koirallesi.

Ääniherkkyys

Harkitse rauhallisen musiikin soittamista peittääksesi muut äänet.

Muutokset rutiineissa
ja ympäristössä

Koirat tarvitsevat oman turvapaikan, jonne ne voivat vetäytyä omaan rauhaansa. Tutun tuoksuinen huopa tai vanha villapaita voivat toimia turvallisena petinä matkustaessa.

Omaan tilaan
tunkeutuminen

Erityisesti lapset voivat tarvita ohjausta, miten käsitellä lemmikkejä oikein ja milloin lemmikki tulisi jättää rauhaan.

Black and brown terrier looks up intently.

Turkinhoito on tärkeää

Eri roduilla on erilaiset turkinhoitoa koskevat tarpeet. Pörröisten villakoirien ja silkkiturkkisten yorkshirenterrierien turkki vaatii aika lailla enemmän huolenpitoa lyhytkarvaisiin rotuihin (kuten shiba inuun tai kääpiöpinseriin) verrattuna. Pitkäkarvaiset koirat pitäisi harjata ainakin päivittäin, jotta turkki pysyy hyvässä kunnossa eikä siihen tule takkuja, joiden selvittäminen voi olla kivuliasta. Harjaa aina hellävaraisesti karvojen kasvusuuntaan ja muista harjata koiran koko keho. Oikea ruoka voi saada ihmeitä aikaan. Omega-6-rasvahappojen kaltaiset ainesosat auttavat pitämään ihon terveenä ja turkin kiiltävänä.

Hyvät turkinhoitotavat ovat tärkeitä pienikokoisille koirille:

  • Muista käyttää kädenlämpöistä vettä, joka tuntuu lemmikistäsi mukavalta.
  • Käytä erikoisshampoota, joka on tehty erityisesti sinun koirallesi koirasi turkinlaatu huomioiden. Älä koskaan käytä ihmisille tarkoitettuja tuotteita.
  • Käytä takkuja selvittävää harjaa, joka on suunniteltu pitkäkarvaisille koirille.
  • Huuhtele hyvin estääksesi iho-ongelmien synnyn.
  • Samalla kun kuivaat koiraasi pyyhkeellä, helli ja rauhoittele sitä.
  • Koiran turkki  voidaan kuivata hiustenkuivaimen viileimmällä asetuksella. Jos koirasi kuitenkin vaikuttaa hermostuneelta, vaihda heti pyyhkeeseen.

Leikkihetket ovat tärkeitä

Leikki leluilla tarjoaa koirallesi tilaisuuden liikkua ja saada uusia virikkeitä. Leikkiminen vahvistaa myös sinun ja lemmikkisi välistä suhdetta! Koira saa eniten iloa leluistaan, jos otat esiin vain joitakin leluja kerrallaan ja vaihdat niitä muutaman viikon välein. Tällä tavalla lelut säilyttävät uutuudenviehätyksensä koiran silmissä.

ANNA OIKEANKOKOINEN LELU

Koirasi voi nielaista liian pienet lelut, minkä vuoksi ne voivat olla tukehtumisriski.

PIDÄ LEIKKIHETKET TURVALLISINA

Narut, nauhat ja kuminauhat voivat kiinnostaa koiraasi, mutta ne ovat liian vaarallisia leluiksi.

KOTITALOUSTAVARAT EIVÄT OLE LELUJA

Kotitaloustavarat voivat vaikuttaa koirastasi hauskoilta, mutta ne voivat olla myrkyllisiä tai hajota sirpaleiksi.

AIKA HANKKIA UUSI LELU

Minkä tahansa lelun kohdalla hyvä ohjesääntö on, että kun se alkaa rispaantua ja hajota, se täytyy korvata uudella.

Aiheeseen liittyvät tuotteet