Koiranpennun pitäminen terveenä

Published by
Min. lukemista

Pidä koiranpentusi huipputerveenäHealthy puppy

Sinä olet paras henkilö pitämään koiranpentusi täynnä tarmoa, elinvoimaa ja terveyttä. Paitsi, että vastaat sen päivittäisestä hoidosta, olet myös se, joka tuntee pennun kaikista parhaiten.Tämän takia sinä olet myös eläinlääkärisi 'silmät ja korvat', kun hän ei ole paikalla.


Suun ja hampaiden hoito

Koirilla hammassairaudet ovat yleisiä. Parasta mitä voit tehdä koiranpennulle, on totuttaa se säännölliseenhampaiden puhdistukseen. Voit ostaa koiralle suunnitellun hammasharjan ja hammastahnan eläintarvikeliikkeestä. Tahna on tärkeä ensinnäkin siksi, että koira pitää enemmän sen mausta (mieluummin lihaa kuin minttua), ja toiseksi ihmisten hammastahna vaahtoaa liikaa.Kerro eläinlääkärille mahdollisista ongelmista, kuten ienverenvuodosta tai pahanhajuisesta hengityksestä. Murrosiän pureskelu on erilaista kuin hampaiden puhkeamiseen liittyvä pureskelu, koska se alkaa sen jälkeen, kun kaikki neulamaiset pennun hampaat ovat tippuneet pois. Murrosikäisillä koirilla on usein hallitsematon tarve pureskella ja siihen on erilaisia selityksiä. Oli syy mikä tahansa, niin jos haluat, että kotitohvelisi jätetään rauhaan, anna pennulle jotain, mitä se saa vapaasti pureskella.

Korvien hoito

Sinun tulisi pyyhkiä korvien sisäpinta kerran viikossa, kukin korva omalla pumpulitupollaan. Älä käytä vanupuikkoja, koska ne voivat vahingoittaa korvaa. Korvissa ei saa olla ylimääräistä vahaa tai eritettä, eivätkä niiden pitäisi haista epämiellyttävälle.
Jos epäilet pennulla olevan korvaongelmia, kuten tulehdusta, korvapunkkeja tai matoja, vie se eläinlääkäriin.

Terveen koiranpennun merkit

Terveellä koiranpennulla on kirkkaat silmät, kiiltävä turkki ja se on täynnä energiaa.
Muista, että koiranpentu ei osaa kertoa, että sillä on asiat huonosti. Siksi sinun täytyy pitää sitä tarkasti silmällä. Huolestuttavia merkkejä ovat ruokahalun äkillinen menettäminen, muutokset käyttäytymisessä, nopea painonlasku tai -nousu, epämääräiset möykyt ja pahkurat, oksentelu, ripuli tai silmiin ja korviin liittyvät ongelmat. Luota vaistoihisi ja ota aina yhteyttä eläinlääkäriin, jos jokin asia askarruttaa.

Koiranpennun stressi

Stressi ei ole fyysinen sairaus, mutta stressin oireet koiranpennullasi voivat olla yhtä huolestuttavia. Koiranpennulle on normaalia vinkua ja vikistä ensimmäisinä öinä uudessa kodissa.

Kun tämä alkuvaihe on ohi, myös muut tekijät voivat aiheuttaa pennulle stressiä. Esimerkiksi eroahdistus on yleinen ongelma. Rakkaus ja hoivaaminen ovat jälleen kerran parasta lääkettä, ja jos ongelma jatkuu tai tuntuu vakavalta, puhu eläinlääkärin kanssa.

Ennaltaehkäisy on parempi kuin hoito

Koiranpentusi ensimmäisten rokotusten ohjelma tulisi olla aloitettu jo ennen kuin se muuttaa luoksesi. Kasvattajan tai eläinsuojeluyhdistyksen pitäisi antaa sinulle eläinlääkärin rokotustodistus mukaan. Koiranpennun terveenä pysymisen kannalta on tärkeää, että sen rokotusohjelmasta pidetään tiukasti kiinni. Säännölliset madotuskuurit ja kirppukäsittelyt ovat myös tärkeitä.

Liikunnan ja terveellisen ruokavalion merkitystä ei myöskään saa unohtaa.Hill’s Science Plan Puppy -ravinto on suunniteltu erityisesti kasvavien koirien tarpeisiin ja se antaa parhaan mahdollisen alun koiranpennun elämälle.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.