Onko suklaa vaarallista koiralle?

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

133889996

Onko suklaa todellakin vaarallista koiralle? Vastaus on kyllä. Kuinka suurta haittaa siitä on koiralle riippuu suklaan tyypistä, koiran koosta ja nautitusta määrästä. Koiralle myrkyllisen ainesosan nimi on teobromiini. Ihmisen keho käsittelee teobromiinin vaivatta, mutta koirat prosessoivat sen paljon hitaammin, joka mahdollistaa myrkyllisten aineiden kehittymisen niiden elimistöön.

Koiran koolla on vaikutusta

Iso koira pystyy nauttimaan paljon suuremman määrän suklaata kuin pieni koira ennen kuin se alkaa oireilemaan. On myös hyvä muistaa, että erityyppiset suklaat sisältävät eri määriä teobromiinia. Kaakaossa, taloussuklaassa ja tummassa suklaassa on eniten tätä yhdistettä kun taas maitosuklaassa vähiten. Pieni määrä suklaata aiheuttaa koirallesi luultavasti vain vatsanväänteitä. Se saattaa oksentaa tai ripuloida. Suurella annoksella taas on vakavammat seuraukset. Tarpeeksi runsaana määränä nautittuna teobromiini voi aiheuttaa lihaskramppeja, kohtauksia, rytmihäiriöitä tai sisäistä verenvuotoa.

Mitä tarkkailla

Teobromiinimyrkytystä edeltää yleensä voimakas hyperaktiivisuus. Älä huolehdi jos koirasi on syönyt yksittäisen suklaapalan tai haukannut viimeisen pätkän suklaapatukastasi, koska se ei sisällä niin suurta määrää teobromiinia vahingoittaakseen koiraa. Jos sinulla kuitenkin on pienikokoinen koira ja se on syönyt rasiallisen suklaata, sinun täytyy viedä se välittömästi eläinlääkäriin. Jos kyseessä on mikä tahansa määrä tummaa tai kitkerää suklaata, älä ota riskiä - vie eläin heti hoitoon. Tumman suklaan korkean teobromiinimäärän vuoksi jo hyvin pieni määrä riittää koiran myrkyttämiseen; vain 25 g saattaa olla tarpeeksi 20 kg painavan koiran myrkytykseen. Yleinen hoitokeino teobromiinimyrkytykseen on taivuttaa koira oksentamaan kahden tunnin sisällä suklaan syömisestä. Jos arvelet, että koirasi on saattanut syödä suuren määrän suklaata, älä epäröi ottaa yhteyttää eläinlääkäriisi. Aikaa ei ole hukattavaksi.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.