Oikeasti toimiva tee-se-itse-ratkaisu kissan jättämiin tahroihin ja hajuihin

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kissat tuovat elämään valtavasti iloa, mutta kissanomistajuuteen liittyy myös turhauttavia tahroja ja hajuja. Onneksi voit tehdä yksinkertaisista ainesosista oman tahranpoistoaineesi, joka voi auttaa pitämään kotisi siistinä ja raikkaana. Tee-se-itse-tahranpoistoaineita voi käyttää turvallisesti lemmikkien lähettyvillä, ja niiden valmistaminen on yleensä edullisempaa kuin valmiiden puhdistusaineiden ostaminen. Itsetehdyt puhdistusaineet poistavat tehokkaasti virtsan, karvapallojen ja oksennuksen jättämät tahrat ja hajut.

Muista kokeilla ainetta ensin pienellä alueella varmistaaksesi, ettei se vahingoita pintaa tai värejä.

Home interior, cat sitting in an armchair, a wall and a bouquet of white tulipsOksennuksen ja karvapallojen siivouspakkaus

Materiaalit: leivinsoodaa, etikkaa, vettä, suihkepullo, kolme vanhaa rättiä

Ohjeet:

 1. Pyyhi oksennus tai karvapallo matolta tai kovalta lattialta kostealla rätillä.
 2. Jos oksennus oli matolla, ripottele rätillä pyyhkimisen jälkeen tahran päälle leivinsoodaa ja anna kerätä kosteutta tunnin verran. Jos tahra on kovalla lattialla, siirry kolmanteen vaiheeseen.
 3. Sekoita etikkaa ja lämmintä vettä isossa kulhossa (noin 2,5 dl vettä ja saman verran etikkaa). Siirrä sekoitus suihkepulloon.
 4. Suihkuta veden ja etikan sekoitusta tahralle. Aine poreilee hetken. Kun poreilu on lakannut, siivoa mahdollisimman suuri osa leivinsoodasta rätillä.
 5. Jatka sekoituksen suihkuttamista tahralle ja taputtele kuivaksi puhtaalla rätillä. Jatka, kunnes tahra on poissa. Älä kastele kohtaa liikaa.

Kissanpissanpoistaja

Materiaalit: etikkaa, leivinsoodaa, vetyperoksidia, astianpesuainetta, entsyymipuhdistusainetta, vanhoja rättejä, vanha pyyhe

Ohjeet:

 1. Imeytä mahdollisimman suuri osa kissanpissasta vanhaan pyyhkeeseen.
 2. Ripottele ongelma-alueelle leivinsoodaa ja anna vaikuttaa kymmenisen minuuttia.
 3. Kaada leivinsoodan päälle etikkaa ja anna kuplia parin sekunnin ajan ennen kuin kuivaat nesteen uuteen rättiin.
 4. Kun kohta näyttää puhtaalta, on aika puuttua hajuun. Luo oma hajunpoistajasi yhdistämällä pari ruokalusikallista vetyperoksidia tippaan tai pariin astianpesuainetta. Kaada sekoitus tahraantuneelle alueelle (kokeile varmuuden vuoksi sekoitusta ensin piilossa olevaan tai huomaamattomaan maton osaan varmistaaksesi, ettei se haalista värejä).
 5. Hiero vetyperoksidin ja astianpesuaineen sekoitusta mattoon ja hankaa kuituja, mutta kuivaa kohta nopeasti, jottei matto ala päästää väriä. Kovilla lattioilla voi olla helpompaa suihkuttaa sekoitusta ongelmakohtaan suihkepullolla ja pyyhkiä aine pois.
 6. Voit nopeuttaa kuivumista suuntaamalla tuulettimen tahrakohtaan. Vaikka kohta vaikuttaisi raikkaalta ja puhtaalta, kissanvirtsan virtsahappo kiteytyy uudelleen, joten seuraava vaihe on ERITTÄIN tärkeä!
 7. Kastele ongelmakohta noin vuorokauden jälkeen entsyymipuhdistusaineella ja anna kuivua. Ehkäise perheenjäsenten astumista ongelmakohtaan peittämällä se pyykkikorilla tai alumiinifoliolla. Kuivuminen voi viedä päivän tai pari.
 8. Kun kohta on kuivunut täysin, siivoa normaalisti mopilla tai imurilla ja toista tarvittaessa entsyymikäsittely kerran viikossa.

Kissan jättämien tahrojen ja hajujen vähentäminen

Tarkasta ongelmakohta siivoamisen jälkeen ultraviolettivalolla. Näet, onko kohdassa edelleen kissanpissaa. Joskus virtsa voi vaikuttaa hävinneen, mutta se voi kiteytyä ja jäädä maton kuituihin. Ultraviolettivalo paljastaa ihmisaisteille näkymättömän ja hajuttoman tahran.

Vetstreet suosittelee myös kissasi virtsaamistavoista puhumista eläinlääkärille sen varmistamiseksi, ettei tarpeiden tekeminen laatikon ulkopuolelle ole merkki virtsavaivasta tai muusta sairaudesta. Varaa aika eläinlääkäriltä puhuaksesi mahdollisesta hoidosta ravinnon avulla. Nyt kun osaat valmistaa oman tahranpoistoaineesi, voit puuttua ongelmiin ajoissa ja siivota sotkut perusteellisesti.

Contributor Bio

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger

 

Chrissie Klinger on koulutuksen ammattilainen, toimittaja sekä kahden lapsen, kolmen koiran ja kolmen kissan äiti. Hän nauttii aktiivisesta ja ympäristöystävällisestä elämäntavasta.

 

LIITTYVÄT TUOTTEET