Koiranpennun hampaiden hoito

Published by
Min. lukemista
81425791

Hammasvaivoja

Koska hammasongelmat ovat yleisiä koirilla, niihin on hyvä kiinnittää huomiota alusta alkaen. Tarkista koiran hampaat säännöllisesti, vähintään kerran viikossa. Varhaisia varoitusmerkkejä ovat muiden muassa:

 • Pahanhajuinen hengitys
 • Verta vuotavat ikenet
 • Hammaskiven muodostuminen ja plakin kertyminen hampaiden pinnalle

Voit ennaltaehkäistä tehokkaasti hammasongelmia harjaamalla koirasi hampaat päivittäin, joten hyvä aloittaa heti. Voit tiedustella koiralle sopivaa hammasharjaa ja -tahnaa (ihmisten hammastahna ei ole sopivaa) eläinlääkäriltä.

 

Koiran hampaiden harjaaminen

Tarkista ensin, että koira on jämäkästi kiinni talutushihnassa.

Asetu koiraan nähden siten, että sinun on helppo päästä käsiksi sen suuhun.

Levitä ensimmäiseksi hieman hammastahnaa sormeesi ja anna koiran nuolla sitä. Ala sen jälkeen levittää varovaisesti tahnaa hampaiden pinnalle.

Kun koira tottuu tähän, voit alkaa käyttää hammasharjaa.

Vedä sen huulia ja poskia hieman taaksepäin, jolloin pääset harjaamaan premolaarit ja molaarit.

Harjaa pyörivällä liikkeellä ja erityisen tarkasti ienrajan alueelta.Harjaa huolellisesti myös taaimmaiset hampaat, sillä ongelmia useimmiten ilmenee niissä.

On tärkeää pitää koiranpentu rauhallisena ja rentoutuneena kehumalla sitä.

Vaikka tämä toimenpide saattaakin tuntua aluksi uuvuttavalta, se helpottuu harjoituksen myötä, ja kun pentu tottuu siihen alusta alkaen, siitä tulee teille molemmille helpompaa.

Harjauksen lisäksi on olemassa myös erikoisruokia, kuten Hill’s™ Science Plan™ Oral Care, jotka auttavat sinua pitämään koiranpentusi hampaat ja ikenet terveinä, kun se kasvaa aikuiseksi. Erikoisvalmisteiset isot kuivaruokanappulat on erityisesti suunniteltu pyyhkimään hampaat puhtaaksi ja ne ehkäisevät plakin muodostumista hampaiden pinnalle.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.