Voiko koirani syödä pizzaa?

Julkaisija
min read

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Voi ei! Sait juuri koirasi kiinni pizzalaatikoltasi ja huolestut siitä, voivatko koirat syödä pizzaa? Jos koirasi syö pizzan reunaa, sairastuuko se? Voivatko ne syödä tomaattikastiketta? Olipa koirasi juuri syönyt ylijääneet pizzan reunat tai ahminut kokonaisen pizzapalan täytteineen, sinun on hyvä tietää seuraavat asiat.

Ovatko pizzan ainesosat pahaksi koirille?

Juusto

Edes vähärasvaisten juustojen, kuten perinteisen pizzanpäällisen, mozzarellan, suhteen, liika juusto ei ole koskaan hyväksi. Juustossa on yleensä paljon rasvaa ja kaloreita, mikä voi olla liikaa lemmikillesi.

Kastike

Mitä jos koirasi nuolaisi juuri runsaasti marinara-kastiketta? Hyvä uutinen on, että kastike valmistetaan usein kypsistä tomaateista, joita koirat voivat syödä. Vihreät osat, kuten lehdet ja varsi, saavat koirat sairastumaan. Pizzakastiketta ei kuitenkaan valmisteta pelkästään tomaateista. Jotkin sen muista ainesosista, kuten valkosipuli ja yrtit, voivat olla haitallisia koirallesi. Lisäksi monet kaupasta ostetut pizzakastikkeet sisältävät lisättyä sokeria. RSPCA:n mukaan epäterveellinen ruokavalio voi edistää liikalihavuutta, mikä puolestaan voi lisätä lemmikkisi riskiä sairastua diabetekseen tai muihin terveysongelmiin.

Reunat ja taikina

Jos koirasi söi pizzan reunaa, on syytä huoleen. Pizzan reuna voi sisältää koirille vaarallisia ainesosia, kuten sipulia, valkosipulia ja yrttejä.

Raakojen pizzataikinoiden syöminen on kiireellisempi asia. Jos koirasi on syönyt hiukan kypsentämätöntä kotitekoista pizzaa, mene heti eläinlääkäriin tai ensiapupoliklinikalle. Raaka hiivataikina voi paisua lemmikkisi vatsassa aiheuttaen vakavia hengitysvaikeuksia ja mahdollisesti kudosten repeytymistä. Kennelliiton mukaan raaka leipätaikina voi jopa aiheuttaa koirallesi päihtymyksen. Tämä johtuu hiivan tuottamasta etanolin sivutuotteesta.

Nuori pariskunta syö kotona pizzaa kannettavan tietokoneen ääressä beaglen istuessa lattialla seuraten ruokaa suurilla koiranpennun silmillään

Voivatko koirat syödä pizzan täytteitä?

Jos koirasi syömässä pizzassa oli täytteitä, on syytä olla huolissaan. Monia tavallisia pizzan täytteitä, kuten sipulia ja valkosipulia, pidetään koirille epäterveellisinä, ja jotkut niistä saattavat olla myrkyllisiä. Lisäksi pepperoni, sardiinit ja makkarat sisältävät runsaasti suolaa ja rasvaa, mikä voi pahentaa jo olemassa olevia sairauksia.

Tärkeintä on, ettei koiralle saa koskaan antaa pizzaa, ei ateriana eikä herkkupalana. Jos koira on herkkä maitotuotteille, se saattaa saada lieviä vatsavaivoja liiallisen rasvan vuoksi, mutta yleisesti ottaen koirat ovat kunnossa. Jos koirasi söi suuren määrän pizzaa ja olet huolissasi, ota yhteyttä eläinlääkäriin ja varaa aika tutkimukseen.

Muista, että pienetkin ihmisruoan palat sisältävät runsaasti ylimääräisiä kaloreita, jotka voivat ajan mittaan johtaa paino-ongelmiin ja moniin ylipainosta johtuviin ongelmiin. Pidä siis pizzasi koirasi ulottumattomissa.

Tietoja kirjoittajasta

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila uskoo sanojen voimaan ja siihen, miten viestillä voi välittää tietoa ja jopa muuttaa kohderyhmänsä käyttäytymistä. Hänen kirjoituksiaan löytyy kaikkialta internetistä sekä painetussa muodossa. Kirjoituksiin kuuluu haastatteluja, haamukirjoituksia, blogikirjoituksia ja luovaa tietokirjallisuutta. Erin on erikoistunut SEO:hon ja kaikkeen sosiaaliseen mediaan. Hän on valmistunut Fairfieldin yliopistosta luovan kirjoittamisen maisteriksi. Ota yhteyttä häneen Twitterissä @ReinventingErin tai tutustu häneen tarkemmin osoitteessa http://erinollila.com.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät tuotteet