Vinkkejä eri vuodenaikoihin  

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Turvallinen elämä kissalle ympäri vuoden

Vuodenaikojen vaihtuminen tuo kissanpennulle monia uusia seikkailuja, mutta myös joitakin vaaroja. Seuraa alla olevia vinkkejä ja kissasi voi nauttia vuoden kohokohdista yhtä paljon kuin sinäkin.

Iloinen joulu kaikille

Seuraa näitä ohjeita pitääksesi kissanpentusi turvassa ja vahingoittumatta joulun ajan.

 • Joulukuusesi voi olla pennusta aivan vastustamaton! Kuusen on oltava niin tukevasti kiinni jalustassa, ettei kissa saa sitä kumoon.

 • Koristeet voivat olla vaarallisia. Käytä mahdollisuuksien mukaan rikkoutumattomia ja vähän suurempia koristeita.

 • Älä ripusta kuuseen suklaata - houkutus on kissanpennulle aivan liian suuri. Muista, että suklaa on kissalle haitaksi.

 • Orjanlaakeri, misteli ja marjakuusi ovat myrkyllisiä

 • Joulukeksit, konfettitykit ja kuohuviinipullot aiheuttavat kaikki kovan paukahduksen, joka saattaa pelästyttää kissanpentusi.

Pidä kesä viileänä kissoille

Oletko pannut merkille kuinka kissanpentusi rakastaa lämpöä? Miten se aina löytääkin aurinkoisimman ja mukavimman kohdan pikku uniaan varten? Seuraa näitä vinkkejä pitääksesi pennun turvassa läpi pitkän, kuuman kesän.

 • Kissoja ei tunnetusti pidetä lämpöherkkinä. Usein kissanpentusi ryntää pihasi aurinkoisimpaan kohtaan, joten varmista ettei se saa lämpöhalvausta. Yritä saada se menemään varjoon päivän kuumimmaksi ajaksi.

 • Kasvihuoneet voivat olla todella vaarallisia kissanpennulle. Se saattaa mennä nauttimaan sinne lämmöstä, ja sitten jäädä sinne loukkuun jos ovi menee kiinni.

 • Eivät ainoastaan ihmiset pala auringossa. Jos kissasi on valkoinen tai sen nenä tai korvat ovat vaaleat, se saattaa tarvita aurinkovoidetta. Kysy neuvoa eläinlääkäriltä.

Kaikki eivät pidä ilotulituksista

Sinun mielestäsi ilotulitukset voivat olla mahtavia...mutta kissanpentusi todennäköisesti inhoaa niitä. Tässä vihjeitä miten teet juhlinnasta turvallista ja siedettävää kissalle.

 • Vaikka kissa normaalisti kävisikin ulkona, ilotulitusiltana se tulisi ehdottomasti pitää turvassa neljän seinän sisällä.

 • Rakettien pauke voi olla kissanpennulle pelottavaa. Pidä se mahdollisimman kaukana metelistä. Voit jättää TV:n tai radion päälle, jotta kissan huomio kiinnittyisi muualle.

 • Sulje verhot. Kissanpentu ei halua katsella ilotulitusta!

Varo liljoja

Liljat voivat olla kissoille kohtalokkaita. Kaikki kasvin osat ovat niille myrkyllisiä. Itse asiassa voi saada myrkytysoireita vaikkei edes söisi liljaa. Jos ne pyyhkäisevät liljaa kävellessään sen ohi ja siitepöly harjataan pois niiden turkista, voi se silti olla vaarallista. Kissanpentusi saattaa sokeutua, oksentaa, saada munuaisvaurion, halvaantua tai jopa kuolla. Jos epäilet myrkytystä, vie kissa heti eläinlääkäriin. Sinun todella tulisi yrittää välttää liljoja kodissasi. Jos sinulla kuitenkin on niitä esimerkiksi kukkakimpussa, pidä kukat poissa kissan ulottuvilta. Siivoa siitepöly ja lakastuneet lehdet ja pese sen jälkeen huolellisesti kätesi ennen kuin kosket kissaan. Lisää informaatiota saat RSPCA:n nettisivuilta www.rspca.org.uk.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.