Kissojen oudot touhut & syitä rakastaa niitä

Julkaisija
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Useimmat kissanomistajat ovat yhtä mieltä siitä, että kissaystävämme ovat niin ihania juuri outojen oikkujensa vuoksi. Kissojen hauskat päähänpistot piristävät mitä tahansa kotitaloutta, mutta ihmisten hassuna ja viihdyttävänä pitämä toiminta on vain kissojen vaistomaista käytöstä. Kissat sietävät ihmisiä, ottavat meidät osaksi päivittäistä rutiiniaan ja voittavat sydämemme toinen toistaan hauskemmilla tempauksillaan.

Tässä on viisi ainutlaatuista, joskus salaperäistäkin kissan piirrettä, jotka saavat sinut rakastumaan päätä pahkaa.

1. ”Leipominen”

Yksi yleisimmistä ja tyypillisimmistä kissamaisista hellyydenosoituksista on tassuilla leipominen. Heti kun kiipeät sänkyyn tai käperryt lempituoliisi, kissa ilmestyy tyhjästä hieromaan sinua ja/tai peittoja!

Emonsa nisää imevät kissanpennut leipovat tassuillaan maidonvirtauksen stimuloimiseksi, mutta kissoilla on taipumus jatkaa tätä käyttäytymistä aikuisuuteen asti. Blue Crossin mukaan leipominen on suuri kohteliaisuus, sillä se tarkoittaa, että kissa pitää sinua turvallisena ja lohduttavana hahmona. Toisen teorian mukaan leipominen on kissan tapa merkitä reviirinsä tassuissa olevien hikirauhasten avulla. Oli syy mikä tahansa, tämä saattaa olla yksi kissasi hurmaavimmista puuhista. Kissojen maailmassa leipominen tarkoittaa rakkautta ja kiintymystä.

2. Ketteryys

Yksi syy kissavideoiden suosioon on kissojen kyky hyppiä vaivattomasti suuriin korkeuksiin ja pysyä tasapainossa uskomattoman taitavasti. On jopa ammattimaisia kissojen agilitykilpailuja, jotka perustuvat kissojen intoon hypätä renkaiden läpi tai ryömiä tunneleista.

On tärkeää, ettei kissoja houkutella tekemään temppuja, jotka voivat johtaa loukkaantumiseen, sillä vastoin yleistä uskomusta kissat eivät aina laskeudu jaloilleen! Siitä huolimatta niiden ketterät elkeet herättävät ihailua. Kun katsot, kuinka karvaturrisi jahtaa kissanlelua portaita ylös ja alas tai syöksyilee kissanruoan kimppuun, pääset seuraamaan yksityistä akrobatiaesitystä eturivistä!

3. Piileskely pienissä paikoissa

Onko mitään söpömpää kuin nähdä suloiset silmät tapittamassa paperipussista tai kisumirri käpertyneenä pieneen pahvilaatikkoon (joka on kolme kertaa pienempi kuin kissa itse!)? Kissat ovat tunnettuja siitä, että ne etsivät pieniä piilopaikkoja. Vaikka tämä käytös on erittäin suloista, se saa kissat myös tuntemaan olonsa turvallisemmaksi. Ne etsivät lohtua, turvaa ja lämpöä paikoista, jotka tuntuvat sinusta oudoilta: kenkälaatikosta tai jopa kylpyhuoneen pesualtaasta.

Tämä ominaisuus liittyy myös kissojen kykyyn nukkua missä ja milloin tahansa, minkä vuoksi sinun ei kannata yllättyä, jos löydät kissakaverisi käpertyneenä pyykkikoriin tai tyhjään kirjahyllyyn. Ole kuitenkin varovainen – kissaa ei aina huomaa piilostaan, joten varmista lemmikkisi sijainti, jotta et vahingossa satuta sitä tai lukitse sitä kaappiin.

4. Juokseminen talon päästä toiseen

Tämä on ehkä kaikkein oudoimpia kissojen tapoja, ja ne tekevät sitä usein. Jos olet asunut kissan kanssa jonkin aikaa, olet varmasti päässyt todistamaan tätä. Ensin kissa istuu paikallaan hiljaa ja huomaamattomasti, mutta sitten yhtäkkiä syöksyykin huoneen poikki salamannopeasti jahtaamaan... ei mitään. Tai ainakin luulet, ettei mitään jahdattavaa ole.

Kissat seuraavat ympäristöään uskomattoman tarkasti ja näkevät ja kuulevat asioita, joita ihmiset eivät näe ja kuule, kuten pölypallon, joka leijuu ilmassa kolmenkymmenen metrin päässä. Voi tuntua pelottavaltakin nähdä kissasi istuvan nurkassa ja tuijottavan jotain näkymätöntä, mutta voit olla varma, että se on luultavasti kiinnittänyt huomionsa johonkin tärkeään.

5. Vakoilu

Vakoilu on ainutlaatuinen ja joskus hermoja raastava tapa, jossa kissat ovat mestareita. Jos olet joskus herännyt keskellä yötä ja huomannut kissasi tuijottavan sinua tai jos olet luullut olevasi yksin huoneessa mutta huomannut, että ”karmiva” kissasi seisookin takanasi, tiedät, että kissat ovat taitureita tässä ainutlaatuisessa – ja hieman hermostuttavassa – puuhassa.

Kissat pitävät meitä ihmisiä silmällä! Kissa voi tuijottaa ikkunasta ulos tuntikausia ja tarkkailla toisten tuloa ja lähtöä kuin pieni ”naapurikyttääjä” konsanaan. Niiden tiedetään jopa kurkistelevan kaihtimien läpi tai avaavan verhoja saadakseen paremman näkymän. Ja kyllä, naapurisi luulevat, että vakoilija olet sinä!

Nämä ovat vain muutamia niistä oudoista asioista, joilla kissat tuovat rakkautta, hauskuutta ja mukavuutta maailmaamme!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät tuotteet