Joulupyhien ruoat jotka eivät sovi koirille

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Joulupyhät ovat aikaa, jolloin koko perhettä on mukava hemmotella hyvillä ruoilla ja herkuilla. Myös karvaisia perheenjäseniä. Eikä herkuttelussa ole mitään pahaa, mutta kannattaa muistaa, etteivät kaikki herkut sovi koiralle. On monia herkkuja jotka saattavat tehdä koirasi kipeäksi, etkä varmasti halua että koirasi oksentelee kesken juhlien (tai ylipäätään milloinkaan).

Tässä muutama esimerkki ruoista jotka eivät sovi koirallesi. Tarkoitus ei ole pilata joulun iloja, joten annamme myös esimerkin muutamista kotitekoisista herkuista joilla voit hemmotella koiraasi.

Mitä ei kannata antaa koiralle

Jouluun ja talvikauden muihinkin juhlapyhiin kuuluu monenlaisia herkkuruokia ja nekin vaihtelevat perheiden erilaisten perinteiden mukaan, joten aivan kaikkia reseptejä ei ole mahdollista käydä läpi. Tässä on kuitenkin listattuna perus-aineksia jotka eivät sovi koiralle.

Pidä koira kaukana näistäChihuahua licking lips and looking at food on plate at dinner table

 • Luut
 • Sipuli
 • Valkosipuli
 • Rypäleet
 • Alkoholi
 • Suklaa
 • Kahvi
 • Pähkinät
 • Hiivataikina
 • Rasvaiset lihat (tai lihan tähteet)
 • Muskotilla maustettu ruoka
 • Xylitolia sisältävät herkut

Koska nämä ainekset ovat hyvin yleisiä jouluherkuissa, on parasta pitää koiraa silmällä. Koirilla on kummallinen kyky ylettyä pöydille nappaamaan herkkuja silloin kun kukaan ei ole näkemässä. Niillä on myös taito hurmata vieraat ja muut perheenjäsenet suurilla silmillään, joten muistuta myös vieraita olla antamatta herkkupaloja ilman sinun lupaasi. Myös tiskikoneen täyttö on hetki jolloin koiraa kannattaa pitää silmällä. Usseimmat koneet on sijoitettu alas koiran tasolle, joten niiden on helppo päästä nuolemaan lautasia ja ruokailuvälineitä puhtaaksi. Vaarana ei ole vain vahingollisen ruoan syöminen, vaan myös itsensä satuttaminen terävissä aseissa.

Koirat ovat uteliaita eläimiä ja ajattelevat että ruoka mitä me syömme sopii myös niiden syötäväksi. Koira pysyy kunnossa kun tunnistat koiralle vahingolliset ruoat, mutta samalla se välttää myös ne ylimääräiset kerrytetyt kilot, joiden kanssa me ihmiset joudumme pyhi jälkeen painimaan.

Mikäli rakastat lahjojen antamista, niin ihastut näihin kotitekoisiin herkkuihin joita voit antaa koirallesi. Ja saat lisäpisteitä muovailemalla tai käyttämällä nättejä piparimuotteja näiden valmistukseen. Mutta se mitä lemmikkisi kaipaa kaikista eniten, on rakkautta ja sinun huomiotasi. Eli kaikesta juhlahälinästä huolimatta, muista antaa huomiota lemmikillesi... ja tietysti niitä koiran omia herkkuja myös. Me emme hiisku asiasta kenellekään!

Contributor Bio

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila on kirjoittaja ja innokas lemmikkien puolestapuhuja, joka uskoo sanojen voimaan ja siihen kuinka viestinnällä voidaan vaikuttaa kohdeyleisöön. Voit seurata häntä Twitterissä @ReinventingErin tai lukea lisää  http://erinollila.com.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.