Koiranruoan onnistuneen ruoanvaihdon kolme vaihetta

Koiranruoan vaihtamiseen voi olla useita syitä – koirasi saattaa tarvita erityistä ruokavaliota tai se on ehkä juuri siirtynyt uuteen elämänvaiheeseen. Kun on aika vaihtaa ruokaa, se kannattaa tehdä niin, että lemmikillesi ei aiheudu vatsavaivoja. Nämä kolme vinkkiä voivat auttaa.

1

Määritä oikea annos

pussi hill's-kuivaruokaa, jossa on korostettu suositeltu ruokintataulukko

Koiraa ei ole koskaan hyvä ruokkia liikaa, joten varmista, että annat sopivan määrän koiran painoon ja terveydellisiin tarpeisiin nähden. Eläinlääkäriltä saat parhaat tiedot ja neuvot juuri sinun koirallesi, mutta voit myös katsoa yleiset ohjeet koiran ruokintaohjeista ruokapakkauksen kääntöpuolelta.

2

Noudata tätä seitsemän päivän siirtymäaikaa

Kun annokset ovat oikeat, vähennä vähitellen nykyisen (vanhan) koiranruoan määrää ja lisää samalla uuden koiranruoan määrää. Ruoat voidaan tarjota sekoitettuina yhdessä kulhossa tai vierekkäin erillisissä kulhoissa. Ole kärsivällinen – jos koira vaikuttaa tarvitsevan hieman enemmän aikaa, lisää aikatauluun yksi tai kaksi lisäpäivää.

lemmikin uuteen ruokaan siirtymisen 1. ja 2. päivä
1. JA 2. PÄIVÄ
lemmikin uuteen ruokaan siirtymisen 3. ja 4. päivä
3. JA 4. PÄIVÄ
lemmikin uuteen ruokaan siirtymisen 5. ja 6. päivä
5. JA 6. PÄIVÄ
lemmikin uuteen ruokaan siirtymisen 7. päivä
7. PÄIVÄ
3

Täydennä tarvittaessa säilykeruoalla

koira syö kulhosta, jonka vieressä on säilyke hill's-märkäruokaa

Jotkut koirat ovat itsepäisempiä kuin toiset, joten märkäruoan lisääminen voi auttaa, vaikka se ei olekaan välttämätöntä. Muista tarkistaa eläinlääkäriltäsi oikeat määrät, jotta koirasi päivittäiset kalorit pysyvät kurissa.

Tarkistanut Tri Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA ja Tri Becky Mullis, DVM, DACVIM (Nutrition)