Mikrosirun asentaminen  

Published by
Min. lukemista

Kissanpentusi ja suuri ulkomaailma

Kissanpentua ei tulisi päästää ulos ennen kuin sille on suoritettu koko ensimmäinen rokotussarja. Ja silloinkin sinun tulisi odottaa vielä 2 viikkoa varmistaaksesi, että rokotteella on ollut aikaa vaikuttaa. Hyvä ikä ulkomaailman tutkimisen aloittamiseen on 14-16 viikkoa, mutta älä päästä pentua ulos yksin ennen kuin se on todella itsevarma. Hyvä mittari tähän on se, kykeneekö pentu käyttämään kissanluukkua. Kun kissa on pieni, sinun tulisi olla sen seurana sen aikaa kun se leikkii, näin varmistat ettei se lähde karkuteille. Sitten kun kissa on isompi, se menee luonnollisesti omia teitään.

Jotkut ihmiset pitävät kissansa mieluummin sisätiloissa, mikä sopii hyvin; kunhan vain huolehdit, että kissa saa riittävästi liikuntaa. Ei ole syytä, miksei sisäkissa voisi elää onnellisena ja terveenä lähtemättä koskaan ulos. Jos itse olet sisällä kotona viihtyvää tyyppiä, eläinlääkärisi osaa neuvoa kuinka voit pitää kissasi hyvässä kunnossa oikean ruokavalion ja erilaisten sisäaktiviteettien avulla.

Miten voit tehdä ulkomaailmasta kissanpennulle turvallisen?

Ensimmäinen ulkoleikkikerta voi olla kissalle tyrmistyttävä kokemus. Mutta ei syytä huoleen, kissa on turvassa kun huolehdit näistä asioista:

 • Kerro naapureillesi, että sinulla on uusi kissanpentu.
 • Pidä pentu loitolla vilkkaasti liikennöidyiltä teiltä.
 • Poista puutarhastasi kaikki myrkylliset kasvit. Näitä ovat mm. kielo, kultasade ja sormustinkukka.
 • Myrkylliset kemikaalit kannattaa siivota pois autotallista tai vajasta.
 • Käytä vain sellaisia tuholaistorjunta-aineita, jotka ovat turvallisia lemmikeille.

Mikrosiru - pieni, mullistava esine

Kissalla on hyvä olla kaulapanta, josta löytyvät oma nimesi ja yhteystietosi, mutta kannattaa myös harkita mikrosirun asentamista.

Mikrosiru on riisinjyvän kokoinen kapseli, joka asetetaan kissan ihon alle injektiona. Siinä on ainutkertainen numero, joka tallennetaan kissatietokantaan. Joten jos kissasi joskus sattuu eksymään, voidaan sirun avulla saada helpommin selville, että kissa kuuluu sinulle.

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.