Mikrosirun asentaminen  

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kissanpentusi ja suuri ulkomaailma

Kissanpentua tai aikuistakaan kissaa ei tulisi päästää ulkoilemaan vapaana. Ulkoilu valjaissa voidaan aloittaa, kun pentu on saanut ensimmäisen rokotteensa. Silloinkin sinun tulisi odottaa vielä 2 viikkoa varmistaaksesi, että rokotteella on ollut aikaa vaikuttaa. Hyvä ikä ulkomaailman tutkimisen aloittamiseen on 14-16 viikkoa, mutta älä päästä pentua ulos yksin. Kun kissa on pieni, sinun tulisi olla sen seurana sen aikaa kun se leikkii, näin varmistat että se tuntee olonsa turvalliseksi myös tarhassa ulkoillessaan.

Jotkut ihmiset pitävät kissansa mieluummin vain sisätiloissa, mikä sopii hyvin; kunhan vain huolehdit, että kissa saa riittävästi liikuntaa ja virikkeitä. Kissa voi elää onnellisena ja terveenä lähtemättä koskaan kävelylle ulkomaailmaan. Jos itse olet sisällä kotona viihtyvää tyyppiä eikä mahdollisuutta turvalliseen ulkoiluun valjaissa tai ulkotarhassa ole, eläinlääkärisi osaa neuvoa kuinka voit pitää kissasi hyvässä kunnossa oikean ruokavalion ja erilaisten liikunnallisten aktiviteettien avulla.

Miten voit tehdä ulkomaailmasta kissanpennulle turvallisen?

Ensimmäinen leikkikerta ulkona voi olla kissalle tyrmistyttävä kokemus. Mutta ei syytä huoleen, kissa on turvassa kun huolehdit näistä asioista:

 • Kissalla on sille sopivat valjaat, joista se ei pääse livahtamaan karkuun.
 • Valitkaa rauhallinen leikkipaikka ja pidä pentu loitolla vilkkaasti liikennöidyiltä teiltä.
 • Älä päästä pentua pureskelemaan myrkyllisiä kasveja. Näitä ovat mm. kielo, kultasade ja sormustinkukka.
 • Myrkylliset kemikaalit kannattaa pitää suljettujen ovien takana autotallissa tai varastossa.
 • Käytä vain sellaisia tuholaistorjunta-aineita, jotka ovat turvallisia lemmikeille.

Mikrosiru - pieni, mullistava esine

Mikrosiru on riisinjyvän kokoinen kapseli, joka asetetaan kissan ihon alle pentutarkastuksessa tai ensimmäisten rokotusten yhteydessä. Siinä on ainutkertainen numero, joka tallennetaan tietokantaan yhdessä omistajatietojen kanssa. Joten jos kissasi joskus sattuu livahtamaan karkuteille, voidaan sirun avulla saada helpommin selville, että kissa kuuluu sinulle.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.