Mikrosirun asentaminen  

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kissanpentusi ja suuri ulkomaailma

Kissanpentua tai aikuistakaan kissaa ei tulisi päästää ulkoilemaan vapaana. Ulkoilu valjaissa voidaan aloittaa, kun pentu on saanut ensimmäisen rokotteensa. Silloinkin sinun tulisi odottaa vielä 2 viikkoa varmistaaksesi, että rokotteella on ollut aikaa vaikuttaa. Hyvä ikä ulkomaailman tutkimisen aloittamiseen on 14-16 viikkoa, mutta älä päästä pentua ulos yksin. Kun kissa on pieni, sinun tulisi olla sen seurana sen aikaa kun se leikkii, näin varmistat että se tuntee olonsa turvalliseksi myös tarhassa ulkoillessaan.

Jotkut ihmiset pitävät kissansa mieluummin vain sisätiloissa, mikä sopii hyvin; kunhan vain huolehdit, että kissa saa riittävästi liikuntaa ja virikkeitä. Kissa voi elää onnellisena ja terveenä lähtemättä koskaan kävelylle ulkomaailmaan. Jos itse olet sisällä kotona viihtyvää tyyppiä eikä mahdollisuutta turvalliseen ulkoiluun valjaissa tai ulkotarhassa ole, eläinlääkärisi osaa neuvoa kuinka voit pitää kissasi hyvässä kunnossa oikean ruokavalion ja erilaisten liikunnallisten aktiviteettien avulla.

Miten voit tehdä ulkomaailmasta kissanpennulle turvallisen?

Ensimmäinen leikkikerta ulkona voi olla kissalle tyrmistyttävä kokemus. Mutta ei syytä huoleen, kissa on turvassa kun huolehdit näistä asioista:

 • Kissalla on sille sopivat valjaat, joista se ei pääse livahtamaan karkuun.
 • Valitkaa rauhallinen leikkipaikka ja pidä pentu loitolla vilkkaasti liikennöidyiltä teiltä.
 • Älä päästä pentua pureskelemaan myrkyllisiä kasveja. Näitä ovat mm. kielo, kultasade ja sormustinkukka.
 • Myrkylliset kemikaalit kannattaa pitää suljettujen ovien takana autotallissa tai varastossa.
 • Käytä vain sellaisia tuholaistorjunta-aineita, jotka ovat turvallisia lemmikeille.

Mikrosiru - pieni, mullistava esine

Mikrosiru on riisinjyvän kokoinen kapseli, joka asetetaan kissan ihon alle pentutarkastuksessa tai ensimmäisten rokotusten yhteydessä. Siinä on ainutkertainen numero, joka tallennetaan tietokantaan yhdessä omistajatietojen kanssa. Joten jos kissasi joskus sattuu livahtamaan karkuteille, voidaan sirun avulla saada helpommin selville, että kissa kuuluu sinulle.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's Science Plan ADULT CAT FOOD with CHICKEN

  <P>™Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken™ -ruoka on kehitetty tukemaan kissan optimaalista hyvinvointia. Se sisältää kliinisesti vaikuttavaksi todettuja antioksidantteja, puhdasta proteiinia ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.</P> <P><BR><B>
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat Young Adult Chicken

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Young Adult Sterilised Cat on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.<BR><BR><B>
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD WITH LAMB

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult with Lamb (lammas) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.