Ihon ongelmat, joita kannattaa seurata kissallasi

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Jos sinulla on kissa, niin tiedät kuinka se ponnistelee pitääkseen turkkinsa puhtaana. Tämän hyvin hoidetun turkin vuoksi voi kestää pitkänkin aikaa, ennen kuin huomaat iho-ongelmen vaivaavan kissaasi. Et ehkä huomaa mitään ennen lisääntynyt kutina aiheuttaa ympäriinsä tippuneita karvoja, tai jopa näkyviä haavaumia kissan ihossa.

Miten voit tunnistaa iho-ongelman heti?

Mietitkö, onko kissallasi iho-ongelmia? Ihannetapauksessa kissasi turkki on puhdas ja pörröinen. Sen ihon pitäisi myös tuntua sileältä, kun silittelet sitä. Ei punoitusta, paakkuja, hilseilyä eikä muitakaan ärsytysmerkkejä. Joten jos havaitset punaisia ​​laikkuja, näppyjä, naarmuja, avoimia haavaumia, hilseileviä laikkuja tai karvanlähtöä, iho saattaa tarvita hoitoa. Seuraa myös miltä iho tuoksuu ja kiinnitä huomiota paikkoihin joita kissasi nuolee useammin. Niissä kutina on ilmeisesti lisääntynyt.

Yleiset infektiot

Sieni-infektiot ovat tyypillisimpiä. Rengasmato ja hiiva-infektiot ovat kaksi mahdollista syytä, jotka saattavat aiheuttaa kissallesi iho-ongelmia. Muista, että he voivat siirtyä muille perheenjäsenille melko helposti, joten varhainen tunnistaminen on avainasemassa.

Tietenkin kissat ovat alttiita ulkoloisille ja viruksille, aivan kuten sinäkin. Kirput ja punkit aiheuttavat kissallasi kutinaa, mutta voivat aiheuttaa myös suurempia iho-ongelmia. Vaikka kissasi ei olisikaan ulkokissa, on järkevää harkita ulkoloisia ja punkkeja karkottavaa lääkitystä. Pyydä eläinlääkäriltäsi suosituksia. Joidenkin infektioiden sivuvaikutukset aiheuttavat ihoärsytystä. Yksi näistä on viruksen aiheuttama lehmärokko. Tiedejulkaisu Journal of Feline Medicine and Surgery, mukaan kissat voivat saada viruksen altistuessaan jyrsijöille, jotka kuljettavat sairautta. Virus ei ole kovin yleinen Yhdysvalloissa, mutta siitä on tehty enemmän havaintoja kaikkialla Euroopassa.

Ympäristövaikutukset

Ympäristöllä voi olla kolmiulotteinen vaikutus kissasi ihoon:

  • Ympäristön allergiat: siitepöly, pöly ja hometta ovat kolme tunnettua allergeenia, jotka voivat aiheuttaa kissallesi iho-ongelmia. Eläinlääkäri voi auttaa sinua selvittämään ongelman aiheuttajan. On parasta pitää kissa pois alueilta, joissa se altistuu siitepölylle, pölylle tai homeelle.
  • Ruoka-aineallergiat: Iho-ongelmat ovat yksi ruoka-aineallergian oire. Kissoilla joilla on ruoansulatusongelmia, kuten oksentelua tai ripulia, voivat oireilla myös iholla.
  • Lääkkeet: Kissasi lääkkeet voivat myös aiheuttaa iho-ongelmia. Ota yhteyttä eläinlääkäriin ennen lääkityksen lopettamista tai lääkkeen vaihtamista.

Mitä voit tehdä?

Saatat edelleen ihmetellä miksei kissasi nuoleminen ja kutiaminen lakkaa, ja se on aivan normaalia. Järjestä tapaaminen eläinlääkärin kanssa, jotta hän voi helpottaa kissasi oloa. Edellämainittuja vaikutuksia saatetaan joutua hoitamaan lääkityksellä, jonka yhteydessä on tärkeää pitää silmällä kissaa ja varmistaa että ongelma paranee eikä pahennu. Jos ongelma ei ala hiljalleen selvitä, saattaa kissan oireet aiheuttaa jokin muu. Eläinlääkäri varmistaa, että kissasi saa tarvitsemansa hoidon. Pidä huoli, että sinulla on luettelo kaikista oireista, joita olet huomannut kissassasi. Näin autat eläinlääkäria diagnosoimaan ihoärsytyksen.

Rakastat kissaasi etkä halua nähdä sen kärsivän. Vaikka kissasi pitää itsestään huolta erinomaisesti, tarkista sen turkki ja iho säännöllisesti ja pidä silmällä haju-, kutina- ja puhdistustapojen muutoksia. Mitä nopeammin nämä ongelmat hoidetaan, sitä paremmin kissa voi.

Kirjoittajan biografia

Erin Ollila

Erin Ollila uskoo sanojen voimaan ja siihen, kuinka viesti voi informoida - ja jopa muuttaa - tavoittamaansa yleisöä. Hänen kirjallisuuttansa löytyy internetistä sekä painettuna, ja ne sisältävät haastatteluja, haamukirjoituksia, blogikirjoituksia ja luovaa tietokirjallisuutta. Erin on SEO ja sosiaalisen median ammattilainen. Hän valmistui Fairfieldin yliopistosta luovan kirjoittamisen M.F.A:ksi. Tavoitat hänet Twitteristä @ReinventingErin ja voit lukea lisää osoitteessa http://erinollila.com.

Liittyvät artikkelit