Kissanpennun ymmärtäminen

Published by
Min. lukemista
chaton miaulant

Opi tietämään mitä kissanpentu tahtoo

Kissat ovat hyviä kertomaan mitä ne haluavat, joko ääntelemällä tai kehon liikkeillä. Opit nopeasti ymmärtämään, mitä pentu yrittää sanoa sinulle.

Naukuminen

"Miu'ut" vähenevät kissanpennun varttuessa, mutta opit kyllä nopeasti, mitä isomman kissan maukuminen tarkoittaa. Matala naukuminen merkitsee yleensä, että kissa ei ole tyytyväinen tai että sillä ei jostain syystä ole hyvä olla. Korkeammat naukaisut merkitsevät, että se on tyytyväinen, ja jos se naukuu toistuvasti, se haluaa huomiotasi. Opit myöhemmin ymmärtämään mitä pentu yrittää sanoa: "laske minut alas", "anna ruokaa" tai "pidä minua hyvänä"!

On kiinnostavaa, ettei naukuminen ole suunnattu juuri koskaan toisille kissoille, vaan lähes aina ihmisille. Joten korvat hörölle, kissa puhuu sinulle!

Kehrääminen

Kehrääminen on yleensä  merkki tyytyväisyydestä, vaikkei se aina ilmaisekaan onnellisuutta. Sairas tai pelokas kissa kehrää joskus lohduttaakseen itseään. Kuitenkin useimmiten kun kissanpentusi puskee sinua vasten ja kehrää äänekkäästi, se ilmaisee kiintymystä ja pyytää jotakin, kuten ruokaa.

Sähinä ja murina

Näitä kuullessasi tiedät, että kissanpentu on pelästynyt jotakin. Se koettaa korostaa itseään kuulostaakseen pelottavalta ja suojellakseen itseään. Yleensä kuulet sihinää ja murinaa silloin, kun kissa kohtaa toisia eläimiä.

Puskeminen

Kun pentu puskee kasvojasi sinua vasten, se erittää feromoneja. Ne ovat hyvän olon hormoneja, joita erittyy kissan poskista. Tämä on hyvä merkki, se kertoo siitä, että kissalla on hyvin mukava olo seurassasi ja se osoittaa pitävänsä sinusta.

Tunnetilaa ilmaiseva häntä

Kissan häntä on erinomainen tunnetilan ilmaisin. Onnellinen kissanpentu pitää häntänsä pystysuorassa; pelokas taas laskee häntänsä jalkojen väliin. Häntää edestakaisin liikuttamalla aikuinen kissa ilmoittaa olevansa ärtynyt tai kärsimätön. Jos kissa on oikein kiihtynyt, häntä liikkuu nopeasti puolelta toiselle; tämä on todella uhkaavaa käytöstä. Värähtelevä häntä on varma merkki kissanpennun innostuksesta ja uteliaisuudesta.

Kissalla on korvat höröllään, kun se on kiinnostunut mitä sen ympärillä tapahtuu. Pystysuorassa ja eteenpäin kallistuneina korvat ilmaisevat, että kissa on rentoutunut ja ystävällinen. Korvien meneminen luimuun päälakea vasten on merkki aggressiosta; asento suojelee korvia myös tappelun aikana.

Petipaikan "polkeminen"

On yleistä, että kissa polkee jaloillaan paikkaa, johon se on asettumassa makuulle. Liike on merkki tyytyväisyydestä ja jäänne ajalta, jolloin se imi emostaan maitoa ja polki nisää lisätäkseen maidon tuloa.

Kissan tapoja: Yhä ja yhä kummallisempi

Kissalla on epäilemättä joitakin hyvin kummallisia tapoja. Oletko koskaan yrittänyt levittää sanomalehteä pöydälle ja lukea sitä kun kissa on lähettyvillä? Kissa hyppää pöydälle ja asettuu tismalleen keskelle lehteä, ja varokin jos koetat siirtää sitä siitä. Paperin tilalle ei saa laittaa mitään, eikä maanittelu saa sitä siirtymään mukavalle tyynylle tai tuolille. Miksi? Koska kun kissa on sanomalehden päällä, se saa kaiken huomiosi.

Jos se kierähtää selälleen ja venyttelee jalkojaan, se osoittaa täydellistä alistumista ja luottamusta sinuun. Tämä on myös huomiosi pyytämistä. Ja kun se hyppää syliisi ja käpertyy siihen tyytyväisenä, ei ole epäilystäkään siitä, miten se kokee uuden ympäristönsä.

Liittyvät tuotteet

  • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

    Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
  • Tarkasti tasapainotettua, herkullista kananmakuista ravintoa tukemaan kissanpentujen vastustuskykyä ja normaalia kasvua.
  • Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Tiineys ja imetys, Tiineys ja imetys
  • Science Plan™ Kitten with Ocean Fish

    Pidä kissanpentusi tyytyväisenä Hill'sin™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Tender Chunks in Gravy with ocean fish (merikala) -annospussiruuan avulla. Jokainen annospussi sisältää täydellistä ravintoa, jossa vitamiinit ja mineraalit ovat juuri oikeassa suhteessa. Ruoka auttaa pitämään kissanpennun terveenä ja hyväkuntoisena. <BR><BR><B>Tärkeimmät vaikutukset</B> <LI>Äidinmaidostakin saatava tärkeä ravintoaine DHA auttaa kissanpentuja oppimaan ja kehittymään. <LI>Ainutlaatuinen immuunijärjestelmää tukeva koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja vitamiineja, jotka yhdessä ylläpitävät pennun immuunijärjestelmää. <LI>Sisältää runsaasti E- ja C-vitamiineja. Terveydelle välttämättömät vitamiinit auttavat kissanpentua kehittämään vastustuskykyä. <UL></UL><BR></LI>