Kissasi käytöksen ymmärtäminen

Julkaisija
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kissat ovat hyviä kertomaan, kun ne haluavat jotakin, joko äänellään tai kehollaan. Mutta mitä kissasi tarkalleen ottaen yrittää sanoa? Lue lisää kissasi käyttäytymisestä.

Mitä kissat sanovat naukumalla?

Kun kissanpentusi kasvaa, sen pikkuiset ääntelyt alkavat vaihtua aikuisempaan, omaleimaisempaan naukumiseen. Mielenkiintoista on, että kissat ovat kesyttämisen myötä oppineet "puhumaan" ihmisille. Naukuminen ei käytännössä koskaan kohdistu muihin kissoihin, ainoastaan ihmisiin. Joten kuuntele, kun kissasi puhuu sinulle!

Matalat äänet tarkoittavat yleensä sitä, että kissallasi on jostain syystä epämukava tai onneton olo. Korkeaääninen naukuminen tarkoittaa, että kissa on onnellinen, ja etenkin, jos se naukuu jatkuvasti, se kaipaa jostain syystä huomiotasi. Ajan kuluessa opit ymmärtämään, milloin kissanpentusi kaipaa ruokaa, milloin hellimistä tai milloin se on saanut tarpeekseen huomiostasi.

Miksi kissa kehrää?

Kehrääminen on yleensä merkki tyytyväisyydestä, vaikka näin ei aina olekaan. Sairas tai ahdistunut kissa kehrää joskus keinona rauhoittua.Kun kissanpentu kehrää kovaa ja puskee itseään sinua vasten tai istuu sylissäsi, se on useimmiten merkki kiintymyksestä tai jonkin asian, kuten ruoan, pyytämisestä.

Miksi kissasi sähisee ja murisee

Jos pieni kissanpentu ääntelee tällä tavoin, se on peloissaan tai vihainen. Näihin ääniin liittyy yleensä asentoja ja ilmeitä, kuten turkin pörhistämistä tai korvien taakse vetämistä, ja kissat yrittävät kuulostaa mahdollisimman pelottavalta suojellakseen itseään. Yleensä kuulet niiden sähisevän ja murisevan jännittyneissä kohtaamisissa muiden eläinten kanssa, mutta ne voivat käyttää näitä ääniä myös ilmaistakseen, että ne ovat tyytymättömiä johonkin, mitä teet niille.

Miksi kissat hierovat kuonoaan sinua vasten?

Kun kissasi hieroo kuonoaan sinua vasten, se erittää poskistaan feromoneja ilmaistakseen, että kuulut sille. Feromonit ovat kemiallisia viestejä, joita kissa tuottaa kaikkialla kehossaan ja jotka voivat viestiä erilaisia asioita, kuten omistusta, varuillaan olemista tai seksuaalista asemaa.Kuonon hierominen on hyvä merkki, sillä kissanpentusi osoittaa, että se pitää sinusta ja viihtyy seurassasi.

Mitä kissa viestii hännällään

Kissan häntä on erinomainen osoitus sen tunteista. Iloisen kissanpennun häntä osoittaa suoraan ylöspäin, mutta jos se on peloissaan, se laittaa hännän koipiensa väliin tai pörhistää sitä. Aikuisen kissan hännän heiluttelu osoittaa ärtymystä tai kärsimättömyyttä. Jos ne ovat todella kiihtyneitä, niiden häntä liikkuu nopeasti puolelta toiselle ja tämä on selvästi osoitus uhkaavasta käytöksestä. Nykivä häntä on varma merkki kissanpentusi innokkuudesta ja uteliaisuudesta. Jos silität kissaa ja sen häntä alkaa nykiä tai heilua puolelta toiselle, on parasta ottaa käsi pois, sillä se on usein merkki siitä, että kissa on saanut tarpeekseen silittelystäsi. Varmista, että lapsesi tuntevat myös nämä merkit, tai muuten he voivat joutua raavituiksi tai purruiksi. Kissa tapaa saada syyt niskoilleen, vaikka me emme huomanneet, mitä se yritti kertoa meille.

Myös kissanpennun korvat voivat kertoa monia asioita. Korvien kääntely on osoitus kiinnostuksesta siihen, mitä ympärillä tapahtuu. Jos korvat ovat pystyssä ja eteenpäin kallistuneina, kissa on silloin rennolla ja ystävällisellä tuulella. Kun kissa taas litistää korvansa päätään myöten, se on merkki pelosta tai aggressiosta. Sivuille päätä myöten litistetyt korvat voivat olla myös merkki jännityksestä ja valppaudesta.

Mitä tarkoittaa, kun kissanpentu "leipoo"

On tavallista, että kissa "leipoo" alustaa, jolle se on asettumassa tai kun se istuu sylissäsi tai rintasi päällä. Tämä ele osoittaa tyytyväisyyttä, ja se on jäänne ajalta, jolloin se imi emonsa nisää painellen nisää maidon virtauksen lisäämiseksi.

Kissasi tottumukset: yhä uteliaampi ja uteliaampi

Kissoilla on epäilemättä hyvin kummallisia tapoja. Oletko koskaan levittänyt sanomalehteä pöydälle ja yrittänyt lukea sitä kissan ollessa paikalla? Kissa hyppää pöydälle ja asettuu aivan sanomalehden keskelle, ja uhmaa sinua, jos yrität siirtää sitä! Et saa korvata sanomalehteä millään muulla, etkä siirtää kissaa tai houkutella sitä mukavalle tyynylle tai tuolille. Miksi? Koska sanomalehden päällä he saavat täyden huomiosi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
  Buy Now »
 • Science Plan™ Kitten with Turkey

  Pidä kissanpentusi tyytyväisenä Hill'sin™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Tender Chunks in Gravy with Turkey (kalkkuna) -annospussiruuan avulla. Jokainen annospussi sisältää täydellistä ravintoa, jossa vitamiinit ja mineraalit ovat juuri oikeassa suhteessa. Ruoka auttaa pitämään kissanpennun terveenä ja hyväkuntoisena. <BR><BR><B>Tärkeimmät vaikutukset</B> <LI>Äidinmaidostakin saatava tärkeä ravintoaine DHA auttaa kissanpentuja oppimaan ja kehittymään. <LI>Ainutlaatuinen immuunijärjestelmää tukeva koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja vitamiineja, jotka yhdessä ylläpitävät pennun immuunijärjestelmää. <LI>Sisältää runsaasti E- ja C-vitamiineja. Terveydelle välttämättömät vitamiinit auttavat kissanpentua kehittämään vastustuskykyä. </LI>
  Buy Now »
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
  Buy Now »
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT + WEIGHT Young Adult -kuivaruoka kissoille,

  <P>Saatavana vain eläinlääkäreiltä. <STRONG>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> VetEssentials™</STRONG> on edistyksellinen ravinto, on täydellinen ravinto, joka takaa leikatulle kissallesi parhaan mahdollisen elinvoiman täyttämällä viisi sen keskeistä tarvetta. </P> <P>Sisältää kliinisesti todistetun määrän L-karnitiinia ja antioksidantteja. <BR><BR><B>
  Buy Now »