Tarkoittaako kuiva nenä, että kissa on sairas?

Published by
Min. lukemista

Huolestuneet kissanomistajat kysyvät usein onko kissan kuiva nenä merkki siitä, että se on sairas. Lyhyesti sanottuna vastaus on ei. On monia syitä miksi kissallasi voi olla lämmin kuiva nenä, eikä sillä ole mitään tekemistä kissan terveyden kanssa.

Esimerkiksi kuiva nenä voi olla yksinkertaisesti seurausta siitä, että kissasi on paistatellut päivää auringossa, ollut huoneessa, jossa on huono ilmanvaihto tai maannut patterin tai tulen ääressä. Tosi asiassa kissasi nenä voi vaihdella märästä kuivaan useita kertoja päivän aikana.

Asioita, joita on hyvä tarkkailla

On olemassa joitakin asioita, joita kissasi nenä voi kertoa sinulle sen terveydestä. Jos kissasi nenä on lohkeillut ja siinä on rupia ja avonaisia haavoja, kissallasi saattaa olla iho-ongelma ja sinun pitäisi viedä se eläinlääkärille tarkastettavaksi. Jos tiedät kissasi olevan sairas, sen nenä saattaa olla kuiva nestevajauksen takia.

Kun tutkit kissasi nenää, kannattaa tarkistaa onko vuoto nenäontelossa. Jos kissasi nenä vuotaa, rään pitäisi olla kirkasta. Jos vuoto on möykkyistä, paksua, keltaista, vihreää tai jopa mustaa, sinun pitäisi ehdottomasti viedä se eläinlääkäriin tutkittavaksi.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet