Tarkoittaako kuiva nenä, että kissa on sairas?

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Huolestuneet kissanomistajat kysyvät usein onko kissan kuiva nenä merkki siitä, että se on sairas. Lyhyesti sanottuna vastaus on ei. On monia syitä miksi kissallasi voi olla lämmin kuiva nenä, eikä sillä ole mitään tekemistä kissan terveyden kanssa.

Esimerkiksi kuiva nenä voi olla yksinkertaisesti seurausta siitä, että kissasi on paistatellut päivää auringossa, ollut huoneessa, jossa on huono ilmanvaihto tai maannut patterin tai tulen ääressä. Tosi asiassa kissasi nenä voi vaihdella märästä kuivaan useita kertoja päivän aikana.

Asioita, joita on hyvä tarkkailla

On olemassa joitakin asioita, joita kissasi nenä voi kertoa sinulle sen terveydestä. Jos kissasi nenä on lohkeillut ja siinä on rupia ja avonaisia haavoja, kissallasi saattaa olla iho-ongelma ja sinun pitäisi viedä se eläinlääkärille tarkastettavaksi. Jos tiedät kissasi olevan sairas, sen nenä saattaa olla kuiva nestevajauksen takia.

Kun tutkit kissasi nenää, kannattaa tarkistaa onko vuoto nenäontelossa. Jos kissasi nenä vuotaa, rään pitäisi olla kirkasta. Jos vuoto on möykkyistä, paksua, keltaista, vihreää tai jopa mustaa, sinun pitäisi ehdottomasti viedä se eläinlääkäriin tutkittavaksi.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's Science Plan ADULT CAT FOOD with CHICKEN

  <P>™Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken™ -ruoka on kehitetty tukemaan kissan optimaalista hyvinvointia. Se sisältää kliinisesti vaikuttavaksi todettuja antioksidantteja, puhdasta proteiinia ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.</P> <P><BR><B>
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat Young Adult Chicken

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Young Adult Sterilised Cat on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.<BR><BR><B>
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD WITH LAMB

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult with Lamb (lammas) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.