Tarkoittaako kuiva nenä, että kissa on sairas?

Published by
Min. lukemista

Huolestuneet kissanomistajat kysyvät usein onko kissan kuiva nenä merkki siitä, että se on sairas. Lyhyesti sanottuna vastaus on ei. On monia syitä miksi kissallasi voi olla lämmin kuiva nenä, eikä sillä ole mitään tekemistä kissan terveyden kanssa.

Esimerkiksi kuiva nenä voi olla yksinkertaisesti seurausta siitä, että kissasi on paistatellut päivää auringossa, ollut huoneessa, jossa on huono ilmanvaihto tai maannut patterin tai tulen ääressä. Tosi asiassa kissasi nenä voi vaihdella märästä kuivaan useita kertoja päivän aikana.

Asioita, joita on hyvä tarkkailla

On olemassa joitakin asioita, joita kissasi nenä voi kertoa sinulle sen terveydestä. Jos kissasi nenä on lohkeillut ja siinä on rupia ja avonaisia haavoja, kissallasi saattaa olla iho-ongelma ja sinun pitäisi viedä se eläinlääkärille tarkastettavaksi. Jos tiedät kissasi olevan sairas, sen nenä saattaa olla kuiva nestevajauksen takia.

Kun tutkit kissasi nenää, kannattaa tarkistaa onko vuoto nenäontelossa. Jos kissasi nenä vuotaa, rään pitäisi olla kirkasta. Jos vuoto on möykkyistä, paksua, keltaista, vihreää tai jopa mustaa, sinun pitäisi ehdottomasti viedä se eläinlääkäriin tutkittavaksi.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>