Uuteen ruokaan totuttaminen

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Nyt kun kissanpentusi on melkein täysikasvuinen, sinun tulisi alkaa miettiä sen normaalin kissanpennun ravinnon vaihtamista aikuisen ruokaan, joka vastaisi paremmin sen tarpeita. Vaikka kissanpentusi  tai kissasi näyttäisikin pitävän uudesta ruoasta, siihen siirtyminen tulisi aina tehdä vähitellen. Tämä auttaa vähentämään muutoksen aiheuttamien vatsanvaivojen mahdollisuutta. Vaihtelut ruokavaliossa vaikuttavat eri eläimiin eri tavoin, joten on tärkeää suorittaa muutos varovasti. Yleisesti ottaen, kissat ovat tapojen orjia. Kissasi saattaa tarvita apua ruoan vaihtamisessa, erityisesti, jos se on tottunut saamaan vain yhtä samantyyppistä ruokaa. Apu on tarpeen myös silloin,  kun kissa on tottunut vaihtelevaan ruokavalioon, mutta eläinlääkäri on suositellut sille erityisravintoa jostakin lääketieteellisestä syystä  - esimerkiksi allergian, munuaissairauden tai lihomisen vuoksi. Tässä muutamia ehdotuksia kuinka helpottaa siirtymistä uuteen ruokaan:

 • Totuta kissa vähitellen siihen 7 päivän kuluessa.
 • Lisää uuden ruoan osuutta joka päivä, samalla kun vähennät edellisen ruoan määrää kunnes viikon lopussa tarjoat pelkkää uutta ruokaa.
 • Ruoan houkuttelevuutta voi olla tarvetta lisätä, kun käytät purkitettua ruokaa. Lämmitä uusi ruoka ruumiinlämpöiseksi, mutta ei kuumemmaksi. Useimmat kissat syövät purkkiruoan mieluummin hiukan lämpöisenä, koska silloin sen tuoksu ja koostumus tuntuvat paremmilta.
 • Vältä jäähtyneiden ruokien tarjoilemista
 • Mikäli on tarpeen, muuta purkkiruoasn koostumusta lisäämällä siihen vähän lämmintä vettä, jolloin se pehmenee ja on helpompaa sekoittaa uusi ja vanha ruoka keskenään.
 • Älä sorru lisäämään makupaloja omista aterioistasi uuteen ravintoon. Useimmat kissat päätyvät syömään vain tämän ihmisen ruoan ja siitä voi kehittyä huono tapa pitkällä aikavälillä
 • Hyvin nirsoille syöjille voit kokeilla uuden ruoan tarjoamista herkkupalana suoraan kädestä. Tämä vahvistaa positiivista sidettä kissan ja omistajan sekä uuden ravinnon välillä.
 • Pidä kuppi puhdasta, raikasta vettä aina saatavilla.
 • Kissaa ei tulisi pitää nälässä uuteen ruokaan totuttamisen aikana.
 • Jos kissasi ruokavalion muuttaminen on todella hankalaa, kysy eläinlääkäriltäsi tai hoitajalta, onko heillä käyttäytymiseen liittyviä vinkkejä avuksesi. Jos kissasi tarvitsee vaihtaa ruokaansa jonkun lääketieteellisen syyn vuoksi, on tärkeää seurata tarkkaan eläinlääkärin antamia ohjeita. Sairaus voi vaikuttaa kissan ruokahaluun, joten tiedustele eläinlääkäriltäsi erityisiä ruokkimiseen liittyviä neuvoja.

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.