Miten valita paras nimi koiralle ja kissalle

Julkaisija
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Uuden lemmikin hankkimisessa osa jännitystä on nimen keksiminen karvaiselle perheenjäsenellesi. Se on myös tärkeä osa siteen luomista.

Lemmikkieläimen nimen on "sovittava" sille ja oltava mieluinen myös sinulle, sillä tulet käyttämään nimeä vuosien ajan. Lähesty lemmikin nimeämistä positiivisella ja leikkimielisellä asenteella ja löydät varmasti uudelle kaverillesi sopivan nimen!

Mieti eri vaihtoehtoja

Harkitse koiran nimeksi vaihtoehtoja, jotka eivät ole pennulle hämmentäviä tai vaikeita oppia. Kuten PetMD huomauttaa, "monet koirankouluttajat suosittelevat koirille nimiä, jotka ovat ihmisille helposti lausuttavia ja koirille helposti opittavia", ja suosituimmat nimet ovat korkeintaan kaksitavuisia. Kannattaa myös välttää nimiä, jotka kuulostavat samalta kuin "ei", sillä se voi aiheuttaa koulutuksen aikana hämmennystä pikku kaverillesi.

Kissoja ei ole yhtä helppo kouluttaa, joten sinulla on hieman enemmän liikkumavaraa kissasi nimen keksimisessä, mutta myös kissat reagoivat parhaiten yksi- tai kaksitavuisiin nimiin. Hauska tapa leikitellä eri vaihtoehdoilla on antaa pidempi nimi, mutta käyttää sitten lyhennettyä lempinimeä. Jos päätät käyttää lempinimeä, varmista, että käytät sitä useammin, sillä koirat ja kissat eivät osaa yhdistää kahta eri nimeä keskenään. Ihmislapset ajattelevat usein olevansa vaikeuksissa, kun kuulevat koko nimensä mainittavan, mutta lemmikkieläimet ymmärtävät vain äänensävysi, emmekä halua niiden liittävän koko nimeensä negatiivisia mielleyhtymiä.

Keltainen labradorinnoutajan pentu ja nainen tekemässä ylävitosia puistossa auringonlaskun aikaan.

Luonne ja fyysiset ominaisuudet

Täydellisen lempinimen keksiminen voi viedä muutaman päivän, mutta älä kiirehdi, sillä tämä on hyvää aikaa tutustua uuden karvaisen perheenjäsenesi persoonallisuuteen. Lemmikkisi persoonallisuus voi hyvinkin johdatella sinut vaihtoehtoihin kuten Kärtsy, Sulo tai Unelias.

Joidenkin eläimien kohdalla riittää yksi vilkaisu nimen keksimiseksi, kuten harmaat Harmi-kissat tai mustat Musti-koirat. Ulkoiset ominaisuudet ovat loistava lähestymistapa, joka voi johtaa söpöihin tuloksiin, kuten viiksistä tai täplistä johdetut nimet.

Valitse teema

Jos mietit nimiä yhdelle tai kahdelle lemmikille, kuvittele, että olet keksimässä nimiä koko pentueelle! Löyteläinkotien työntekijät valitsevat koirien ja kissojen nimet rutiininomaisesti, ja yksi heidän käyttämistään menetelmistä on valita jokaiselle pentueelle tietty teema.

Esimerkiksi musiikin lajeista löytyy loputtomasti nimiä, kuten klassisia säveltäjiä (Bellini, Stravinsky), kitaristilegendoja (Jimi Hendrix, Eddie Van Halen) tai poptähtiä (Madonna, Elvis). Urheilijat, kirjailijat, fiktiiviset hahmot, televisio- tai elokuvatähdet, kukat ja puut tarjoavat myös lukuisia mahdollisuuksia.

Lisää kiinnostavia ideoita: Herkkuihin liittyvät nimet ovat myös hauskoja mahdollisuuksia! Cupcake, Popcorn ja Donut ovat vain muutamia ideoita. Voit laajentaa ideointia myös juomiin: Esimerkiksi Cappuccino, Seltzer ja Whiskey.

Merkitykselliset paikat

Jotkut nimeävät lapsensa merkityksellisten paikkojen mukaan, joten miksi et voisi tehdä samoin lemmikkisi kohdalla? Tykkäätkö kenties matkustaa maailman muotikeskuksiin? Miltä kuulostaisi Milano, Pariisi, Tokio, New York tai Lontoo. Entä oletko joskus matkustanut maan halki? Mitkä paikat inspiroivat sinua?

Pieni kissanpentu pöytäliinan takana piilossa tassu ulkona.

Toinen löytöeläinkodeista saatu vinkki on antaa tilannekohtainen nimi, eli valita eläimen nimi sen perusteella, mistä se on löydetty. Koira voidaan nimetä auton mukaan, jonka alla se piileskeli, kuten Buick, tai kissa puun mukaan, johon se oli jäänyt jumiin, kuten Tammi.

Personoi

Kun olet päättänyt nimen, on aika opettaa lemmikkisi reagoimaan uuteen nimeensä. Aloita käyttämällä koiranpentusi kanssa positiivista assosiointia niiden nimen kanssa koulutuksen yhteydessä, suosittelee Best Friends, mukaan lukien herkkujen käyttäminen palkintoina pennun reagoidessa pyyntöihin.

Kissat tunnistavat nimensä hieman erilailla, sillä niitä ei voi kouluttaa kuten koiria. Kissaystäväsi reagoi nimeensä kuitenkin silloin, kun siihen liittyy positiivista vahvistusta, kuten rapsutuksia, herkkuja tai leikkimistä.

Kun olet päättänyt lemmikkisi nimen, voit muokata sen varusteista yksilöllisiä kirjauttamalla sen nimen esimerkiksi talutushihnaan ja petiin tai painattamalla nimen ruokakulhoihin.

Ja jos olet edelleen jumissa nimen keksimisen kanssa, älä epäröi kaivaa esiin vauvannimiehdotuksia tai etsiä inspiraatiota internetistä. Luovia ja nokkelia lemmikin nimiä on loputtomasti tarjolla!

Tietoja kirjoittajasta

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien on kirjoittaja, äiti ja pitkäaikainen kissanomistaja, jonka kaksi venäjänsinistä hallitsevat hänen kotiaan. Hänen tekstejään on luettavissa myös Care.com-, What to Expect- ja Fit Pregnancy -sivuilla, joilla hän kirjoittaa lemmikkieläimistä, raskaudesta ja perhe-elämästä. Instagramissa ja Twitterissä hänet löytää nimellä @brovelliobrien

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 • Kissa vai koira: kumpi sopii minulle paremmin?

  Lue lisää kissojen ja koirien tärkeimmistä eroista esimerkiksi kustannusten ja tilavaatimusten suhteen Nämä tiedot voivat auttaa sinua päättämään, kumpi lemmikki sopii sinulle paremmin.
 • Löytöeläimet: hyödyllistä tietoa

  Harkitsetko löytöeläimen adoptointia? Lue, mihin kiinnittää huomiota koirassa tai kissassa ja miksi on tärkeää valita rauhassa elämäntapoihisi sopivin lemmikki.
 • Lemmikin adoptointi: perusasiat

  Tutustu lemmin adoptoinnin perusasioihin, kuten mistä lähteä liikkeelle ja mitä kannattaa pohtia, jotta löydät itsellesi parhaiten sopivan lemmikin.
 • Proteiinit

  Dogs running Proteiinit syntyvät, kun aminohapot muodostavat pitkiä aminohappoketjuja. Aminohappoketjuista muodostuu kolmiulotteisia lankavyyhtejä muistuttavia rakenteita.

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult Dog Food with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Chicken™ (kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, vähärasvaista proteiinia ja omega-3-rasvahappoja.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Healthy Mobility Small & Mini Adult Dog Food with Chicken

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult <span class='nowrap'>Healthy Mobility</span> Mini Chicken on erityisesti tarkoitettu tukemaan aktiivista liikkuvuutta ja nivelten terveyttä koirilla, jotka pitävät pienemmistä ruokanappuloista. Sisältää omega-3-rasvahappoja ja kliinisesti todistettuja antioksidantteja.
  Buy Now »