Aikuisen kissan adoptoiminen

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Aikuisesta kissasta voi päätellä nopeasti millainen luonne sillä on. Kissanpennun käytös saattaa muuttua paljonkin silloin, kun se kasvaa aikuiseksi (eikä aina parempaan suuntaan!). Aikuisen kissan persoonallisuus on johdonmukaisempi, ja tarkkailemalla sen käytöstä löytöeläintalon työtekijöiden kanssa, voit huomata millaisia luonteenpiirteitä ja oikkuja kissalla on.  

Hiljaa hyvä tulee 

Toinen syy miksi on parempi valita aikuinen kissa pennun sijaan, on se että aikuisesta kissasta on suoraan sanottuna vähemmän vaivaa. Kissanpennut vaativat paljon huomiota, jos haluat pitää ne pirteinä ja poissa hankaluuksista. Aikuinen kissa sopii paremmin ihmiselle, jolla ei ole tarpeeksi aikaa tai energiaa viihdyttää kissanpentua.

Löytöeläintalon aikuiset kissat ovat harvoin siellä siksi, että niissä tai niiden persoonallisuudessa olisi jotakin vikaa. Suurimmassa osassa tapauksista omistajan elinolosuhteet ovat muuttuneet tai alkuperäisessä kodissa on ilmennyt allergioita. Yleensä nämä ovat ystävällisiä ja sosiaalisia kissoja, jotka haluaisivat mieluusti olla osa uutta perhettä.

Persoonallisuus 

Ensimmäinen askel kissan adoptoinnissa on löytää yksilö, jonka persoonallisuus sopii sinulle. Löytöeläintalon henkilökunta osaa antaa sinulle hyvän kuvauksen kissan luonteesta. He osaavat sanoa tuleeko se toimeen muiden eläinten kanssa vai paremmin yksinään. He kertovat sinulle myös, tarvitseeko kissa paljon seuraa vai viihtyykö se paremmin yksikseen. Jos aiot ottaa uuden kissan kotiin, jossa on jo kissoja tai koiria, etsi yksilö joka on jo aiemmin asunut muiden eläimien kanssa. Jokainen kissa, taustasta riippumatta, on onnellisempi hyvässä kodissa kuin löytöeläintalossa.  

Tutustuminen 

Pidä huolta että vietät aikaa kahdestaan kissan tai kissojen kanssa, jotka haluat ottaa kotiisi. Pyydä löytöeläintalon henkilökunnalta rauhallista paikkaa, joka on kaukana muiden kissojen oleskelutiloista, ja jossa voit olla rauhassa kissan kanssa. Löytöeläintalossa oleminen voi olla kissalle äärimmäisen stressaavaa ja pelottavaa, joten voi viedä pari minuuttia ennen kuin se rauhoittuu ja sen todellinen persoonallisuus pääsee esiin.  

Useimmat löytöeläintalot ovat jo käyttäneet kissan terveystarkastuksessa ja sen rokotukset ovat yleensä voimassa ja se on jo leikattu. Tarkasta kissa kuitenkin nenästä hännänpäähän havaitaksesi mahdolliset terveydelliset huolenaiheet. 

Tarkista sopimusteksti

Jotkut löytöeläintalot vaativat että allekirjoitat sopimuksen, kun olet valmis adoptoimaan kissan. Varmista että luet sen kokonaan läpi. Siinä voi olla vaatimuksia kuten että kissaa ei saa antaa eteenpäin lahjaksi tai sitä ei saa päästää ulos. Jos suunnittelet kissan antamista lahjaksi, järjestä tulevalle omistajalle vierailu löytöeläintaloon ja osallistuminen adoptioon. Valitse se kissa (tai kissat), johon tunnet eniten viehätystä. Onnea matkaan ja onneksi olkoon  - perheessäsi on uusi jäsen!

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Optimal Care™ with Tuna

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna (tonnikala) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.