Eläinlääkärin tapaaminen

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Uusi kissanpentusi ansaitsee hyvän eläinlääkärin

Luonnollisesti haluat kissanpennullesi aina parasta ja yksi tärkeimmistä asioista on löytää kissalle erinomainen eläinlääkäri. Sinun täytyy voida luottaa hänen palveluihinsa vuosien ajan.

Yksi tapa löytää kissalle hyvä eläinlääkäri on kysellä tutuilta tai sukulaisilta, mutta muussa tapauksessa luota vain vaistoosi. Vaikuttaako henkilökunta ystävälliseltä, avuliaalta ja pätevältä? Mitkä ovat vastaanottoajat ja onko päivystyspalvelua tarjolla, jos kissanpentu sairastuukin aukioloaikojen ulkopuolella? Monet eläinlääkärit tarjoavat nykyään muutakin kuin eläinlääketieteellisiä ja kirurgisia palveluja. Monilla vastaanotoilla myydään myös lemmikkien tarvikkeita, kuten hiekka-astioita. Tästä voi olla sinulle hyötyä.

Eläinlääkärit eivät ole vain sairaita lemmikkejä varten

Eläinlääkärin palveluja ei enää käytetä vain silloin kun lemmikki sairastaa. Säännölliset terveystarkastukset kissanpennun ensimmäisinä elinkuukausina ovat tärkeitä, jotta eläinlääkäri voi havaita ajoissa kaikki sellaiset ongelmat, jotka saattaisivat pahentua myöhemmin. Useimmilla vastaanotoilla annetaan myös kaikenlaista neuvontaa  kaulapantojen käytöstä koulutukseen.

Kun viet kaikin puolin terveen kissanpennun eläinlääkärille, saat lisäetuna sen, että se tottuu näihin käynteihin. Kissat ovat älykkäitä ja oppivat pian pelkäämään eläinlääkäriä, jos ne käyvät siellä vain ikäviä asioita kuten injektioita varten!

Valmistautuminen

On luonnolista, että olet hermostunut ennen pennun ensimmäistä vierailua eläinlääkärissa, mutta älä huoli, kissa on hyvissä käsissä. Pienillä esivalmisteluilla voit tehdä käynnistä positiivisen ja rauhallisen kokemuksen.

Varatessasi ensimmäistä aikaa vastaanotolle sinun tulisi kysyä  miten he toivovat sinun valmistautuvan käyntiä varten. Vastaus riippuu eläinlääkäristäsi. On varmasti hyvä ajatus ottaa mukaan kaikki kissan terveydentilaa käsittelevät asiakirjat. Jos lemmikillä on sairasvakuutus tai mikrosiru, ota mukaan myös niitä koskevat asiakirjat.

Varusta kissan  kantolaatikko mukavasti, sellaisen saat lemmikkieläinliikkeestä ja jopa joiltakin eläinklinikoilta. Pehmusta laatikko pehmeällä peitolla. Voit myös suihkuttaa laatikkoon erityistä feromonivalmistetta, jolloin kissanpentu tuntee olonsa rennoksi ja rauhalliseksi.

Valmistaudu vastaamaan kissanpennun tähänastista elämää koskeviin kysymyksiin. Mitä tyyppista ruokaa kissanpentusi syö? Onko se unelias ja hidas vai pirteä ja leikkisä? Onko se saanut rokotuksia,  matokuuria tai kirppuhoitoa esimerkiksi edellisen omistajansa aikana? Muista, että voit myös itse kysyä kysymyksiä eläinlääkäriltä. Onko joku asia, johon haluat lisäselvitystä tai jotain mistä et ole varma? Eläinlääkäri antaa mielellään neuvoja ja rauhoittaa sinua.

Mitä odottaa

Saavu paikalle hyvissä ajoin ennen vastaanottoajan alkua. Saatat joutua täyttämään joitakin lomakkeita. Sen jälkeen henkilökunta ohjaa sinut ja kissanpentusi tutkimushuoneeseen, jossa todennäköisesti ensinmitataan kissan lämpö ja paino.

Seuraavaksi eläinlääkärisi tekee kissanpennulle terveystarkastuksen. Useimmat eläinlääkärit tutustuvat kissanpentuusi ja auttavat sitä rentoutumaan ennen tarkastuksen alkua silittelemällä sitä ja puhumalla sille rauhallisesti. Eläinlääkäri tutkii huolelliste pennun koko kehon ja etsii merkkejä sairaudesta tai muusta poikkeavasta. Hän luultavasti kysyy rutiinikysymyksiä tässä vaiheessa, ja voit kysellä itsekin. Voit myös puhua  kissanpentusi ruokailutavoista ja tarpeista, koska tutkimusten mukaan oikeanlainen ravinto on elintärkeää kissanpennun terveelle kehitykselle. Keskustelemalla autat eläinlääkäriä tutustumaan kissanpentuun ja luot luottamussuhteen joka kestää kissan koko elinajan.

Ennen lähtöäsi klinikalta muista ottaa mukaan uudet kissan terveydentilaa koskevat asiakirjat sekä lääkärin mahdollisesti määräämät lääkkeet ja ruuat. Sitten on aika viedä kissanpentu kotiin.  Palkinto ja halihetki on nyt paikallaan, ennen kuin pentu käy hyvin ansaituille torkuilleen - sen päivä on ollut aikamoinen!

Lemmikin vakuuttaminen

Jos kissasi on sairas, olet luonnollisesti huolestunut, etkä mielellään haluaisi lisästressiä hoitokulujen suurudesta. Tämän vuoksi monet omistajat ottavat lemmikilleen vakuutuksen.

Vakuutusehtoihin ja hintoihin kannattaa tutustua huolella ja vertailla niitä. Jos sinulla on pääsy, internetiin, se on hyödyksi tässä.

Muista, että vakuutus ei kata rutiinitarkastuksia. On myös erittäin tärkeää lukea vakuutuskirjan 'pienellä kirjoitettu teksti' ennen kuin allekirjoitat mitään.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

  • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

    Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
  • Tarkasti tasapainotettua, herkullista kananmakuista ravintoa tukemaan kissanpentujen vastustuskykyä ja normaalia kasvua.
  • Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Kissanpennut (yhden vuoden ikään asti), Tiineys ja imetys, Tiineys ja imetys
  • Science Plan™ Kitten with Ocean Fish

    Pidä kissanpentusi tyytyväisenä Hill'sin™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Tender Chunks in Gravy with ocean fish (merikala) -annospussiruuan avulla. Jokainen annospussi sisältää täydellistä ravintoa, jossa vitamiinit ja mineraalit ovat juuri oikeassa suhteessa. Ruoka auttaa pitämään kissanpennun terveenä ja hyväkuntoisena. <BR><BR><B>Tärkeimmät vaikutukset</B> <LI>Äidinmaidostakin saatava tärkeä ravintoaine DHA auttaa kissanpentuja oppimaan ja kehittymään. <LI>Ainutlaatuinen immuunijärjestelmää tukeva koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja vitamiineja, jotka yhdessä ylläpitävät pennun immuunijärjestelmää. <LI>Sisältää runsaasti E- ja C-vitamiineja. Terveydelle välttämättömät vitamiinit auttavat kissanpentua kehittämään vastustuskykyä. <UL></UL><BR></LI>