Valinta pentueesta

Published by
Min. lukemista
200323642-001

Jos valitset pentueesta jonkin yksilön, tässä muutamia apuneuvoja viisaaseen valintaan.

Kysele ja katsele kaikessa rauhassa. Ovatko pennut käyneet eläinlääkärillä, onko terveystarkastukset, rokotukset ja madotukset suoritettu?

Millaisessa ympäristössä pentue on ollut? Käytä harkintaa jos kissat ovat kasvaneet esimerkiksi navetassa tai vajassa ja niillä on ollut vain vähän ihmiskontakteja.

Kissojen sosiaalistumisvaihe on hyvin lyhyt ja sijoittuu 4-16 viikon ikään. Sen vuoksi olisi ihanteellista, että pentu tottuisi olemaan hyvin varhain ihmisten käsiteltävänä, mieluiten monen eri henkilön, jolloin se oppii hyväksymään useampia hoitajia. Kissanpennulla, joka ei ole tottunut normaalin elämän näkyihin, ääniin ja hajuihin, voi olla ongelmia myöhemmin.

Vaikka pieni kissanpentu olisi kuinka liikuttava näky, vältä valitsemasta erityisen hermostuneen oloista pentua, sillä se voi olla merkki huonosta varhaisesta sosiaalistumisesta. Älä myöskään ota säälistä pienintä ja heikointa, se voi koitua kalliiksi.

Pentua ei saa erottaa emostaan tai pentueestaan liian varhain. Sen täytyy olla vähintään 12 viikon ikäinen. Suomessa normaali käytäntö on luovuttaa pentu uuteen kotiin noin 12 viikkoisena.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet