Valinta pentueesta

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

200323642-001

Jos valitset pentueesta jonkin yksilön, tässä muutamia apuneuvoja viisaaseen valintaan.

Kysele ja katsele kaikessa rauhassa. Ovatko pennut käyneet eläinlääkärillä, onko terveystarkastukset, rokotukset ja madotukset suoritettu?

Millaisessa ympäristössä pentue on ollut? Käytä harkintaa jos kissat ovat kasvaneet esimerkiksi navetassa tai vajassa ja niillä on ollut vain vähän ihmiskontakteja.

Kissojen sosiaalistumisvaihe on hyvin lyhyt ja sijoittuu 4-16 viikon ikään. Sen vuoksi olisi ihanteellista, että pentu tottuisi olemaan hyvin varhain ihmisten käsiteltävänä, mieluiten monen eri henkilön, jolloin se oppii hyväksymään useampia hoitajia. Kissanpennulla, joka ei ole tottunut normaalin elämän näkyihin, ääniin ja hajuihin, voi olla ongelmia myöhemmin.

Vaikka pieni kissanpentu olisi kuinka liikuttava näky, vältä valitsemasta erityisen hermostuneen oloista pentua, sillä se voi olla merkki huonosta varhaisesta sosiaalistumisesta. Älä myöskään ota säälistä pienintä ja heikointa, se voi koitua kalliiksi.

Pentua ei saa erottaa emostaan tai pentueestaan liian varhain. Sen täytyy olla vähintään 12 viikon ikäinen. Suomessa normaali käytäntö on luovuttaa pentu uuteen kotiin noin 12 viikkoisena.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Science Plan™ Kitten with Turkey

  Pidä kissanpentusi tyytyväisenä Hill'sin™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Tender Chunks in Gravy with Turkey (kalkkuna) -annospussiruuan avulla. Jokainen annospussi sisältää täydellistä ravintoa, jossa vitamiinit ja mineraalit ovat juuri oikeassa suhteessa. Ruoka auttaa pitämään kissanpennun terveenä ja hyväkuntoisena. <BR><BR><B>Tärkeimmät vaikutukset</B> <LI>Äidinmaidostakin saatava tärkeä ravintoaine DHA auttaa kissanpentuja oppimaan ja kehittymään. <LI>Ainutlaatuinen immuunijärjestelmää tukeva koostumus sisältää tehokkaan yhdistelmän antioksidantteja ja vitamiineja, jotka yhdessä ylläpitävät pennun immuunijärjestelmää. <LI>Sisältää runsaasti E- ja C-vitamiineja. Terveydelle välttämättömät vitamiinit auttavat kissanpentua kehittämään vastustuskykyä. </LI>
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT + WEIGHT Young Adult -kuivaruoka kissoille,

  <P>Saatavana vain eläinlääkäreiltä. <STRONG>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> VetEssentials™</STRONG> on edistyksellinen ravinto, on täydellinen ravinto, joka takaa leikatulle kissallesi parhaan mahdollisen elinvoiman täyttämällä viisi sen keskeistä tarvetta. </P> <P>Sisältää kliinisesti todistetun määrän L-karnitiinia ja antioksidantteja. <BR><BR><B>