Koiranpennun rokottaminen sairauksia vastaan

Published by
Min. lukemista

Sairaudet, joita vastaan on elintärkeää ottaa rokote

Rokottaminen suojaa koiranpentua monilta vakavilta sairauksilta. Alla olevien sairauksien lista voi vaikuttaa pelottavalta, mutta jos varmistat, että koira saa kaikki oikeat rokotteet, sinun ei tarvitse huolehtia niistä.

Penikkatauti

Oireita ovat mm. yskä, ripuli, korkea kuume, oksentelu, silmien arkuus ja nenän valuminen. Joskus nenä ja tassut voivat kovettua ja halkeilla, ja vakavissa tapuksissa koiralla voi olla kohtauksia, lihaskouristuksia tai halvaus. Sairaus voi olla hengenvaarallinen.

Koiran parvovirus

Erittäin tarttuvat tauti, jolle on tyypillistä veriripuli. Muita oireita ovat oksentelu, energianpuute, masennus ja korkea kuume. Alle kuusikuiset koiranpennut ovat erityisen alttiita parvovirukselle ja niille sairaus voi olla hengenvaarallinen.

Koiran hepatiittivirus

Oireita ovat yskä, vatsakivut, kohtaukset, oksentelu ja ripuli. Silmät voivat näyttää sinertäviltä. Alle yksivuotiaat pennut ovat kaikista alttiimpia tälle vakavalle ja mahdollisesti hengenvaaralliselle maksasairaudelle.

Leptospiroosi

Tämä on bakteeritauti, jonka koira voi saada tautia sairastavien eläinten virtsasta. Taudin toisen muodon voi saada toisten koirien virtsasta ja toisen, Weilin taudiksi kutsutun muodon, voi saada rotan virtsasta. Oireita ovat masennus, korkea kuume, kova jano, velttous, virtsaamisen lisääntyminen, vatsakivut, oksentelu, veriripuli ja keltaisuus. Tässä taudissa koiranpennun nahka voi muuttua keltaiseksi, samoin kuin silmävalkuaiset ja poskien sisäpinnat. Vaikeissa tapauksissa tauti voi olla kohtalokas jopa muutaman tunnin kuluessa. Tämä leptospiroosin muoto voi tarttua myös ihmisiin.

Koiran parainfluessavirus

Tämä erittäin tarttuva tauti aiheuttaa kennelyskää. Se on kuivaa, hakkaavaa yskää, joka voi joskus olla niin voimakasta, että saattaa vaikuttaa, että koira on tukehtumassa.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.