Kissani on nirso

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Jos kissasi on nirso ruuan suhteen, älä huolestu, koska kissat ovat maineeltaan erityisen nirsoja. Tosiasiassa tällainen käytös on yleensä opittua eikä luontainen kissan ominaisuus.

Saatat ajatella kissasi tahtovan vaihtelua ruokavalioonsa, mutta tosiasiassa se syö tyytyväisenä samaa ruokaa joka päivä koko elämänsä, jos se vain takaa sille ravitsevan aterian.

Vähän kerrallaan

Saattaa vaikuttaa siltä että kissa nirsoilee, vaikka se vain kaipaa lisää aikaa. Monet kissat ovat napostelijoita ja syövät mieluummin vähän kerrallaan. Vaikka kissa ei heti ahmisikaan kuppiaan tyhjäksi, ei se tarkoita sitä etteikö se pitäisi ruoasta.

Kissani ei syö tarpeeksi

Kissasi voi nirsoilla ruoan suhteen, koska se saa muualta ylimääräisiä herkkuja. Jos hemmottelet kissaasi paljon, tai ruokit sitä suoraan ruokapöydästä, täytyy sinun tämä lopettaa. Kissasi saattaa valittaa jonkin aikaa, mutta lopulta se ymmärtää että ainoa ruoka jota se saa, on sen ruokakupissa.

Yritä pitää huolta, ettei kukan muu – kotonasi tai naapurustossasi – tarjoile kissalle herkkupaloja. Yksikin ihminen on tarpeeksi muuttamaan kissasi käsityksen siitä, miten se odottaa saavansa ruokansa.

Jos annoit kissanpennulle useita erilaisia ruokia nähdäksesi mistä se pitää eniten, voi se haluta sitä aikuisenakin, koska olet antanut sille kuvan että teet näin aina. Jos availet useita ruokapurkkeja ja yrität suostutella kissaasi syömään jotain joka aterialla, niin on kissasi tainnut kouluttaa sinua, eikä päinvastoin.

Tässä yksi hyvin tehokas tapa houkutella kissaasi syömään vain sitä mitä sinä haluat sen syövän:

 • Laita ruoka jota haluat kissasi syövän puoleksi tunniksi esille.
 • Jos se ei sitä syö, ota se pois.
 • Toista, kunnes se suostuu syömään.

Päivän tai kahden jälkeen kissasi saattaa alkaa ulvoa ylimääräisten herkkujen perään. Älä anna periksi. Kissasi ei ole nääntymäisillään; se vain käyttää viehätysvoimaansa saadakseen mitä se haluaa. Joudut ehkä kestämään valitusta parisen viikkoa, mutta tämä toimitapa laittaa nopesti pisteen nirsoilulle ruuan suhteen.

Uuteen ruokaan vaihtaminen

Jos aiot vaihtaa kissasi ruoan, sinun tulisi tehdä se vähitellen. Aloita sekoittamalla vähän uutta ruokaa kerrallaan kissan tavalliseen ruokaan. Kasvata vähitellen uuden ruoan suhdetta edelliseen ruokaan, kunnes pelkästään uutta ruokaa on tarjolla.

Milloin on aihetta ottaa yhteyttä eläinlääkäriin?

Jos kissasi muuttuu hyvin nirsoksi ilman mitään aikaisempia merkkejä tällaisesta käytöksestä, tai menettää painoaan nopeasti, sinun tulisi keskustella eläinlääkärisi kanssa. Joskus yhtäkkinen nirsoileva käytös voi olla seurausta jostakin orastavasta terveydellisestä ongelmasta, kuten hammasvauriosta, ruoansulatushäiriöistä tai karvapalloista.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's Science Plan ADULT CAT FOOD with CHICKEN

  <P>™Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken™ -ruoka on kehitetty tukemaan kissan optimaalista hyvinvointia. Se sisältää kliinisesti vaikuttavaksi todettuja antioksidantteja, puhdasta proteiinia ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.</P> <P><BR><B>
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat Young Adult Chicken

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Young Adult Sterilised Cat on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.<BR><BR><B>
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD WITH LAMB

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult with Lamb (lammas) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.