Koiranpennun henkilöllisyys

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Lemmikkisi henkilöllisyystodistus

Kuten olemme maininneet, laki vaatii, että koiranpennullasi on pannassaan laatta, jossa on yhteystietosi selkeästi näkyvillä. On myös muita toimenpiteitä, joilla voit varmistaa, että pentusi palaa turvallisesti kotiin, jos se eksyy. Lisää informaatiota artikkelissa 'Mikrosirun asentaminen'.

Jotkut omistajat valitsevat koiran tatuoimisen, yleensä takajalan sisäpuolelle tai korvaan, mutta mikrosirua pidetään tällä hetkellä tehokkaampana tapana linkittää koira omistajaansa. Sirun avulla koira on helpompi palauttaa kotiinsa, jos se eksyy, katoaa tai varastetaan.

Mikrosiru voidaan asettaa paikalleen, kun koiranpentu on täyttänyt kaksitoista viikkoa. Pikkuruisen sirun asettaminen ihon alle ei aiheuta kipua. Se ei myöskään yleensä liiku eikä sitä voi nähdä, mutta se voidaan lukea erityisellä lukulaitteella. Koiranpentusi mikrosirussa on ainutkertainen numerosarja, joka tallennetaan yhteystietojesi mukana Suomen Kennelliiton tunnistustietokantaan. Tämä menetelmä on takuuvarma tapa tunnistaa löytökoira. Pienellä kertamaksulla koirasi on tietokannassa koko sen elämän ajan.

Jos haluat lisätietoja mikrosirun asentamisesta, eläinlääkäri auttaa sinua mielellään.

Entä jos koiranpentu katoaa?

Et varmasti halua edes ajatella koiranpentusi katoamista, mutta parempi ajatella tällaistakin tilannetta, kuin olla huonosti valmistautunut, jos se osuu kohdalle. Eläimen menettäminen on ilman muuta raskas isku omistajalle, ja sellainenkin eläin, josta on huolehdittu äärimmäisen hyvin, voi kadota tai tulla varastetuksi. Kotioloihin kiintyneet lemmikit ovat erityisen alttiita katoamaan, koska ne eivät tunne lähiympäristöään, eivätkä kykene löytämään kotiin. Tietenkin monet koirat osaavat kotiin ja löytävät sinne itsekseen, mutta jos koira katoaa, ryhdy välittömästi toimiin. Kaulapannan tunnistelevy auttaa poliisia tai muuta paikallista viranomaista palauttamaan koiran takaisin sinulle. Jos koiraa ei heti löydy, voit antaa paikalliselle koiraviranomaiselle tai yhteystietosi ja tarkan kuvauksen koirasta. Ota yhteyttä myös kenneleihin ja eläinsuojeluyhdistyksiin, sillä koiranpentu saattaa löytyä myös niistä. Yhteystiedot löytyvät puhelinluettelosta. Tiedetään myös, että jotkut hyvää tarkoittavat ihmiset saattavat viedä lemmikkisi omaan kotiinsa, joten levitä katoamisilmoituksia paikkakunnallesi - lyhtypylväisiin, kauppohin, kirjastoihin, supermarketteihin ja eläinklinikoille. Voit ottaa yhteyttä myös yhteisöihin, kuten 'Etsintäjoukot', joissa toimivat vapaaehtoiset auttavat löytämään lemmikkisi.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Puppy Food with Lamb and Rice

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Lamb & Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed Puppy Food with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Large Breed Chicken (kana) on suunniteltu tukemaan suurten rotujen pentujen luuston kehitystä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen mineraalitason.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Puppy Food Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Savoyry Chicken on suunniteltu vahvistamaan koiranpennun immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Hill's Science Plan NO GRAIN PUPPY FOOD -KANARUOKA

  Tukee koiranpentujen vastustuskykyä ja terveellistä kasvua