Koiran hauskat pakastemakupalat kuumiin kesäpäiviin

Kirjoittaja
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kesäilmojen saapuessa monet lemmikinomistajat etsivät tapoja viilentää koiriensa oloa. Kokeile valmistaa koirasi iloksi hauskoja kesäisiä pakastemakupaloja! Pakastemakupalat tarjoavat tekemistä keittiössä, mutta voivat myös auttaa ehkäisemään nestehukkaa ja tarjota koirallesi viihdettä.

Luovia tapoja viilentää oloa

Valikoima terveellisiä ainesosia ja vapaa nurkka pakastimessa avaavat lähes rajattomat mahdollisuudet. Sijoittamalla silikonisiin jääpala- ja mehujäämuotteihin voit muunnella pakastemakupalojen kokoa ja ilmettä. Muotit voi täyttää erilaisilla hedelmillä, jogurteilla, muussatulla koiranruoalla tai maapähkinävoilla, jotka on käytetty tehosekoittimessa vesitilkan kanssa. Kysy aina eläinlääkäriltä neuvoja ennen uuden makupalareseptin käyttöönottoa ja varmista, että makupalat muodostavat enintään noin 10 prosenttia koiran päivittäisestä ruoansaannista.

Vähänatriuminen tai suolaton kana-, liha- tai kasvisliemi on jääkuutioksi pakastettuna mainio herkku, jota on myös hauska jahdata pitkin lattioita. Liemikuutioita voi jopa lisätä veteen tai kuivaruokaan, jotta koira joisi enemmän.

Muussatut banaanit pieneen jogurttimäärään yhdistettynä muuttuvat jäisiksi banaaniherkuiksi, kun sekoituksen lusikoi jääpalamuottiin. Hupia voi lisätä laittamalla banaanikuution aktivointilelun sisään. Häntä heiluu, kun koira nuoleskelee ja pureskelee tiensä virkistävän välipalan luo.

Koiranpentu leikkii jääpalalla

Koiran kurpitsajää

Kesän parhaisiin koiran pakastemakupaloihin kuuluvat kurpitsajäät. Annos tätä oranssia vihannesta tarjoaa koirallesi maukasta kuitua ja vitamiineja. American Kennel Club (AKC) muistuttaa ostamaan maustamatonta tölkkikurpitsaa makeutetun tai maustetun version sijaan. Mausteet ja keinotekoiset makeutusaineet voivat olla myrkyllisiä koirallesi.

Valmista herkut yhdistämällä tölkillinen kurpitsaa, noin 2,5 desiä makeuttamatonta ja maustamatonta kreikkalaista jogurttia, teelusikallinen hunajaa ja muussattu banaani. Lusikoi sekoitus muovisiin tai silikonisiin jääpalamuotteihin ja laita pakastimeen noin tunniksi. Kurpitsa sisältää myös runsaasti kosteutta, joten se on hyvä tapa varmistaa koirasi riittävä nesteensaanti kuumina kesäkuukausina.

Viileneekö olo liian nopeasti?

Koiran oloa viilentäessä täytyy pitää mielessä muutama asia. AKC suosittelee antamaan paljon energiaa kuluttaneelle koiralle vain pieniä määriä vettä kerrallaan, jottei koira juo liikaa ja päädy oksentamaan. Parasta on, jos talosta tai varjoisesta paikasta löytyy koirallesi viileä paikka levätä touhukkaan hellepäivän päätteeksi.

Silloin paras kotitekoinen makupala on tavallinen jääkuutio. Laita koiran vesikulhoon pari jääkuutiota, ja kun koira on nuollut kuutioita parin minuutin ajan, voit täyttää kulhon raikkaalla kylmällä vedellä. On paras käyttää jäämurskaa, sillä eläinhammaslääkärien mukaan jään pureskelu voi aiheuttaa koirille hammaslohkeamia.

Yhdysvaltalainen eläinsuojelujärjestö ASPCA® mainitsee sitrushedelmät, ksylitolin, avokadot ja puupähkinät ihmisten ruokina, jotka ovat haitaksi koirille. Älä siis lisää näitä ainesosia kotitekoisiin koiran kesämakupaloihisi. Pienet määrät maapähkinävoita ja maitotuotteita eivät yleensä aiheuta vatsavaivoja. Mutta jos koirasi kärsii ruoansulatusvaivoista, on hyvä varmistaa, etteivät kesämakupalojen ainesosat ärsytä vatsaa.

Kun etsit ainesosia kotitekoisia koiran makupaloja varten, varmista eläinlääkäriltäsi, etteivät ainesosat vaikuta mihinkään koirasi nykyisistä terveysongelmista. Jos olet epävarma kotitekoisten makupalojen suhteen, vedellä täytetyissä jääpalamuoteissa pakastetut tavalliset koiranherkut (tai tölkkikoiranruoka) tarjoavat koirallesi viilennystä ja tekemistä.

Kun valmistat koiran pakastemakupaloja kesää varten, jaa parhaat reseptisi ja ideasi ystävien kanssa, jotta myös muut lähiseudun koirat voivat nauttia viileästä olosta pitkin kesää.

Contributor Bio

Chrissie Klinger

Chrissie Klinger