Kuinka huollat kissasi turkkia ja peset kissasi

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kaikki joilla on ollut kissa, tietävät että kissat ovat säntillisiä turkkinsa huoltajia. Useimmat kissat viettävät ison osan päivästään huolehtimalla turkistaan, mutta toisinaan ne saattavat tarvita pientä lisäapua, esimerkiksi jos kissa on loukkaantunut tai pitkät karvat ovat menneet takkuun. Kissa kannattaa totuttaa käsittelyyn ja turkinhoitamiseen mahdollisimman varhain (mitä aiemmin aloitat, sitä helpommin se sujuu myöhemmin)

 1. Kissan turkkia on paras huoltaa kun kissa on rento, eikä se ole aktiivisimmillaan. Mikäli kissasi ei pidä siitä, että hoidat sen turkkia, kannattaa aloittaa päivittäin vähän kerrallaan, jotta kissa tottuu käsittelyyn. Anna kissallesi ylenpalttisesti rakkautta ja kehu kissaasi jokaisen hoitotuokion jälkeen – kissasi saattaa alkaa pitämään hoitotuokiota erityisenä palkintona.
 2. Mikäli sinulla on pitkäkarvainen kissa, käytä kampaa kissasi turkin selvittämiseen. Aloita kissasi lempikohdista (yleensä leuanalus ja pää) ja siirry sitten muille alueille. Mikäli huomaat turkissa isoja takkuja, joudut mahdollisesti leikkaamaan ne käyttäen tylppäpäisiä saksia.
 3. Mikäli kissasi on lyhytkarvainen, voit harjata sitä kumisella harjalla. Muista kostuttaa harja ennen kuin aloitat, jolloin irtoava karva jää kiinni harjaan, eikä lentele ympäriinsä.
 4. Mikäli sinun on pakko pestä kissasi, muista käyttää lemmikeille tarkoitettua shampoota. Sulje kaikki ovet ja ikkunat, ja varmista, että huoneistossa on lämmin.
 5. Mikäli sinulla ei ole kylpyammetta tai kylpyammeesi koko pelottaa kissaasi, kannattaa käyttää vatia tai pesuallasta kissasi pesemiseen. Noin 10 senttiä haaleaa vettä astian pohjalla on sopivasti – sen verran, että kissasi tassut peittyvät.
 6. Ennen kuin alat pestä kissaasi putsaa hänen korvansa. Pyyhi korvat vanupuikolla, joka on kastettu lämpimään veteen. Puhdista vain korvan näkyvät osat, älä ikinä yritä puhdistaa korvakäytävää sisältä.
 7. Kampaa tai harjaa kissa ennen kuin peset sen, jotta irtokarvat irtoavat ennen pesua.
 8. Laita käteesi kumihanskat, ota kissastasi varmalla otteella kiinni ja laske hänet hellästi matalaan lämpimään veteen.
 9. Kastele kissan selkä, maha ja jalat. Voit käyttää apuna pientä muovista kuppia tai kannua. (Monet kissat saattavat säikähtää mikäli yrität käyttää käsisuihkua tai hanaa.)
 10. Lisää hieman lemmikkishampoota ja hiero se kevyesti kaikkialle kissan turkkiin ennen huuhtelua. Älä käytä liikaa shapoota, sillä sitä voi olla hankala pestä pois. Vaikka shampoo on tehty niin, ettei se ärsytä silmiä tai korvia, on kuitenkin yritettävä välttää shampoon joutuminen sinne.
 11. Huuhtelun jälkeen kuivaa kissasi mukavaan lämpimään pyyhkeeseen. Mikäli kissasi ei pelkää kovaa ääntä, voit kuivata sen myös hiustenkuivaajalla. Voit myös yksinkertaisesti antaa sen käpertyä pyyhkeeseen kuivumaan.
 12. Älä hämmästy, vaikka kissasi alkaa heti hoitaa turkkiaan, kun olet pessyt sen, se on vain kissasi tapa laittaa turkkinsa haluamallaan tavalla.

Muistathan, että kissaa ei pidä pestä säännöllisesti koska se saattaa häiritä luonnollista tasapainoa kissan ihossa ja turkissa – satunnainen pesu on OK, esimerkiksi silloin jos kissa on sotkenut itsensä, eikä pysty puhdistamaan itse itseään.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.