Kissasi hännän kertomia tarinoita

$authorText
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kissasi käyttää kehonkieltä ilmaistakseen tunteitaan. Näihin kehonkielen signaaleihin kuuluvat kehon ja korvien asento, kasvojen ilmeet sekä tietysti paljonpuhuva häntä. Kissan häntä kertoo paljon siitä, mitä kissan pään sisällä liikkuu ja se on hyvä mielialan mittari. Käytä hieman aikaa kissasi käyttäytymisen tarkkailuun, jotta alat saada tuntumaa hännän kertomiin tarinoihin.

Kaikki kehonkielen signaalit on tietenkin tulkittava yhdessä muiden signaalien kanssa, ja myös asiayhteys on otettava huomioon. Yleissääntönä voidaan kuitenkin todeta, että seuraavat hännän merkit voivat auttaa sinua ymmärtämään kissaasi paremmin. 


Asento: häntä korkealla. Kun kissasi pitää häntäänsä korkealla liikkuessaan reviirillään, se ilmaisee itsevarmuutta ja tyytyväisyyttä. Battersea Cats Home -löytöeläinkodin mukaan suoraan ylöspäin ojentunut häntä tarkoittaa usein, että kissa odottaa sinulta jotakin, kuten lempileluaan tai ruokaa. Kiinnitä huomiota myös pystyssä olevan hännän kärkeen, sillä pieni nykiminen voi merkitä erityisen onnellista hetkeä.

Asento: häntä kaarella selän yli kysymysmerkin lailla. Jos huomaat, että kissasi häntä on mutkalla, voit pitää leikkitauon kissasi kanssa. Tämä hännän asento on usein merkki leikkisästä mielialasta ja kertoo kissasi haluavan pitää hauskaa kanssasi.

Asento: häntä alhaalla. Pidä varasi! Suoraan alaspäin oleva häntä viittaa hyvin vakavaan mielialaan ja voi olla merkki aggressiivisuudesta. Huomaa kuitenkin, että tietyillä roduilla, kuten persialaisilla, on taipumus kantaa häntäänsä alhaalla ilman erityistä syytä.

Asento: Häntä kiedottuna jalkojen ja/tai reisien ympärille. Näet hännän usein tässä asennossa, kun kissasi on varuillaan jonkin asian suhteen. 

Sijainti: häntä piilossa. Hännän piilottaminen lähelle vartaloa viestii pelosta. Kissasi on jostakin peloissaan.

Asento: pörhistetty häntä. Piipunrassia muistuttava häntä tarkoittaa, että kissasi on erittäin levoton ja/tai peloissaan ja yrittää näyttää isommalta torjuakseen vaaran. Älä yritä koskettaa kissaasi sen ollessa tässä tilassa, sillä saatat joutua terävien kynsien ja hampaiden kohteeksi.

Asento: hännän nykiminen. Jos kissasi nykii häntäänsä nopeasti edestakaisin, PDSA varoittaa, että tämä on merkki siitä, että kissa on hermostumassa tai suuttumassa. Kissasi saattaa käydä aggressiiviseksi, joten sinun on parasta pysyä kauempana.

Asento: hännän heiluttelu. Hitaasti puolelta toiselle heiluva häntä tarkoittaa yleensä sitä, että kissasi on keskittynyt jonkin kohteen tarkkailuun. Saatat huomata tämän hännän asennon juuri ennen kuin kissasi hyppää lelun kimppuun tai sen tarkkaillessa lintua ikkunan läpi. 

Asento: toisen kissan ympärille kiedottu häntä. Toisen kissan ympärille kiedottu häntä viestii ystävyydestä ja kiintymyksestä, samalla tavalla kuin itse osoitat kiintymystä kietomalla kätesi ystäväsi ympärille. 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät tuotteet