Kissa ja juokseva vesi

Published by
Min. lukemista

Jotkut kissat ovat erittäin nirsoja vedestään. Jätät niille kuppiin raikasta vettä pitkin päivää, mutta sillä sekunnilla kun avaat hanan, ne ryntäävät juomaan. Miksi kissoja vetää puoleensa juokseva vesi?

Ehkä kissasi juo kupista, mutta haluaa roiskuttaa vettä tassullaan. Ehkäpä se jatkuvasti keikuttaa kuppiaan, jotta se voisi juoda lattialta. Kissasi saattaa tasapainoilla vaarallisesti vessassa, jotta se voisi juoda pöntöstä. Jos sinulla on ulkokissa, se saattaa jopa mieluummin juoda likaista sadevettä kuin raikasta vettä, jota sinä sille tarjoat.

Mistä moinen outo käytös?

Kukaan ei ole täysin varma, miksi kissat osaavat olla niin pikkutarkkoja vedestään, mutta on olemassa muutama teoria. Syynä saattaa olla vaistomainen paikallaan olevan veden inho. Luonnossa villinä kissa juo tavallisesti vain liikkuvaa vettä estääkseen sairastumasta. Vaihtoehtoisesti voi olla niin, että kissasi on oppinut, että vesi on viileämpää hanasta tai sateena.

On myös mahdollista, että vesi on kissalle vain leikkikalu. Kissallesi vesikupin nurin kippaaminen tai tippojen nappaaminen hanasta voi olla hyvä leikki, samalla kun siitä on etua janon sammuttamisessa.

Kissat eivät tarvitse paljon vettä juodakseen, erityisesti jos ne syövät purkkiruokaa tai pussiruokaa, joka sisältää paljon nestettä. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kissallasi on aina raikasta vettä.

Kupista juominen

On muutamia asioita mitä voit tehdä rohkaistaksesi kissaa juomaan kulhosta.

Kokeile siirtää vesiastia jonnekin missä se ei ole kissan ruoan lähellä. Kissa saattaa nirsoilla siksi, että sen ruoka ja vesi ovat vierekkäin.

Jos arvelet, ettei kissasi pidä vetensä lämpötilasta, kokeile laittaa pari jääkuutiota kuppiin.

Voi olla hyvä kokeilla vaihtaa itse kuppia. Erityyppiset kulhot vaikuttavat veden makuun. Jos kissallasi on muovinen kuppi, kokeile metallista, keraamista tai jopa lasista. Jos kissasi on kupinkaataja, etsi laakeampi kulho kumisella pohjalla.

Tämä tyrmää taitavimmankin kissan yritykset. Saatavilla on myös kissojen juoma-automaatteja, jotka joko suihkuttavat vettä jatkuvasti pysähtymättä tai aktivoituvat kissan lähestyessä. Nämä vaativat sähköä, joten sinun täytyy etsiä sille paikka jostakin pistorasian läheisyydestä.

Voit satunnaisesti jättää hanan tippumaan, jotta kissasi voi juoda. Kissasi juo mistä tahansa, kun se on tarpeeksi janoinen, mutta voit silloin tällöin tarjota sille vettä hanasta hemmotteluna.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet