Kissa ja juokseva vesi

Published by
Min. lukemista

Jotkut kissat ovat erittäin nirsoja vedestään. Jätät niille kuppiin raikasta vettä pitkin päivää, mutta sillä sekunnilla kun avaat hanan, ne ryntäävät juomaan. Miksi kissoja vetää puoleensa juokseva vesi?

Ehkä kissasi juo kupista, mutta haluaa roiskuttaa vettä tassullaan. Ehkäpä se jatkuvasti keikuttaa kuppiaan, jotta se voisi juoda lattialta. Kissasi saattaa tasapainoilla vaarallisesti vessassa, jotta se voisi juoda pöntöstä. Jos sinulla on ulkokissa, se saattaa jopa mieluummin juoda likaista sadevettä kuin raikasta vettä, jota sinä sille tarjoat.

Mistä moinen outo käytös?

Kukaan ei ole täysin varma, miksi kissat osaavat olla niin pikkutarkkoja vedestään, mutta on olemassa muutama teoria. Syynä saattaa olla vaistomainen paikallaan olevan veden inho. Luonnossa villinä kissa juo tavallisesti vain liikkuvaa vettä estääkseen sairastumasta. Vaihtoehtoisesti voi olla niin, että kissasi on oppinut, että vesi on viileämpää hanasta tai sateena.

On myös mahdollista, että vesi on kissalle vain leikkikalu. Kissallesi vesikupin nurin kippaaminen tai tippojen nappaaminen hanasta voi olla hyvä leikki, samalla kun siitä on etua janon sammuttamisessa.

Kissat eivät tarvitse paljon vettä juodakseen, erityisesti jos ne syövät purkkiruokaa tai pussiruokaa, joka sisältää paljon nestettä. On kuitenkin tärkeää varmistaa, että kissallasi on aina raikasta vettä.

Kupista juominen

On muutamia asioita mitä voit tehdä rohkaistaksesi kissaa juomaan kulhosta.

Kokeile siirtää vesiastia jonnekin missä se ei ole kissan ruoan lähellä. Kissa saattaa nirsoilla siksi, että sen ruoka ja vesi ovat vierekkäin.

Jos arvelet, ettei kissasi pidä vetensä lämpötilasta, kokeile laittaa pari jääkuutiota kuppiin.

Voi olla hyvä kokeilla vaihtaa itse kuppia. Erityyppiset kulhot vaikuttavat veden makuun. Jos kissallasi on muovinen kuppi, kokeile metallista, keraamista tai jopa lasista. Jos kissasi on kupinkaataja, etsi laakeampi kulho kumisella pohjalla.

Tämä tyrmää taitavimmankin kissan yritykset. Saatavilla on myös kissojen juoma-automaatteja, jotka joko suihkuttavat vettä jatkuvasti pysähtymättä tai aktivoituvat kissan lähestyessä. Nämä vaativat sähköä, joten sinun täytyy etsiä sille paikka jostakin pistorasian läheisyydestä.

Voit satunnaisesti jättää hanan tippumaan, jotta kissasi voi juoda. Kissasi juo mistä tahansa, kun se on tarpeeksi janoinen, mutta voit silloin tällöin tarjota sille vettä hanasta hemmotteluna.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>