10 hauskaa tapaa, joilla kissat herättävät omistajansa

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Kissanomistajana yllättyy yhä uudelleen siitä, miten paljon iloa nämä eläimet voivat tuoda elämään. Kissojen hauskat temput naurattavat, mutta muista, että kyse on hyvin älykkäistä eläimistä, jotka tietävät täsmälleen, mitä haluavat ja miten sen saavat. Tämä on erityisen totta, kun kyse on omistajien herättämisestä.

Kissat käyttävät kaikenlaisia keinoja saadakseen sinut ylös sängystä. Oli kyse sitten myöhäisillasta tai varhaisaamusta, kissat saattavat häiritä lepoasi yhdellä tai useammalla seuraavista huvittavista keinoista.

1. Peiton raapiminen ja kiskominen

Kissa rakastaa mukavaa sänkyä pehmeine lakanoineen ja upottavine peittoineen – kunnes on valmis nousemaan ylös. Silloin kissa nappaa kiinni peitteestä ja vetää sen sängyltä teroittaen samalla kyntensä lakanaan. Yleensä kissa tekee tämän vallatakseen sängyn tai saadakseen sinut tarjoilemaan aamupalansa.


2. Äänekäs maukuminen

Tämä on ikivanha niksi, joka saa sinut taatusti nousemaan sängystä – ja kissa tietää sen. Kissat maukuvat erilaisilla, merkityksiltään eroavilta tavoilla, ja pieninkin kissanpentu oppii herättämään omistajansa saadakseen ruokaa, viihdettä tai lämpöisen paikan sängyllä. Tämä voi olla söpöä hereillä ollessasi, mutta kun yrität nukkua, kyse on toivottomasta taistelusta.


3. Kasvojesi käpälöinti

Aikojen saatossa kissat ovat harjaantuneet herättämään nukkuvan omistajansa myös kasvoja käpälöimällä. Kissat harrastavat yleensä hellävaraista, mutta sitkeää taputtelua, ja pikkuinen tassu voi herättää sikeimmänkin nukkujan, koska kissa on valmis jatkamaan, kunnes avaat silmäsi.


4. Hiusten pureskelu ja kiskominen

Joskus omistajiaan herättävät kissat joutuvat turvautumaan epätavallisempiin keinoihin, kun todella haluavat jotain. Tämä on äärimmäisen tehokas keino, jos sinulla on pitkä tukka, jota lemmikkisi voi kiskoa kuin vasta nappaamaansa saalista.


5. Jalkojen leipominen tassuilla

Kissat eivät perusta henkilökohtaisesta tilasta, paitsi silloin, kun vetäytyvät omaan piilopaikkaansa tuntemattoman tullessa liian lähelle. Kissa kävelee pitkin kehoasi mielensä mukaan ja leipoo jalkojasi tai jopa vatsaasi tassuillaan, jos siltä tuntuu. Kyse on tavallaan herttaisesta eleestä, jolla kissa rauhoittaa itseään. Jos tassuilla leipomiseen kuitenkin liittyy levotonta kuljeskelua ja/tai jatkuvaa maukumista, kissa luultavasti haluaa jotain, The Old Farmer's Almanac sanoo.


6. Varpaiden näykkiminen

Kyse ei ole aivan puremisesta, mutta jalkojen ja varpaiden näykkiminen riittää kyllä herättämään omistajan vastaamaan levottoman lemmikkinsä tarpeisiin. Hellävarainen pureminen on leikkisää, mutta samalla merkki siitä, että kissa on tosissaan vaatimustensa suhteen.


7. Tavaroiden pudottelu huonekalujen päältä

Ellei kaikkea ole pultattu paikalleen, tämä temppu on yksi kissasi kestosuosikeista. Miksi? Koska se toimii. Oli kyseessä sitten kirja, kynä tai television kaukosäädin, kissa löytää sen ja tuuppaa sen lattialle. Kuulet kyllä äänen, mistä päin taloa se sitten tuleekin. Saatat miettiä kissasi olevan melkoinen kelmi. Temppu on kuitenkin tehnyt tehtävänsä.


8. Sähköjohtojen läpsiminen

Olet ylpeä siivottuasi kaikki vaaratekijät yöpöydän tai lipaston päältä, mutta kissaa ei ole vielä nujerrettu. Kissasi kyllä keksii keinon keskeyttää REM-unesi. Jatkuva naputus, joka kuuluu kissasi läpsiessä kellon tai lukulampun johtoa seinää vasten, voi kuulostaa harmittomalta päiväsaikaan. Yrittäessäsi nukkua se kuitenkin käy taatusti hermoille.


9. Pehmoeläinten tuominen sänkyyn

Kissasi on luonnostaan metsästäjä, ja vaistot iskevät luultavimmin päälle aamunkoitteessa, kun voisit nukkua vielä pari tuntia. Kissa tuntee vastustamatonta halua tuoda ”saaliin” näytteillesi ja ulvoa, kunnes heräät ja kehut kissaa hienosta suorituksesta.


10. Tuijotuskilpailu

Yöllisen asukkisi erikoisiin tapoihin kuuluu myös taipumus tuijottaa poissaolevasti suoraan eteenpäin ilman selkeää syytä. Tapa ei ole niin hellyttävä, kun avaat silmäsi ja löydät kissasi istumassa aivan naamasi vieressä äärettömän keskittyneenä. Kauanko kissa on ollut siinä tuijottamassa? On parasta vain nousta sängystä ja olla kyselemättä liikoja.

Kissojen käyttämät hupaisat herätystavat eivät aina naurata keskellä yötä, mutta nämä nokkelat ja luovat keinot kertovat, miten paljon ja suurella kiintymyksellä kissat ajattelevat omistajaansa.

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien on toimittaja, äiti ja pitkäaikainen kissanomistaja, jonka kaksi venäjänsinistä ovat talon valtiaat. Hänen tekstejään ovat julkaisseet myös What to Expect, Word of Mom, xoJane, Fit Pregnancy sekä Care.com. Hän on löydettävissä ja seurattavissa Instagramissa ja Twitterissä tunnuksella @brovelliobrien.

 

LIITTYVÄT ARTIKKELIT

LIITTYVÄT TUOTTEET

 • Hill's Science Plan ADULT CAT FOOD with CHICKEN

  <P>™Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult Chicken™ -ruoka on kehitetty tukemaan kissan optimaalista hyvinvointia. Se sisältää kliinisesti vaikuttavaksi todettuja antioksidantteja, puhdasta proteiinia ja runsaasti omega-3-rasvahappoja.</P> <P><BR><B>
 • Hill's VET ESSENTIALS Hill's VET ESSENTIALS MULTI-BENEFIT Kitten -kuivaruoka,

  <P>Vain eläinlääkäriklinikoilta. Edistyksellistä ravintoa terveeseen kasvuun ja kehitykseen sekä vahvistamaan immuunijärjestelmää. Sisältää runsaasti kliinisesti vaikuttavaksi todistettuja antioksidantteja ja DHA:ta. <BR><BR><B>
 • Hill's™ Science Plan™ Sterilised Cat Young Adult Chicken

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <BR>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Young Adult Sterilised Cat on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.<BR><BR><B>
 • Hill's SCIENCE PLAN ADULT CAT FOOD WITH LAMB

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Feline Adult with Lamb (lammas) on suunniteltu pitämään yllä ihanteellista kuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.