Koiranpentujen mukana ei tule käyttöohjetta

Published by
Min. lukemista

Uusi koiranpentu talossa on hauska ja jännittävä, mutta kuten uusi vauva, sekään ei tule käyttöohjekirja mukanaan. Olemme siksi koonneet muutamia perusasioita, jotka sinun tulisi tietää ensimmäisinä päivinä ja viikkoina.

Rakkaus ja hellyys

Muutto kotiisi on koiranpennustasi jännittävää, mutta se voi olla myös raskasta. Pentu tarvitsee paljon huomiota ja rakkautta, jotta se sopeutuu uuteen kotiin. Se vaatii huomiota, jota on annettava tässä vaiheessa niin paljon kuin mahdollista. Kehu pentua koko ajan ja kutsu sitä nimeltä. Osoita, että rakastat sitä, mutta jos se tekee jotain ei-toivottua, pysäytä se sanomalla tiukasti 'EI'.

Puppies playing

Äänet ja hajut

Joillakin pennuilla on ikävä tuttuja hajuja ja ääniä. Jos pentusi sopeutuminen näyttää vaikealta, sitä voi ehkä auttaa käyttämällä erityistä DAP (Dog Appeasin Pheromone) -feromonisuihketta, joka antaa pennulle tunnun tutusta hyvinvoinnista. Käytä kuitenkin suihketta säästeliäästi, sillä pennun on tärkeää sopeutua uuteen ympäristöön. Voi myös olla hyödyllistä soittaa radiota hiljaisella äänenvoimakkuudella koiran vuoteen lähellä läpi yön.

Nukkumaanmeno

Kuten vauvat, myös koiranpennut tarvitsevat unta. On tärkeää tarjota pennulle lämmin, hiljainen paikka, jossa se voi levätä niin päivällä kuin yölläkin. Perhe-elämä voi olla raskasta pienelle koiranpennulle, ja siksi se tarvitsee omaa aikaa. Pane koiran vuode jonnekin, missä se tuntee olonsa turvalliseksi. Koiranpennut pitävät usein nukkumisesta suljetussa tilassa, joten harkitse koiranpentulaatikon käyttöä. Voit panna sen sisään pehmeän vuoteen, ja se toimii samalla turvasatamana, kun pentu kaipaa omaa rauhaa.

Ruokintakysymykset

Kun koiranpentu tulee ensi kertaa kotiisi, on parasta jatkaa ravinnolla, johon se on tottunut. Mutta kaikki pentujen ruoat eivät ole samanlaisia. Joissakin on parempilaatuiset raaka-aineet kuin toisissa. Saatat haluta vaihtaa ruoan asteittain eläinlääkärisi suosittelemaan. Tämä on tehtävä 5-7 päivän aikana. Eläinlääkäri antaa aiheesta neuvoja, mutta kaikki, mitä sinun tarvitsee pohjimmiltaan tehdä, on sekoittaa uutta ruokaa vanhaan päivä päivältä enemmän, kunnes kaikki ruoka on uutta. (lue lisää siirtymisestä uuteen ruokaan)

Hill's-penturuoka

Hill's-koiranpenturuoka on erityisesti suunniteltu varmistamaan, että lemmikkisi saa ravinteita oikeassa tasapainossa. Se sisältää oikean määrän kaikkia vitamiineja ja mineraaleja, joita pennut tarvitsevat kasvaakseen. Se sisältää myös luonnollista DHA:ta, joka auttaa aivojen ja näkökyvyn kehitystä.

Ruoka on erinomaisen makuista ja sitä on saatavana sekä kuivamuonana että tölkeissä. Pentusi rakastaa jokaista ateriaa. Napsauta tästä lukeaksesi lisää Hill's penturuoasta

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.