Leikkiminen kissan kanssa

Kissan kanssa leikkiminen on tärkeä osa sen terveyden ylläpitämistä. Se myös vahvistaa sidettä sinun ja kissan välillä. Onneksi, sillä ne rakastavat leikkimistä!

Yksinleikin mahdollisuuksien tarjoaminen on erittäin tärkeää sisäkissoille, varsinkin jos ne viettävät suuren osan päivästään itsekseen.

Pennut ja aikuiset kissat innostuvat kummatkin samantyyppisistä leikeistä, tosin kissanpentuja ei suuremmin tarvitse houkutella aloittamaan. Kissaleikit ovat melkein aina sellaisen käytöksen stimulointiin, jolla on yhteys metsästämiseen.

Kissoilla on vahva vaistomainen halu vaania ja tappaa saalis, joten huomaat, että parhaiten menestyt, jos osaat jäljitellä mahdollisen saaliseläimen liikkeitä.

Oikeat lelut

Ensimmäinen asia, joka sinun tulee etsiä, on oikeanlainen lelu kissallesi. Ei ole hyvä käyttää omia käsiä, jos aiot innostaa kissaasi metsästyskäyttäytymiseen. Vaikka kissasi olisi hellä, se saattaa purra sitä jos se innostuu liikaa. Kissan tulee yhdistää sinun kätesi hyväilyyn ja ruokkimiseen, ei saalistamiseen ja tappamiseen.

Hyvien kissalelujen löytäminen on helppoa ja useimmiten sinun ei tarvitse ostaa niitä. Kissat ovat yleensä yhtä kiinnostuneita paperinpalasta tai pingispallosta kuin tehtaassa tuotetusta lelusta.

Foliosta pyöritellyt pallot, pullojen muovikorkit, paperipussit tai mikä tahansa mikä liikkuu helposti ja pitää vähän ääntä, voi muuttua kissan leluksi.

Vaarat

Ole varovainen langanpätkien, kuminauhojen tai minkä tahansa muun kanssa, jonka kissasi saattaa niellä. Jotkut ohuemmat narut voivat olla jopa teräviä. Nämä saattavat olla hyviä leluja, mutta sinun ei tulisi antaa kissasi leikkiä niillä ilman valvontaa.

Äänistimulaatio

Lelut, joissa on kulkunen, tai vinkulelut ovat erityisen hyviä kissallesi, jos se jätetään usein yksin koska ääni toimii ylimääräisenä ärsykkeenä.

Kaikkien näiden lelujen kanssa on tärkeää muistaa, että sinun tulee vaihdella niitä välttääksesi tylsistymistä. Älä vain heitä kaikkia kissan leluja lattialle ja jätä niitä siihen. Kissat ovat hyvin.

Älykkäitä ja kyllästyvät leluihin nopeasti. Sen sijaan, ota esiin vain yksi tai kaksi lelua kerrallaan ja vaihda ne säännöllisesti. Tämä on paljon mielenkiintoisempaa kissallesi.

Pelit

Erinomainen lelu sinulle ja kissallesi on sellainen, jossa on pallo, hiiri tai höyhen narun päässä. Joskus naru on myös kiinnitetty keppiin. Näillä leluilla voit helposti jäljitellä liikkuvaa saalista kissallesi.

Yritä matkia pientä eläintä, joka piileksii huonekalujesi ympärillä. Tai heilauta lelua ilmassa kuin se olisi lintu, antaen sen välillä laskeutua tai hyppelehtiä maassa. Älä kiirehdi, anna kissasi rauhassa vaania 'saalista'. Viiden tai kymmenen minuutin jälkeen, anna kissasi syöksyä hiiren kimppuun tai napata linnun ilmasta.

On tärkeää, että kissasi kokee, että se on onnistunut saalistamisessa. Kissasi saattaa pureskella lelua tai tuhota sen. Jos teillä molemmilla on edelleen hauskaa, lelu voi herätä uudestaan henkiin tai voit tuoda leikkiin uuden lelun. Kissan ei pidä antaa pureskella ja niellä mitään missä on naru. Ja muista, että on tärkeää pitää lelut tuoreina ja jännittävinä.

Suosikit

Kissat voivat kiintyä suuresti pieniin täytettyihin leluihin, ota ne esiin aina silloin tällöin leikkiä varten. Jotkut kissat maukuvat ja ulvovat täytetyn suosikkieläimensä perään. Ei ole olemassa varmaa selitystä, miksi ne tekevät näin; joka tapauksessa se kaikki on hauskaa huvia ja osa kissasi leikkiä.

Kuinka usein?

Kaksi leikkisessiota päivässä olisi ihanteellista sekä sinulle että kissallesi. On hyvä, jos pidät yhden leikkihetken ennen nukkumaanmenoa (tai lisäät vielä kolmannen session), se auttaa rauhoittumaan, kissat kun yleensä aiheuttavat hämminkiä öisin.

Jos kissasi ei innostu leikkimisestä ensimmäisellä kerralla, älä luovuta. Jatka yrittämistä ja alat huomata miten ja milloin kissasi haluaa leikkiä.