Koiranpennun käsittely naaraspennun kiima-aikana

Published by
Min. lukemista
Puppy female

Kuuden kuukauden iässä koiranpentusi tulee murrosikään. Tämä voi tuoda mukanaan muutoksia. Kehon muoto muuttuu, kun kasvu hidastuu ja koira alkaa pyöristyä. Pitkäjalkaiset hontelot koiranpennut saavat hienostuneemmat täysikasvuisen mittasuhteet seuraavien kuuden kuukauden aikana.

Huono käytös

Tämä on myös aikaa, jolloin urospennut alkavat huomata vastakkaisen sukupuolen, vaikkakin hieman hämmentyneellä tavalla. Joillekin koirille tyynyt, huonekalut, ja jopa omistajan jalat kelpaavat seksuaalisen turhautumisen purkamiseen ja muutenkin parittelukäyttäytyminen on yleistä tässä iässä. Tällainen käyttäytyminen on rasittavaa ja noloakin, mutta normaalisti se vähenee muutaman kuukauden kuluessa. Jotkut koirat kuitenkin jatkavat nylkyttämistä tämänkin ajan jälkeen. Uroskoiran neuterointi on toimiva ratkaisu useimmissa tapauksissa. Tässä rutiinitoimenpiteessä poistetaan kivekset, jotka ovat tällaista käytöstä aiheuttavien hormonien pääasiallinen lähde.

Muuttuvat tavat

Kun uroskoirasi kasvaa aikuiseksi, saatat huomata toisenkin muutoksen: se alkaa nostaa jalkaansa virtsatessaan. Tämä on normaalia, mutta pieni osa koirista saattaa myös alkaa merkitä reviiriään sisällä talossa nostamalla jalkaansa ja virtsaamalla esineiden päälle. Myös aggressiivisuutta toisia koiria kohtaan saattaa ilmetä näiden teinivuosien aikana. Tämänkin tyyppiset ongelmat ovat ratkaistavissa neuteroinnilla ja monet omistajat päättävätkin neuteroida uroskoiransa kuuden kuukauden iässä, jo ennen kuin mahdollista epätoivottavaa käyttäytymistä ilmenee.

Puolustusasemissa

Jotkut nuoret uroskoirat saattavat alkaa puolustaa asioita, jotka ne kokevat omaisuudekseen. Näitä voivat olla kotisi ja pihasi, kallisarvoinen lelu ja jopa perheenjäsenet. On tietenkin mukava tietää, että koirasi haluaa puolustaa kotia ja perhettäsi, mutta tällainen käytös voi aiheuttaa ongelmia, jos koira alkaa reagoida aggressiivisesti. Koirasi saattaa murista, kun lähestyt sitä sen syödessä tai leikkiessä jollakin lelulla. Tämä tulee ottaa varoitusmerkkinä siitä, että sille on kehittynyt liian voimakas vaisto puolustaa reviiriään. On olemassa useita koulutustekniikoita, joista on apua tällaisten koirien kanssa ja eläinlääkärikin voi antaa neuvoja ja suositella käyttäytymisasiantuntijaa. Neuteroinnista on joskus apua myös reviirin puolustukseen liittyvään aggressiivisuuteen.

Tosirakkautta

On yksi käyttäytymisen muoto, jonka saatat huomata silloin tällöin. Jos lähialueella on naaraskoira, joka on kiimassa, saatat huomata että uroskoirasi kieltäytyy syömästä, muuttuu surulliseksi ja välinpitämättömäksi, tai se on levoton ja halukas harhailemaan. Ei ole harvinaista, että uroskoirat yrittävät aktiivisesti karata löytääkseen rakkautensa kohteen. Tämä voi johtaa koiran loukkaantumiseen liikenteessä tai eksymiseen. Ylimääräinen vartiointi ja pieni hemmottelu auttaa koiraa selviämään tästä hankalasta ajasta. Ja tietenkin, kuten teini-ikäiset ihmisetkin, jotkut urospennut ovat toisia vaikeampia, mutta onneksi suurin osa selviää murrosiästä kaikkien mielenterveyden kannalta ehjin nahoin.

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.