Onko pihasi turvallinen koiranpennullesi?  

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Pihan tulisi olla turvallinen ja hauska paikka koko perheelle ja myös uudelle pikkuruiselle koiranpennullesi. Monet tavallisista puutarhassa käytettävistä aineista voivat olla vaarallisia, jopa kuolettavia koirille. Etanasyötit ovat erityisen myrkyllisiä, samoin kuin monet rikkaruohomyrkyt. Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ja ennen kaikkea, säilytä aineet lemmikkien ulottumattomissa. Jos koirasi kuitenkin altistuu jollekin sopimattomalle tai epäilet sellaista, ota heti yhteys eläinlääkäriin.

 

Koiranpentu ja kasvit

Monet yleiset kasvit voivat olla lemmikeille jopa hengenvaarallisia. Jos pentu kaivaa esiin kukkasipulin ja alkaa syödä sitä, kiellä sitä välittömästi. Kukkasipulit ovat erittäin vaarallisia. Tässä joitakin koiralle vaarallisia, joskus kuolettaviakin kasveja: sormustinkukka, esikko, marjakuusi, muratti, raparperi, lupiini, hajuherne, unikko, krysanteemi, visteria, kultasade.

Koiranpentu ja puutarhatyökalut

Jos pentu leikkii pihalla, älä käytä ruohonleikkuria tai trimmeriä, koska ne voivat aiheuttaa vakavia vammoja. Älä koskaan jätä terä- tai piikkityökaluja ruohikolle - niiden päälle astuessaan pentu voi satuttaa itsensä pahasti. Puutarhaletkua ei myöskään kannata jättää pennun pureskeltavaksi - ellet halua vesisuihkua niskaasi!

Koiranpentu ja vesi

Peitä lammikot ja muut vesialueet, kun koiranpentu on aivan pieni. Sillä voi olla vaikeuksia päästä ylös matalastakin vedestä ja se voi loukkaantua tai jopa hukkua.

Koiranpentu ja aidat

Ennen kuin päästät koiranpentusi ulos, varmista, että aita on tarpeeksi kestävä niin, ettei pentu pääse karkaamaan. Et varmasti halua uudeln lemmikkisi eksyvän tai joutuvan liikenneonnettomuuteen. Jos käytät puunkyllästeaineita, kuten kreosoottia, pidä pentu poissa, kunnes aine on kuivunut, äläkä jätä purkkeja avonaisiksi, ettei pentu pääse juomaan ainetta.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Light Large Breed Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Light Adult Large Breed auttaa ylläpitämään isojen rotujen koirien ihannepainoa ja nivelten terveyttä. Kliinisesti testatut antioksidantit ja L-karnitiini auttavat muuttamaan rasvan energiaksi.