Onko pihasi turvallinen koiranpennullesi?  

Published by
Min. lukemista

Pihan tulisi olla turvallinen ja hauska paikka koko perheelle ja myös uudelle pikkuruiselle koiranpennullesi. Monet tavallisista puutarhassa käytettävistä aineista voivat olla vaarallisia, jopa kuolettavia koirille. Etanasyötit ovat erityisen myrkyllisiä, samoin kuin monet rikkaruohomyrkyt. Lue aina käyttöohjeet huolellisesti ja ennen kaikkea, säilytä aineet lemmikkien ulottumattomissa. Jos koirasi kuitenkin altistuu jollekin sopimattomalle tai epäilet sellaista, ota heti yhteys eläinlääkäriin.

 

Koiranpentu ja kasvit

Monet yleiset kasvit voivat olla lemmikeille jopa hengenvaarallisia. Jos pentu kaivaa esiin kukkasipulin ja alkaa syödä sitä, kiellä sitä välittömästi. Kukkasipulit ovat erittäin vaarallisia. Tässä joitakin koiralle vaarallisia, joskus kuolettaviakin kasveja: sormustinkukka, esikko, marjakuusi, muratti, raparperi, lupiini, hajuherne, unikko, krysanteemi, visteria, kultasade.

Koiranpentu ja puutarhatyökalut

Jos pentu leikkii pihalla, älä käytä ruohonleikkuria tai trimmeriä, koska ne voivat aiheuttaa vakavia vammoja. Älä koskaan jätä terä- tai piikkityökaluja ruohikolle - niiden päälle astuessaan pentu voi satuttaa itsensä pahasti. Puutarhaletkua ei myöskään kannata jättää pennun pureskeltavaksi - ellet halua vesisuihkua niskaasi!

Koiranpentu ja vesi

Peitä lammikot ja muut vesialueet, kun koiranpentu on aivan pieni. Sillä voi olla vaikeuksia päästä ylös matalastakin vedestä ja se voi loukkaantua tai jopa hukkua.

Koiranpentu ja aidat

Ennen kuin päästät koiranpentusi ulos, varmista, että aita on tarpeeksi kestävä niin, ettei pentu pääse karkaamaan. Et varmasti halua uudeln lemmikkisi eksyvän tai joutuvan liikenneonnettomuuteen. Jos käytät puunkyllästeaineita, kuten kreosoottia, pidä pentu poissa, kunnes aine on kuivunut, äläkä jätä purkkeja avonaisiksi, ettei pentu pääse juomaan ainetta.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Prescription Diet™ j/d™ Canine Reduced Calorie with Chicken

  Hill's™ <span class='nowrap'>Prescription Diet™</span>Canine j/d™Reduced Calorie -ruuan on kliinisesti todistettu parantavan liikkuvuutta jo 3 viikossa. Ruoka sisältää oikeassa suhteessa ravintoaineita, EPA:a (erityinen omega-3-rasvahappoa) ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Canine Adult Savoury Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Lamb & Rice

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153 Canine Adult Lamb and Rice (lammas ja riisi) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja pitämään yllä hyvää lihaskuntoa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja helposti sulavaa lammasta.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.