Onko kissanpennustasi tulossa nirso?

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Muutos on väistämätön osa elämää, jopa kissoille. Esimerkiksi ensimmäinen syntymäpäivä. Se on todellinen virstanpylväs kissalle, se merkitsee siirtymistä aikuisuuteen.   Aikuisten kissojen ruokaa voidaan nyt vähitellen sekoittaa kissanpennun ruokaan useiden päivien ajan. Näin kissa voi totutella rauhassa suurempiin nappuloihin ja uuden ravinnon koostumukseen. 

Yksinkertainen juttu. Mutta aikuisuus merkitsee myös sitä, että pystyy tekemään valintoja ja tästä lähten kissat saattavatkin muuttua jääräpäisemmiksi ja joustamattomammiksi mielihalujensa suhteen. Ei ole syytä stressaantua jos kissaystäväsi päättää nukkua sohvalla kalliin kissan iglumajan sijasta, mutta entä jos se alkaa nirsoilla ruuasta? Kuinka pitkään sinun tulisi odottaa ennen kuin taivut jokaiseen kissan ravintoa koskevaan oikkuun?

Nyt, enemmän kuin koskaan, alat nähdä kissasi yksilönä. Jotkut kissat, kuten ihmisetkin, rakastavat kokeilla uusia asioita - uusia tuotteita, muutoksia koostumuksessa, kostean ja kuivan ruoan sekoitusta. Tällaista uusista asioista pitämistä kutsutaan neofiliaksi ja kissasi saattaa käyttäytyä tämän tyyppisesti, riippuen sen persoonallisuudesta, aikaisemmista kokemuksista, ympäristöstä ja lukuisista muista vaikutteista.

Toiset kissat saattavat olla neofobisia ja aktiivisesti inhota uusia asioita. Tällaiset kissat pitävät rutiineista, eivätkä etsi vaihtelua ja useimmiten syövät mieluiten samaa ruokaa päivästä toiseen. Jos niillä on aina ollut ruokinta-alusta ruokakuppinsa alla, sen pois ottaminen voi järkyttää niitä niin paljon, etteivät ne suostu syömään. Tämä on tärkeä seikka ottaa huomioon kun adoptoit kodittoman kissan. Yritä saada mahdollisimman paljon selville sen ruokailutottumuksista, ennen kuin tuot kissan kotiin.  Pidä mielessä, että ne saattavat olla neofobisia, ei ainoastaan ruoan, vaan myös  lelujen ja ympäristön suhteen.

On hyödyllistä tietää, miten ruoka tulisi asettaa tarjolle, erityisesti jos kissasi on hiukan nirso aterioiden suhteen. Jotkut kissat syövät mieluiten kostean muonan kehonlämpöisenä. Vaikket joka päivä käyttäiskään tätä tekniikkaa, harkitse sitä ainakin silloin, kun kissasi on hieman allapäin. Hyvä tapa rohkaista kissaasi kokeilemaan kuivamuonaa, on sekoittaa sitä lämpimään veteen kastikemaiseksi.

Yksi yllättävä seikka, jota et ehkä ole tullut ajatelleeksi, on oma kehonkielesi. Kissasi seuraa tarkkaan mikä on sinun käsityksesi tietystä ruoasta. Jos et yksinkertaisesti pidä uusimman pakkauksen ulkoasusta, kissasi saattaa tulkita ilmeestäsi tai asennostasi, että kaikki ei ole kohdallaan ruoassa. Jos  'ajattelet positiivisesti', on hyvä mahdollisuus, että kissasi tekee myös niin!

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.