Kodin lemmikkien tapaaminen

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Uuden kissanpennun tutustuttaminen

Jos sinulla on jo entuudestaan kissa kotona, se todennäköisesti alkaa vartioida reviiriään uuden kissanpennun saapuessa. On aivan luonnollista, että haluat kissasi hyväksyvän uuden kissanpennun. Mutta on yhtä luonnollista, että vanhempaa kissaa täytyy suostutella hyväksymään nuorempaa, jota se pitää kilpailijanaan. Sehän on ollut ainoa kissa talossa ja toiminut omilla ehdoillaan tähän saakka.

Hitaasti hyvä tulee

Kaksi lemmikkiäsi tulee erinomaisesti toimeen, jos noudatat seuraavia yksinkertaisia toimia: Ensinnäkin, tutustuta uusi perheenjäsen kaikessa rauhassa. Toiseksi, varmista että uusi kissa ei muuta vanhan kissan ruokailu- ja nukkumajärjestelyjä. Tällöin mahdollisuudet sopuisaan yhdessäoloon ovat hyvät. Aina on kuitenkin olemassa mahdollisuus, että ne eivät koskaan tule toimeen keskenään.

Kun olet päättänyt lemmikkien kohtaavan toisensa, otat ohjat käsiisi. Älä jätä niitä tutustumaan toisiinsa keskenään. Valitse sellainen ajankohta, jolloin talossa on hiljaista. Koska uuden kissan seksuaalinen kehitys on kesken, vanha kissa ei tunne olevansa uhattu tai joutuvansa kilpailemaan. Kilpailuasetelman riskiä vähentää myös se, jos kissat ovat eri sukupuolta. Älä kuitenkaan kiirehdi kasvokkain tutustumista, pidä ne erillään mutta anna niiden tutkia toistensa oleskelupaikkoja ja petejä, jolloin ne vähitellen tottuvat ajatukseen, että lähistöllä on toinen kissa.

Yhteisiä tuoksuja

Kissoille hajuaisti on kaikista tärkein, joten on hyvä idea siirtää joitakin kodin tuoksuja uuden kissanpentusi turkkiin ennen kuin annat kissojesi kohdata. Sekoita tuoksut silittämällä ensin vanhaa kissaasi, sitten uutta kissanpentua käsiä pesemättä ja päinvastoin. Näin myös uusi kissanpentu tottuu toisen kissan tuoksuun.

Osoita kissanpennulle oma paikka

Voit harkita kissalle omaa aitausta tai laatikkoa, jossa on sen peti, hiekkalaatikko ja vesikuppi, jotta se tuntee olonsa turvalliseksi ja mukavaksi. Kun tuot toisen kissasi huoneeseen tutustumaan pentuun, se kokee olevansa turvassa omassa paikassaan mutta näkee silti toisen kissan. Ja kun olet päättänyt, että hetki on oikea (tämä voi viedä useita päiviä), avaa kissanpennun aitauksen ovi ja anna sen tulla ulos omalla ajallaan.

Ei ole takeita siitä, että näistä kahdesta kissasta tulisi ylimpiä ystävyksiä; jos niistä ei tule, anna niiden kehittää sellainen suhde joka sopii kummallekin. Useimmat kissat oppivat loppujen lopuksi ainakin sietämään toista kissaa.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's Science Plan FELINE ADULT URINARY HEALTH with CHICKEN

  <p><strong>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Urinary Health Sterilised Cat</strong> is formulated to support the health of your cat's urinary system for a longer, happier life.<br>With a unique Weight Management Formula that helps sterilised cats keep fit and healthy.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Feline Adult Sensitive Stomach & Skin Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Stomach -sarjan tuotteet auttavat ruoansulatuksen toimintaa. Sisältää kliinisesti tutkittuja antioksidantteja, sekä erittäin helposti sulavaa proteiinia ja hellävaraisia kuituja ihanteellisessa suhteessa. Soveltuvat jokapäiväiseksi ravinnoksi.