Tarkkaile koiranpentusi painoa  

Published by
Min. lukemista

Koiranpennun painontarkkailu

Tiesitko, että lemmikki on määritelmän mukaan ylipainoinen, jos se painaa 15 % ihannepainoaan enemmän? Pienille koirille, kuten chihuahualle, ylipaino merkitsee 330 grammaa, mutta esimerkiksi rottweilerille jopa 7,5 kg. Monet omistajat eivät huomaa lemmikkinsä lihomista, koska rasva kertyy elimistöön hitaasti.

Paino-ongelmien kanssa harvoin kuitenkaan käännytään eläinlääkärin puoleen.

Kasvuiässä koiranpentu tarvitsee enemmän ruokaa kuin täysikasvuisena aikuisena, mutta älä koskaan anna ruokaa koiran sitä pyytäessä. Aloita 3-4 aterialla päivässä aina samaan kellonaikaan. Ruoka on annettava koiralle noin 15 minuutiksi ja otettava sen jälkeen pois, vaikka kuppiin olisikin jäänyt ruokaa. Kun on seuraavan aterian aika, laita lautaselle se määrä ruokaa, mikä on pakkauksen suositus oman lemmikkisi painolle ja koolle.

Herkemmin lihoville roduille ruokinta aloitetaan pienimmällä suositellulla määrällä. Vielä parempi, jos kysyt eläinlääkäriltä neuvoa. Ruokintasuositus on tarkoitettu vain ja ainoastaan suuntaa antavaksi. Jokainen koiranpentu on yksilö, ja sitä on kohdeltava sen mukaisesti. Lemmikin ylipainon testaaminen on yksinkertaista. Tunnustele sen rintakehää ja ihon alla olevaa rasvakudosta; sinun pitäisi tuntea sen kylkiluut sormillasi. Kylkiluita on vaikea tuntea kunnolla, jos lemmikki on ylipainoinen. Jos olet huolissasi koiranpentusi painosta, varaa aika eläinlääkärille. Klinikka saattaa tarjota punnituksen ilmaiseksi koiranpennun ensimmäisen elinvuoden ajan. Yleisesti suositellaan, että veisit koiranpentusi punnittavaksi kerran kuussa ja tulos tulisi kirjata pennun kasvukäyrään.

Muutama sana nirsoilusta

Nirsoilu on lähes poikkeuksetta omistajan syytä. Satunnaisia makupaloja lukuun ottamatta, koiranpentusi pitäisi syödä vain sille tarkoitettua ruokaa. Älä anna sen tottua syömään tähteitä lautasilta, koska silloin opetat sitä valikoiviin ruokailutottumuksiin.

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Advanced Fitness™ Mini with Chicken

  Hill's&#153; </cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Mini with Chicken (kana) on suunniteltu koirille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka pitää yllä hyvää lihaskuntoa ja tukee elimistön terveyttä. Sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>