Matkustaminen koiran kanssa  

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

TransportationKun suunnittelet ulkomaanmatkaa lemmikkisi kanssa, tarkista vaatimukset eläinlääkäriltäsi. Etenkin lämpimissä maissa* lemmikki saattaa altistua sairauksille, jotka ovat lauhkeassa ilmastossa harvinaisempia. Myös terveystodistus ja/tai rokotuksia voidaan tarvita.

Matkustaminen koiran kanssa on todella hauskaa, kun vain teet oikeat järjestelyt sitä varten. Heikko etukäteissuunnittelu saattaa tehdä kokemuksesta stressaavan sekä sinulle että lemmikillesi.

Kun olet päättänyt ottaa koirasi mukaan matkallesi, hanki koirallesi kaulapanta, jossa on yhteystietosi ja pidä pantaa koiralla koko ajan. Mikrosiru on myös hyvä turva. Ennen matkustamista koiran kanssa on hyvä käydä läpi joitakin peruskäskyjä, jotta se käyttäytyy hyvin matkan aikana. Sitten, suunnittele kuljetusta, millä kuljette ja missä pysähdytte, esimerkiksi kaikki hotellit eivät ole koiraystävällisiä!

Autolla matkustaminen

Auto on yleisesti paras ja myös yleisin tapa matkustaa koiran kanssa ja todennäköisesti se on jo tuttu kulkuväline koirallesi entuudestaan. On kuitenkin reilua todeta, että jotkut koirat ahdistuvat auton kyydissä, joten koita tehdä matkasta mahdollisimman nautinnollinen koirallesi vaihtelemalla määränpäitäsi ennen matkaa. Esimerkiksi, jos koira kulkee auton kyydissä vain eläinlääkärille, sillä saattaa olla huonoja kokemuksia autolla matkustamisesta. Kuljeta koiraasi autolla rannalle, puistoon tai lemmikkiliikkeeseen ja se tulee odottamaan autolla matkustamista kivan tapahtuman toivossa.

Jos koirasi on edelleen rauhaton, eikä osaa asettautua autossa, vältä pitkiä matkoja ja kysy tapoja ahdistuksen lievitykseen eläinlääkäriltäsi. Jos koirasi matkustaa mielellään pitkiäkin matkoja, muista, että koirienkin tarvitsee, meidän ihmisten tavoin, venyttää jäseniään ja keventää oloaan välillä. Varmista siis, että pysähdytte matkan aikana noin 3-5- tunnein välein. Koirat ovat erilaisia, joten jos tiedät, että koirasi muuttuu rauhattomaksi parin tunnin välein, pysähtykää useammin.

Mitä ottaa mukaan

Tässä pieni lista asioista, joita saatat tarvita automatkalla:

 • Talutushihna
 • Koiran istuin/kuljetushäkki
 • Vettä ja vesiastia
 • Makupaloja
 • Koiranlelu
 • Huopa/koiranpeti
 • Ulostepusseja
 • Lääkkeet ja reseptit
 • Ensiapupakkaus
 • Terveystodistus
 • Puhdistustarvikkeet

On myös suotuisaa tehdä lista käytettävissä (ja avoinna!) olevista eläinklinikoista matkan varrella, varmistaaksesi, että koirasi saa ammattimaista apua tarvittaessa.

Matkustaminen lentäen

Yleisesti puhutaan, että lentäminen koiran kanssa ei ole ihanteellista. Kuitenkin jotkin lentoyhtiöt sallivat lemmikit matkatavarana, mikäli se on niin pieni, että mahtuu edessä olevan istuimen alle. Suurikokoiset lemmikit eivät ole niin onnekkaita, vaan joutuvat matkustamaan matkatavaratilassa.

Yöpyminen hotellissa

Etsiessäsi hotellia lemmikin kanssa matkustaminen on olennaista. Monet hotellit sallivat koirat mielellään ja saattavat tarjota jonkinlaista aktiviteettiakin korvausta vastaan. Valitse siis hotellisi huolella.

Yöpyminen leirintäalueella

Kaikki leirintäalueet eivät salli koiria, joten varmista lemmikin mukana olo ennen kirjautumistasi alueelle. Telttailu on loistava tapa viettää aikaa koiran kanssa ulkona, joten valitse ihmeessä tämä vaihtoehto!

*(Sub)trooppisille alueille, kuten Välimeren rannikolle, matkustettaessa on olemassa tiettyjä tautiriskejä

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Dog Food with Turkey

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Turkey (kalkkuna) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.
 • Science Plan™ Canine Adult Sensitive Skin with Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Sensitive Skin on suunniteltu ehkäisemään ihon kuivumista, hilseilyä ja kutinaa. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja omega-3- ja omega-6-rasvahappoja.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Canine Adult with Chicken

  <P>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Savoury Chicken(kana) on suunniteltu pitämään yllä hyvää lihaskuntoa ja tukemaan elimistön terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja, vähärasvaisia proteiineja ja omega-3-rasvahappoja.<BR><BR><B>
 • Science Plan™ Puppy Healthy Development™ Mini Chicken

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini on suunniteltu koiranpennuille, jotka pitävät pienistä ruokanappuloista. Ruoka vahvistaa immuunijärjestelmää ja edistää liikkuvuutta. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja DHA:ta.