Eroon karvapalloista

Published by
Min. lukemista

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Mitä karvapallot oikein ovat?

Kissat ovat hyvin siistejä olentoja, ja uusi kissanpentusi käyttää useita tunteja päivässä itsensä pesemiseen. Sukimalla itseään se poistaa turkistaan kaikki irtonaiset karvat. Niitä on vaikea sylkäistä pois, joten tavallisesti ne joutuvat nieluun. Tästä ei yleensä tule mitään ongelmia, ja karvat kulkevat ruoansulatuskanavan läpi. Joskus karvat kuitenkin voivat jäädä mahalaukkuun ja muodostaa pallon.

Miten pallo tulee ulos?

Tavallisesti, kun karvapallo on kasvanut riittävän suureksi, kissa oksentaa sen ulos (makkaranmuotoisena karvatuppona), vaikka joillakin kissoilla ne poistuvat ulosteen mukana. joka tapauksessa, karvapalloista harvoin on mitään haittaa. Joskus pallosta voi kuitenkin olla vaikea päästä eroon, ja kissa kakoo ja oksentelee toistamiseen. Jos tämä huolestuttaa, käänny eläinlääkärin puoleen.

Joissakin hyvin harvoissa tapauksissa karvapallo ei poistu luonnollista reittiä ja se on poistettava leikkauksella. Tämä on onneksi kuitenkin hyvin harvinaista.

Kuinka karvapallojen syntyä voi estää?


Yksi parhaista ehkäisykeinoista on harjata kissaa säännöllisesti. Kissa on hyvä totuttaa siihen jo pienestä pitäen.

Keljujen karvojen poistaminen

Harjan tyypillä on merkitystä. Eläinlääkäri osaa neuvoa, millainen harja on omalle kissanpennullesi paras. Lyhytkarvaisille pennuille käytetään yleisesti kumista harjaa. Ne ovat tarpeeksi pehmeitä, eivätkä siksi tunnu epämukavilta, mutta poistavat irtonaisia karvoja tehokkaasti. Jos oma kissanpentusi on pitkäkarvainen, sitä on harjattava entistäkin perusteellisemmin. Pitkäpiikkinen metallikampa on todennäköisesti hyvä valinta. Keväisin ja kesäisin, kun karvanlähtö on runsaampaa, kissaa tulee harjata useammin. Harjaamisen ei tarvitse olla pelkkä kotiaskare, se voi olla hyvä tapa luoda kiinteämpi side sinun ja kissanpentusi välille. Harjaussession lopuksi on hyvä silitellä ja halia kissaa tai leikkiä sen kanssa.

Voiko karvapallojen muodostumiseen vaikuttaa ruokavaliolla?

Joiden tutkimusnäyttöjen perusteella runsaasti kuitua sisältävä kuivamuona, kuten Hill's Science Plan Hairball Control voi auttaa vähentämään karvapallojen muodostusta suolistossa. Kysy eläinlääkäriltäsi neuvoa.

Muista – karvapallot eivät ole mukavia, mutta niistä on harvoin mitään huolta

Kakovan kissanpentusi katseleminen voi huolestuttaa, mutta on hyvä muistaa, että kissoilla on ongelmia karvapallojen kanssa aika ajoin ja, että ne ovat harvoin todellinen huolenaihe.

Liittyvät artikkelit

Liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.