Neljä neuvoa, joilla auttaa kissaasi pitämään yllä ihanteellista painoa

Julkaisija
min luku

Löydä ruokaa, joka sopii lemmikkisi tarpeisiin

Find a dog food that fits your pet’s needs

Find a cat food that fits your pet’s needs

Oletko huolissasi siitä, että kissasi on ylipainoinen tai hieman yli keskipainon? Ylipaino voi aiheuttaa ylimääräistä nivelien kulumista ja lisätä joidenkin sairauksien, kuten diabeteksen, todennäköisyyttä. Eläinlääkärisi neuvoo sinua kissasi terveellisen painon suhteen ja kertoo sinulle, mikä on kissasi kannalta tehokkain ja terveellisin tapa pudottaa ylimääräiset kilot.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä siitä, miten voit varmistaa, että kissasi saavuttaa ihannepainonsa ja ylläpitää sen tervettä painoa koko sen elämän ajan.

 1. Seuraa kissasi painonpudotusta.
  Painonpudotus voi edistää kissasi terveyttä, mutta vain, jos painonpudotus tapahtuu terveellisesti ja hallitusti. Varmistaaksesi, että kissasi laihtuu terveellä tahdilla, punnitse kissasi säännöllisesti ja arvioi sen kehon kunnon pisteet. Eläinlääkäri tai hoitaja osaa kertoa sinulle lisää kissasi kuntopisteistä. Aluksi painoa on ihanteellista seurata kahden viikon välein, sitten kuukausittain. Useimmilla eläinlääkärien vastaanotoilla on vaaka, jota voit käyttää maksutta, mutta voit käyttää myös omaa kylpyhuoneen vaakaasi, jos kissasi suostuu syliisi. Punnitse itsesi pitelemällä kissaa sylissäsi ja vähennä kokonaispainosta sitten oma painosi, jotta saat kissan painon.

 2. Sisällytä lemmikkisi rutiiniin terveellistä liikuntaa.
  Kun annat kissallesi täysipainoista ja tasapainoista painonpudotusruokaa, voit olla varma, että kissasi syö terveellisesti. Kissasi painonhallintaohjelma ei kuitenkaan ole täydellinen ilman terveellistä liikuntaa. Varmista, että kissasi saa tarvitsemaansa liikuntaa pysyäkseen terveenä. Leikkiminen kissan kanssa vahvistaa sidettänne sekä antaa sille liikuntaa ja virikettä.

 3. Käy säännöllisesti eläinlääkärillä.
  Säännölliset eläinlääkärikäynnit auttavat varmistamaan, että kissasi painonhallintaohjelma sujuu ongelmitta. Eläinlääkäri tietää kissasi ihannepainon, kuinka nopeasti sen pitäisi laihtua ja mitkä ruoat ovat parhaita painonhallintaohjelman kuhunkin vaiheeseen. Eläinlääkäriltäsi saat myös vinkkejä kissan ruoka-annosten jakamiseen, jotta kissasi pysyy kylläisenä pidempään päivän aikana.

 4. Säilytä ihanteellinen paino lemmikin koko elämän ajan.
  Kissasi painonhallintaohjelman ei pitäisi olla vain väliaikaista. Kun kissasi on saavuttanut ihannepainonsa, keskustele eläinlääkärisi kanssa siitä, pitäisikö kissasi sinun jatkaa saman ruoan tarjoamaista, ehkä suuremmalla annoksella, vai vaihtaa johonkin muuhun ruokaan. Muista liikunta ja punnitse kissasi noin kuukauden välein, jos sen paino alkaa taas muuttua.

Kissasi saattaa lihoa helpommin kuin muut kissat. Rotu, ikä, ruoka, terveydentila ja monet muut tekijät voivat vaikuttaa siihen, kuinka nopeasti kissa lihoo ja millaista ravintoa painonhallintaan tarvitaan. Jos epäilet, että kissasi tarvitsee painonhallintaohjelmaa, kysy neuvoa eläinlääkäriltäsi.

Tarkistanut Tri Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA ja Tri Emma Milne BVSc FRCVS

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Aiheeseen liittyvät tuotteet

 • Science Plan™ Feline Mature Adult 7+ NeuteredCat

  Kastroiduilla kissoilla on kolminkertainen todennäköisyys saada ylipainoa ja virtsatieongelmia muihin verrattuna. <br>Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; NeuteredCat Young Adult on suunniteltu erityisesti kastroitujen kissojen tarpeisiin. Ruuan ainutlaatuinen painonhallintakoostumus sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja.
  Buy Now »
 • Science Plan™ Feline Adult 7+ Youthful Vitality Multipack

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
  Buy Now »
 • Hill's™ Science Plan™ Kitten Healthy Development™ Chicken

  Hill's&#153;</cf><csf style="tw4winInternal" font="Courier New" fontcolour="0xff"><text text="&amp;#153;"/></csf><cf font="Verdana" size="10" complexscriptssize="10"> <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Kitten Chicken (kana) on suunniteltu vahvistamaan immuunijärjestelmää ja ylläpitämään ruuansulatuskanavan terveyttä. Ruoka sisältää kliinisesti testattuja antioksidantteja ja ihanteellisen määrän kalaöljystä saatavaa DHA:ta.
  Buy Now »
 • Hill's Science Plan YOUTHFUL VITALITY MATURE ADULT CAT FOOD with CHICKEN & RICE

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality has been scientifically developed with cutting edge food science to deliver nutrition that helps fight the signs of aging in your adult 7+ yrs cat.
  Buy Now »