Ihmisten tapaan myös kissat ja koirat tarvitsevat tasapainoisen suolistoflooran eli mikrobiomin. Mitä mikrobiomilla tarkoitetaan? Se on lemmikin ruoansulatuskanavan ainutlaatuinen ekosysteemi, joka sisältää miljardeja mikrobeja sekä muita mikro-organismeja. Suolistobakteerit voivat olla lemmikille joko hyödyllisiä tai haitallisia. Suoliston mikrobiomi voidaan tasapainottaa ravinnon avulla ja vaikuttaa siten terveyden ja akuutin tai kroonisen suolistosairauden todennäköisyyteen.

Lemmikin hyvinvointia voidaan lisätä MIKROBIOMIN AVULLA

Mikä mikrobiomi lyhyesti sanottuna on? Lemmikin mikrobiomi on kuin pieni ekosysteemi, jolla on erittäin tärkeä merkitys lemmikin tasapainoisen ja terveen ruoansulatuksen sekä yleisen hyvinvoinnin kannalta. Sitä voisi verrata puutarhaan tai niittyyn, sillä saadaksemme ne kukoistamaan, täytyy kasvit valita huolella ympäristöolosuhteiden mukaan.

Uusimpien suoliston mikrobiomin terveyttä ja ravintoa koskevien tutkimusten pohjalta tiedämme, että monipuolinen kuitukoostumus, mukaanlukien prebioottista kuitua sisältävät koiran- ja kissanruoat, voivat sekä tukea että ravita tätä olemassa olevaa suoliston “ekosysteemiä” — mikrobiomia.

Hill’s on tutkinut mikrobiomin terveyttä yli vuosikymmenen ajan. Tästä syystä se on lemmikinruokateollisuudessa johtavassa asemassa ravitsemuksen ja mikrobiomin välisen yhteyden ymmärtämisessä.

ENEMMÄN KUIN PERINTEISET MENETELMÄT

Lemmikkien kuituun reagoivia ruoansulatuskanavan sairauksia (esim. krooninen ripuli tai ummetus) on perinteisesti hoidettu muutamalla tavallisella menetelmällä — kuitupitoisella terapeuttisella ruoalla, probioottisilla bakteereilla sekä kotitekoisella kana-ja riisiruoalla. Jokaisessa näissä on omat etunsa ja haasteensa:

Kuitupitoiset terapeuttiset ruoat

Kuitupitoiset terapeuttiset ruoat

EDUT:
Auttaa ruoansulatuskanavan oireisiin vaikuttamalla lemmikin paksusuolen nestetasapainoon (koiran ripuli, kissan ummetus)

HAASTEET:

  • Voi viedä pitkään ennen kuin vaikutus näkyy
  • Ei välttämättä sisällä kaikkia terveysvaikutuksia ruoansulatuskanavan hyvinvointiin
Probioottiset bakteerit koirille ja kissoille

Probioottiset bakteerit koirille ja kissoille

EDUT:
Saattaa auttaa hoitamaan akuuttia ripulia koirilla

HAASTEET:

  • Ei välttämättä ratkaise sairauden perimmäistä syytä
  • Ei ole räätälöity yksilöllisesti lemmikille sopivaksi (ei toimi yhdessä lemmikin olemassa olevan suoliston mikrobiomin kanssa)
Kotitekoinen kana- ja riisiruoka

Kotitekoinen kana- ja riisiruoka

EDUT:
Hellä vatsalle

HAASTEET:

  • Ravinteiden tasapaino
  • Ruoan valmistuksen haasteet

Uusi näkökulma ruoansulatuskanavan sairauksien hoitamiseen: MIKROBIOMI

Tutkimukset ovat jo pitkään osoittaneet, että koirien ja kissojen suoliston mikrobiomilla voi olla huomattava vaikutus ruoansulatuskanavan terveyteen. Uusimman tutkimustiedon mukaan koirien ja kissojen suoliston mikrobiomi on kriittisen tärkeä ruoansulatuskanavan sairauksien hoitamisen sekä koko lemmikin hyvinvoinnin kannalta. Tämä tarjoaa uusia mahdollisuuksia ruoansulatuskanavan terveyden ja yleisen hyvinvoinnin edistämiseen tukemalla ja ravitsemalla suoliston mikrobiomia.

Biologiaan pohjautuvan lemmikkien ravitsemustieteen maailmanlaajuisena johtajana Hill’s Pet Nutrition on analysoinut mikrobiomia yli vuosikymmenen ajan saavuttaen uraauurtavan aseman lemmikkien mikrobiomitutkimuksessa. Hill’s hyödyntää edistynyttä teknologiaa, jotta ruoansulatuskanavan mikrobiomia ymmärretään paremmin. Tämä käsittää uusia menetelmiä, kuten seuraavan sukupolven sekvensointitekniikat. Näiden pohjalta on todettu, että lemmikin ruoansulatuskanavan terveyttä voidaan merkittävästi parantaa ravinnon avulla — lisäämättä uusia, elimistölle vieraita bakteereja.

Tämän teknologian avulla Hill's asettaa terveen mikrobiomiomin etusijalle ruoansulatuskanavan sairauksien hoidossa. Säännöllistä ja tervettä suoliston toimintaa parannetaan luonnollisesti tasapainottamalla lemmikin oman yksilöllisen suolistomikrobiomin toimintaa.

Lisätietoa suoliston mikrobiomista

Nämä lähteet on tarkoitettu vain eläinlääketieteen ammattilaisille.

Welcome to the World of the Gut Microbiome

Tekijä: Iveta Becvarova, DVM, MS, DACVN

Tutkimusten mukaan terve suolistomikrobiomi vaikuttaa terveyteemme monin tavoin. Mitä tiedämme suoliston mikrobiomista, mitä etuja se tarjoaa ja miksi se on tärkeä koirille ja kissoille?

LUE LISÄÄ

Dietary Influences on the GI Microbiome

Tekijä: Dr. Jennifer Radosevich, PhD

Tämä video on johdanto mikrobiomiin, terminologiaan sekä erilaisten raaka-aineiden sekä ruokien vaikutuksesta mikrobiomiin ja lemmikin terveyteen.

KATSELE VIDEO

Food Is Love… for the GI Microbiome

Tekijä: Dr. Jen MacLeay, DVM, PhD, Diplomate ACVIM

Eläinlääkäreille ja eläintenhoitajille tarkoitettua käytännön tietoa siitä, miten erilaiset ruoat ja ruokintatavat vaikuttavat lemmikkien suoliston mikrobiomiin.

KATSELE VIDEO

VIDEOITA IHMISTEN MIKROBIOMISTA MUISTA LÄHTEISTÄ:

Esittely ihmisten mikrobiomiaan.

KATSELE VIDEO

Katso mitä tapahtuu, kun mikrobit juttelevat aivoillesi.

KATSELE VIDEO

Tutustu ihmisen ja elinympäristömme mikrobiyhteisöjen piilevään maailmaan.

KATSELE VIDEO

Katsele miten resistentti tärkkelys siirtyy suoliston läpi, ravitsee suoliston mikrobiomia ja auttaa ennaltaehkäisemään syöpää.

KATSELE VIDEO

TULOSSA PIANUusi mullistava innovaatio, joka pyrkii hoitamaan ruoansulatuskanavaa terveen mikrobiomin avulla

Lue lisää

Pyydä eläinlääkäriltäsi lisätietoa ja ohjeita koiran tai kissan terveen suolistomikrobiomin tukemiseen