ROTU

Yritätkö päättää, mikä kissarotu sopii sinulle parhaiten? Lue nämä hyödyllisiä tietoja sisältävät artikkelit. 

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys
  • Merkityksellisyys
  • Otsikko

Tunne rodut

Ehkä olet aktiivinen ja ulospäin suuntautuva henkilö, joka haluaa seuralaisensa olevan yhtä seikkailunhaluinen kuin itse on. Vai haluatko rennon, helppohoitoisen kissan, jonka lempipuuhaa on torkkuminen? Tiedät todennäköisesti, mitä haluat, mutta tiedätkö, miten löydät sen? Aloita tutustuminen kissarotuihin. Jokaisella on oma historiansa, persoonallisuutensa ja ulkonäkönsä, ja jokin roduista sopii varmasti juuri sinulle ja sinun elämäntyyliisi.

Ominaisuudet ja persoonallisuus 

Ovatpa ne sitten pitkäkarvaisia tai lyhytkarvaisia tai sekoitus kumpaakin, kaikilla roduilla on erityiset ominaisuutensa ja oma persoonallisuutensa. Jotkin näistä ominaisuuksista edellyttävät tietynlaista elämäntapaa tai hyvää ymmärrystä eläimen tarpeista. Jos sinulla on esimerkiksi lapsia tai muita lemmikkejä, tietyt kissatyypit käyttäytyvät yhteisissä leikeissä sävyisämmin kuin toiset. Ota huomioon myös, kuinka paljon aikaa haluat käyttää lemmikkisi turkin hoitoon. Joidenkin kissojen turkki vaatii hyvin vähän hoitoa, kun taas toiset vaativat säännöllistä harjaamista pysyäkseen puhtaina ja terveinä. Jos joku perheenjäsenistä on allerginen kissoille, harkitse hypoallergeenisen tai vähän allergiaa aiheuttavan kissan hankintaa. 

Mikä rotu on paras sinulle ?

Ajatellaan, että ihmiset ovat jalostaneet kissoja tuhansien vuosien ajan tiettyjen ominaisuuksien kehittämiseksi. Vaikka lähiseudullasi ei olisikaan kissankasvattajaa, voit silti löytää sopivan kissan itsellesi tutkimalla aihetta hieman ja arvioimalla omaa elämäntyyliäsi ja persoonallisuuttasi. Itse asiassa kissoja on yli 40 eri rotua, joten valinnanvaraa on paljon. Kun tutkit asiaa, muista myös selata luomiamme profiileja ja tutustua kunkin rodun historiaan. Löydät kiinnostavia tarinoita tulevan kissaystäväsi alkuperästä ja maahantuonnista ja jopa jotakin siihen liittyviä legendoja.