KOULUTUS Kissa

Lue nämä artikkelit niin opit, kuinka kissaa koulutetaan. 

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Kuinka koulutat kissaasi 

Koirat haluavat miellyttää laumanjohtajaa, mutta on hyvä muistaa, että kissat ovat erilaisia. Ne ovat kiinnostuneempia itsensä miellyttämisestä! Jos siis haluat, että kissasi lopettaa huonekalujen raapimisen, tiskipöydälle hyppimisen ja leikkimielisen puremisen, tarvitset paljon kärsivällisyyttä, kunnioitusta, vahvistusta ja palkkioita.  

Koulutuksen perusperiaatteet

Kissat eivät ensinnäkään ymmärrä rankaisua. Hyvän käytöksen kannustaminen on paljon tehokkaampaa. Kuulostaako hankalalta? Sitä sen ei tarvitse olla. Sano vain lempeästi mutta lujasti ”ei”, jos kissasi tekee jotain kiellettyä. Jos se sitten toimii haluamallasi tavalla, anna sille mahdollisimman paljon huomiota ja rakkautta. Herkkupalat ovat aina motivoivia, joten pidä ravitsevia makupaloja käden ulottuvilla. (Ole silti varovainen, ettet syötä herkkuja liikaa.)

Hiekkalaatikkoon totuttelu

Kissat ovat luontaisesti puhtaita, joten lemmikkisi voi jo osata käyttää vessaa. Valmistele hiekkalaatikko, ennen kuin kissa muuttaa kotiisi. Jos kodissasi on riittävästi tilaa, hanki useampi kuin yksi laatikko. Aseta ne hiljaisiin ja rauhallisiin paikkoihin, ja muista puhdistaa ne päivittäin.

Pennun sosiaalistaminen

Kissojen kehitykseen kuuluva sosiaalistumisvaihe on lyhyt. Itse asiassa niiden tärkein käytökseen ja sosiaaliseen kehitykseen liittyvä kasvuvaihe kestää neljän viikon iästä 16 viikon ikään. Ennen kuin kissa muuttaa kotiisi, se on todennäköisesti jo tutustutettu ihmisiin varsinkin, jos se tulee löytöeläinkodista. Muista esitellä kissa myös lapsillesi. Kerro lapsille etukäteen, että kissan kanssa pitää leikkiä hellävaroin. Pidä esittelyt kaiken kaikkiaan lyhyinä siihen asti, että kissa alkaa tuntea olonsa rauhalliseksi uusien ihmisten kanssa. Jos pakotat kissasi sosialisoimaan enemmän kuin se haluaa, se saattaa tulla pelokkaaksi tai vetäytyä tai jopa saada stressiperäisiä terveysongelmia.