ROTU

Tutustu artikkeleihin, joista löydät hyödyllisiä tietoja koiraroduista. 

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys
  • Merkityksellisyys
  • Otsikko

Tunne rodut

Oletpa sitten etsimässä mahtavaa lenkkikaveria tai lemmikkiä, jota voit halailla sohvalla, on tärkeää, että valitset elämäntyyliisi sopivan koirarodun. Jos päätöksen tekeminen tuntuu vaikealta, varaa riittävästi aikaa aiheen tutkiskeluun. Olemme keränneet paljon artikkeleja, jotka sisältävät runsaasti hyödyllistä tietoa rotujen ominaisuuksista, persoonallisuudesta, historiasta ja vaaditusta elinympäristöstä. Jokaisella rodulla on oma ainutlaatuinen luonteensa, ja jokin niistä sopii varmasti juuri sinulle ja sinun elämäntapaasi.

Ominaisuudet ja persoonallisuus 

Monet fyysiset ominaisuudet sekä luonteenpiirteet pitää ottaa huomioon rotua valittaessa, mukaan lukien koiran korkeus, paino ja liikunnan tarve. Jos haluat suurikokoisen koiran, joka on rento ja vaatii vähän intensiivistä liikuntaa, basset hound saattaa olla sopiva valinta. Jos pidät enemmän pienistä koirista ja haluaisit liikkua aiempaa enemmän, kokeile jackrusselinterrieriä, joka on erittäin energinen ja tarvitsee paljon liikuntaa ja virikkeitä. Tutki rotuprofiilejamme löytääksesi persoonallisuuden, joka vastaa omaasi. On myös tärkeää miettiä terveysongelmia, joille suosikkirotusi on altis. Valitettavasti joillakin roduilla esiintyy tiettyjä sairauksia tavallista useammin, joten tutki asiaa ennen rodun lopullista valintaa.

 

Lemmikin ottaminen on suuri sitoumus ja edellyttää, että mietit elämäntyyliäsi tarkkaan. Kysy itseltäsi mm. seuraavat kysymykset: Kuinka paljon aikaa voit omistaa koirallesi joka päivä? Ovatko kotisi ja autosi sopivia suurille koiraroduille vai pienille roduille? Häiritseekö karvanlähtö sinua? Onko joku perheenjäsenistäsi allerginen koirille? Onko sinulla resursseja kouluttaa ja tukea pentuasi oikein? Rotua valittaessa pitää ottaa huomioon lukematon määrä asioita — muista, että et tee valintaa vain ulkonäön perusteella.