LEIKKI JA LIIKUNTA Koira

Etsi mielenkiintoisia tapoja pitää koirasi aktiivisena tutustumalla näihin artikkeleihin.

0 TULOKSET JÄRJESTETTY SEURAAVAN MUKAISESTI:

Merkityksellisyys

Tee liikunta-ajasta leikkiaikaa 

Vaikka näyttää siltä, että koirasi lempipuuhaa on sohvalla torkkuminen, se tarvitsee säännöllistä liikuntaa pysyäkseen terveenä — aivan kuten sinäkin. Onneksi on olemassa monia aktiviteetteja, joista te molemmat voitte nauttia. Voit auttaa koiraasi elämään terveellisen ja onnellisen elämän järjestämällä retkiä koirapuistoihin sekä tekemällä pitkiä pyörälenkkejä iltaisin ja yhdistämällä tämän kaiken tasapainotettuun, ravitsevaan ruokaan. 

Liikunnan tärkeys

Liikunnan puute saattaa johtaa koiran terveysriskien, kuten liikalihavuuden, syntyyn. Ei siinä kuitenkaan kaikki. Koirille, jotka eivät liiku säännöllisesti, voi kehittyä tuhoisia käytöstapoja, kuten haukkuminen, kaivaminen tai pureskelu. Monet koiranomistajat ovat itse asiassa kertoneet, että niiden koirat näyttävät käyttäytyvän paremmin, kun ne saavat päivittäisen liikunta-annoksensa. 

KOIRAN LELUT JA LEIKIT

Liikuntaan ei tarvitse aina liittyä isoa hässäkkää. Tanssi, vaellus, pyöräily tai kuntosalille meno ei nimittäin ole tarpeen sykkeen nostamiseksi. Sitä paitsi useimmat koirat eivät ole kiinnostuneita painonnostosta! Tee liikunnasta hauska hetki pelaamalla koiran kanssa pelejä. Noutaminen ja köydenveto ovat aina mieluisia. Jos silti haluat vähän vaihtelua, kokeile esteradan rakentamista tai opeta koirallesi uusia temppuja. Mikäli et voi mennä ulos huonon ilman takia, järjestä koiralle metsästysleikki kotona. Piilota makupaloja ympäri taloa ja anna koiran etsiä ne hajuaistinsa avulla. Koirat saavat myös jonkin verran liikuntaa leikkimällä leluillaan. Hanki lemmikillesi palloja, vetoleluja, pehmoleluja tai makupaloilla täytettyjä leluja.